Trochę taka awaryjna sałatka, z tego względu, że została przygotowana z produktów znalezionych w lodówce ;) Smak przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, więc postanowiłam się z Wami podzielić przepisem ;) SMACZNEGO! ;) Składniki: 250g makaronu kokardki puszka tuńczyka w oleju puszka kukurydzy czerwona cebula pęczek koperku papryka czerwona 4 ogórki korniszony (nieduże) 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego łyżeczka musztardy sarepskiej(...)pieprz ziołowy, sól Makaron gotujemy al dente. Paprykę, ogórki i cebulę kroimy w kostkę. Koperek drobno siekamy. Tuńczyka odsączamy z zalewy i wszystkie składniki mieszamy razem.Z majonezu, jogurtu, musztardy i drobno posiekanego czosnku robimy sos. Doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy sałatkę, mieszamy.Gotowe
Czerwona PorzeczkaPyszna sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i jajkiem SKŁADNIKI 5 jajekpuszka tuńczyka w olejupuszka kukurydzy cebula dymka + szczypior2 ogórki konserwowe lub kiszonekilka łyżek majonezusól, pieprz PRZYGOTOWANIEJajka gotujemy na twardo, po ostudzeniu kroimy w kostkę. Dymkę siekamy, Dodajemy tuńczyka i odsączoną kukurydzę. Wrzucamy ogórki pokrojone w kosteczkę. Doprawiamy pieprzem i solą. Dodajemy majonez. Wstawiamy na godzinę do lodówki . Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjebędziesz mieć niespodziewanych gości? Nie ma problemu z tą sałatką zdążysz przed nimi :) Mega szybka i dosłownie awaryjna i jaka smaczna. Zdarzało mi się do niej dodać czerwoną fasolę, innym razem jajko na twardo i za każdym razem pysznie. Ja podaję Wam wersję podstawową -pyszną. Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym, ale może być też ten w oleju(...)kukurydzę odcedzamy z zalewy. Ogórki kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy w misce. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy, aby majonez był dokładnie rozprowadzony w składnikach sałatki. I to wszystko. Możemy jeść :) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka GotujeEkspresowa sałatka, którą można przygotować, gdy niespodziewanie zadzwonią znajomi oznajmiając "za chwilę będziemy":) Składniki: puszka tuńczyka w kawałkach, w sosie własnym puszka kukurydzy puszka groszku konserwowego (ja nie lubię, więc nie dałam) woreczek ryżu majonez wegański lub zwykły natka pietruszki Produkty z puszek odsączamy, ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie, natkę siekamy. Łączymy wszystkie składniki, dodajemy majonez. Smacznego
chwile dla mniepost Sałatka z tuńczykiem, ryżem i czerwoną fasolą appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojepiękna jak jej. Wiem jednak, że będę wracała do niej często "wymieniając" tylko produkty, bo sałatka była pyszna i prezentuje się całkiem fajnie ... zresztą oceńcie sami :-)) Składniki: 200g ryżu ugotowanego na sypko puszka kukurydzy 4-5 ogórków konserwowych 3 puszki tuńczyka w sosie własnym majonez ser żółty 5 ugotowanych na twardo jajek 3 ugotowane marchewki pieprz szczypiorek Wykonanie(...)ogórki, odsączoną kukurydzę, odsączonego z zalewy tuńczyka, starte jajka. Całkowita dowolność w użyciu majonezu, możemy masz sałatkowy torcik posmarować majonezem 2x (między warstwami) bądź mniej kalorycznie - tylko jeden raz. Jeśli zostanie nam warzyw, a chcemy je wykorzystać możemy warstwy powielić kilkakrotnie. Górę posypujemy startym na drobnych oczkach serem. Wraz z obręczą wkładamy sałatkę do lodówki na 2-3 godziny. Przed
Walijskie PichcenieSałatka ta towarzyszy mi już od kilu lat. Jest bardzo prosta, szybka…doskonała na święta, imieniny itd. Za przepis dziękuję mojej koleżance ze studiów Biedronie, która swego czasu podzieliła się ze mną tym przepisem… Składniki: 8 jajek 20 dag sera żółtego puszka tuńczyka puszka kukurydzy majonez Wykonanie : Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, rozdzielić białka od żółtek. Białko drobno pokroić
Anioły w kuchniosolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie odcedzamy go i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Następnie dodajemy odcedzoną kukurydzę oraz tuńczyka (razem z wodą). Do całości dodajemy majonez wraz z pietruszką i całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku. Sałatka smakuje najlepiej, gdy pozostawimy ją na ok. godzinę do przegryzienia
Emcia Pichcidomiar złego lodówka świeci pustkami? Spokojnie, nie ma sytuacji bez wyjścia! Jest to klasyczny, banalnie prosty sposób na zrobienie "czegoś" z "niczego". Po raz kolejny sałatka i po raz kolejny z tuńczykiem, ale jak go nie uwielbiać? Reszta składników to produkty, które są standardowo w wyposażeniu spiżarni, a nawet jeśli nie to z pewnością w asortymencie każdego pobliskiego spożywczaka.Przy
peanutbuttermonsterPana Męża - nie tknie ani grama! Dlatego większość posiłków pro-zdrowotnych muszę obecnie planować na 1-osobowe porcje - tylko dla siebie.Poniżej pomysł na nieskomplikowaną, ale jakże pyszną sałatkę z tuńczykiem z dodatkiem oleju kukurydzianego BIOLEVITA - propozycja na zdrową i lekką kolację czy śniadanko. W szybkim skrócie: olej kukurydziany BIOLEVITA (więcej info TU lub TU) - uzyskiwany metodą tłoczenia(...)Polecany jest przy wzmożonym wysiłku fizycznym, ponieważ korzystnie wpływa na układ mięśniowy i naczyniowy. Odznacza się pomarańczową barwą i wyrazistym smakiem. Nietuzinkowe dopełnienie ulubionej sałatki :) Składniki na porcję 1-osobową: 1/2 puszki tuńczyka w wodzie/sosie własnym (80g) - może być zarówno rozdrobniony jak i w kawałkach 2 łyżki zielonego groszku (50g) - u mnie młody groszek z Ojcowej działeczki ogrodniczej
Grunt to przepis!Dzisiaj po raz kolejny lekka sałatka z tych "na szybko". Ulubiony tuńczyk w towarzystwie kukurydzy, białej fasoli i chrupiącej mieszanki Euforia od firmy Ziarenkowo, czyli godna uwagi alternatywa dla kurczaka i warzyw. Przyznam, że pierwszy raz od bardzo długiego czasu jadłam białą fasolę- zapas czerwonej zawsze mam w szafce bo wprost ją uwielbiam, więc zazwyczaj trzymałam się tego, co dobre(...)przyrządzania- są składnikiem zup, zapiekanek, wegetariańskich odpowiedników gulaszu i pasztetu oraz sałatek, co u mnie zdarza się zdecydowanie najczęściej. Dzisiejsza sałatka to 317kcal w tym 36,8g białka, 6,5g tłuszczu, 24g węglowodanów i 9,3g błonnika. SKŁADNIKI: 120g tuńczyka w sosie własnym- po odsączeniu 70g białej fasoli konserwowej 70g kukurydzy 120g ogórka świeżego 35g cebuli 10g mieszanki ziaren Euforia
peanutbuttermonsterBardzo lubię proste potrawy podane w oryginalny sposób:) Jak np. ta sałatka. Kolorowy makaron, do tego tuńczyk, pomidory i dla pikanterii odrobina suszonych papryczek jalapeno:) Przepis podpatrzyłam w programie pani Ewy Wachowicz "Ewa gotuje". Najbardziej spodobało mi się podanie w koszyczkach z cytryny, na pewno jeszcze wielokrotnie je wykorzystam do innych potraw;) Składniki:250g makaronu spirali tricolore, puszka tuńczyka
Z miłości do słodkościZachciało mi się sałatki z tuńczykiem. Zaglądnęłam do lodówki i spiżarki i wyszła sałatka "czego tam nie ma!";) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowysałatkę zrodził się w głowach mojej Mamy i mojego Brata. Oboje bardzo lubią ryby i paprykę, więc oba składniki musiały znaleźć się w ich sałatce. Część z Was zdziwi brak soli w przepisie - uważam, że tuńczyk i majonez są już wystarczająco słone. Oczywiście możecie dodać soli, jeżeli lubicie bardziej słone dania.Sałatkę tę najczęściej podajemy w formie warstwowej, ale możecie
Przepisy Aleksandrytuńczyka, cieciorkę, cebulę, plastry cukinii i ogórek pokrojony w kostkę. Sałatkę dekorujemy dodatkowo ćwiartkami jajek ugotowanych na twardo. Całość posypujemy czarnym sezamem. Sałatkę podajemy z sosem winegret. sałatka ze szpinakiem, tuńczykiem i cieciorką
Bon Appetit Małgorzaty