Sałatka jarzynowa to pierwsze danie, które zaczęłam przyrządzać samodzielnie, a nauczyłam się tego na zajęciach ZPT w szkole podstawowej :-) Szkoda, że dziś nie ma takiego przedmiotu ! Klasyczna sałatka jarzynowa Składniki: 400 g ziemniaków 260 g marchewki 150 g pietruszki 130 g selera 150 g ogórków konserwowych 200 g groszku konserwowego 80 g jabłka 1 cebula(...)mundurkach. Marchew, pietruszkę i selera obieramy. Wszystkie warzywa wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Następnie odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Wszystkie warzywne składniki sałatki, oprócz groszku oczywiście, kroimy w kostkę. Wrzucamy do miski, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy. Sałatka najlepiej smakuje, gdy się "przegryzie", więc warto ją zrobić dzień wcześniej. insertCookd
Kulinarne przygody GatityPyszny aromatyczny tradycyjny kurczak;) Od czasu do robię w domu zwykłego kurczaka z ryżem. Posiłek pewny i sprawdzony więc jak nie mam akurat ochoty na twórcze
Kuchnia Pełna PasjiLubię ten czas gdy trzeba zaprawiać, chociaż jest dużo pracy. Tyle owoców i warzyw czeka na swoją kolej. Cukinia wraca do łask, bardzo jest teraz lubiana
Kuchnia PokoleńNie masz czasu na przygotowanie jedzenie do pracy? Wolisz kupić coś szybkiego na mieście? Myślałeś/aś kiedyś ile pieniędzy marnujesz na taki sposób żywienia? Nie
365 dni dookoła kuchniKolejna z sałatek , która zrobi "wielkie wejście"na każdym rodzinnym spotkaniu. Sałatka warstwowa warzywna. Wykonanie proste. Kilka składników i gotowe! Ilość zależy od naczynia jakie posiadacie i ilości jaką chcecie zrobić. Składniki -brokuł -jaja -pomidor -ogórek gruntowy -sos Remulada Duńska od FOLWARK Wykonanie Ugotuj jaja na twardo. Rozdziel brokuła na róże i ugotuj "na chrupiąco", do wody dodaj ocet(...)też muszą na siebie nachodzić i znów sos. Ostatnia warstwa to ćwiartki jajek. I sos. Potem już tylko dekoracja. Do lodówki- do schłodzenia. Sos jest idealny do tego typu sałatki. Nie rozpłynie się, jest dobrze wyważony smakowo. Sałatka będzie pyszna, chrupiąca. Nie zapomnijcie trochę posolić i popieprzyć! Smacznego
Z Kuchni Do KuchniPyszna słodko-wytrawna sałatka owocowo warzywna. Słodka botwinka, kwaskowe truskawki, wyrazisty ser i dressing na bazie octu balsamicznego. Czas: 15 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Składniki: Pęczek botwinki Garść truskawek Kawałek kremowego sera koziego Kilka łyżek posiekanego szczypiora 1 łyżka masła Sól Pieprz Dresing 3 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki oleju 1 łyżeczka miodu Przygotowanie: Krok(...)Wlej składniki do zamykanego słoiczka, zakręć potrząsaj energicznie. Krok 4 Rozłóż do misek liście botwinki. Wyłóż na wierzch przesmażone buraczki i łodyżki, pokruszony ser, szczypior. Polej dresingiem, podawaj. Artykuł Sałatka z botwinki, truskawek i koziego sera pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzNormal 0 21 Ziemniaki – 50 dag Fasola perłowa – 10 dag Cebula - 1 szt Śmietana - 125 ml Musztarda – 3 dag Sól Pieprz Cukier Szczypiorek
Camilla w kuchniNormal 0 21 Ziemniaki – 30 dag Marchew - 15 dag Seler – 10 dag Pietruszka – 10 dag Fasola perłowa – 15 dag Ogórek kiszony – 15 dag Groszek zielony
Camilla w kuchniDziś mam dla Was przepis na kolejną rewelacyjną sałatkę:) Kolorową, warzywną, chrupiącą, lekką, a zarazem o intensywnym smaku. Całości dopełniają kawałki podprażonych orzechów oraz smażone ziemniaczane kosteczki. Polecam:) około 4-5 średniej wielkości ziemniaków po 1 małej papryce: czerwonej, zielonej i żółtej 1 sałata (strzępiasta, rzymska lub ew. lodowa) 1 ząbek czosnku 4 łyżki octu jabłkowego 4 łyżki bulionu(...)ocet oraz bulion i miód. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz fileciki anchois. Całość miksujemy na gładką masę. Dolewamy 3 łyżki oliwy i miksujemy jeszcze chwilę. Przygotowanym dressingiem polewamy sałatkę. Wierzch posypujemy kosteczkami ziemniaków oraz uprażonymi orzechami. Źródło: 101 Przepisów Świata Kobiety
Smaki Na TalerzuMarchewka- 4-5 szt pietruszka -2 szt seler- 1 mały jajka - 5 szt jabłka- 2 szt cebula -1 mała groszek zielony kons. - 1 puszka ogórki kiszone
Camilla w kuchniPierwszy tydzień października zapowiada się dość intensywnie. Przede mną mnóstwo pracy i nowych wyzwań. To też czas odpoczynku po niedzielnym biegu i czas przygotowań do kolejnych
365 dni dookoła kuchniLatem liczy się prostota i czas. Chyba nikt nie lubi stać długo w kuchni, gdy za oknem pięknie świeci słońce i jest bardzo ciepło. Szczególnie jak
365 dni dookoła kuchni3 stycznia to dobry moment na wprowadzenie w życie noworocznych postanowień – zgodnie z powiedzeniem: Nowy Rok, nowa JA To dzień, w którym wróciłam po długiej
365 dni dookoła kuchniNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Camilla w kuchniNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Camilla w kuchni