taką kostkę na pół, a potem każdą połówkę na 3 plastry, więc z kostki 200g mam 6 kotlecików, na jeden obiad zużywam 2 kostki. Idealny dodatek do frytek i sałatki (zamiast tradycyjnego zestawu: schabowy z frytkami i surówką) albo np. do takich kluseczek ( prehistoryczny wpis na blogu) . Dokładnie takie same kotleciki z tofu można włożyć do burgera zamiast kotletów(...)głębokiej patelni, postawić na średnim ogniu, dosypać trochę pieprzu, wycisnąć ząbek czosnku albo 2, dodać łyżkę suszonej bazylii i zostawić, żeby sos zgęstniał (czasem dosypuję jeszcze pół szklanki słonecznika, który mięknie, rozpada się i świetnie zagęszcza sos, jednak tym razem dodatkiem białkowym miało być tofu), - na koniec dodać łyżkę oleju kokosowego albo oliwy z oliwek i sos gotowy
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEmaniak z kosiarką dorwie się do tej soczystej pachnącej trawy i szukam szczawiu. Nigdy nie smakuje tak, jak wiosną, gdy jest młody, świeży i kruchy. Świetnie sprawdza się do sałatki, na kanapkę zamiast sałaty, ale ja wiosną najbardziej czekam na zupę. Jest to jedno z tych dań, które przyrządzane i podawane jest w sposób wieloraki. Subtelny kwaśny smak szczawiu pozwala(...)koperkiem. Pychota! Zupa bardzo smakuje dzieciom, jednak czasem nie odpowiada im konsystencja liści. Nic prostszego, wystarczy zupę zmiksować. Można podać ją z grzankami lub podprażoną na patelni dynią lub słonecznikiem- pełna dowolność. Jeśli nie przepadacie za ziemniakami polecam jako dodatek przygotować smażony chleb obtoczony wcześniej w jajku. Szczawiowa to wdzięczny obiekt do kulinarnych nieśmiałych eksperymentów
Pichceniomaniaśliwki suszone, pomidory suszone, pestki słonecznika*, pestki dyni*, łuskane nasiona konopi*, cebula suszona, czosnek suszony, chili, czarnuszka, oregano. Burak z czosnkiem – rodzynki*, burak suszony, śliwki suszone, orzechy brazylijskie, pestki słonecznika, łuskane nasiona konopi*, pestki dyni*, suszona natka pietruszki, czosnek suszone, pieprz zielony. * pochodzą z upraw ekologicznych Masa netto: 70g Wartości odżywcze: Szpinak z cytryną – 70g/257 kcal, tłuszcz(...)jest to dla nas przekąska, którą mogłybyśmy jeść solo między posiłkami ze względu na zbyt intensywne smaki czosnku czy przypraw ale znalazłyśmy dla nich fantastyczne zastosowanie! Jako dodatek do sałatek czy naszej wersji „sajgonek” sprawdzają się genialnie i każdemu daniu nadają charakteru. Dlatego warto wyposażyć się w te batoniki i dodawać je np. do sałatkowego lanchu na wynos gdy brakuje
Candy PandasBabeczki z tuńczykiem i kiełkami...Kruche, złociste babeczki.Wypełnione nadzieniem z tuńczyka.Udekorowane kiełkami brokułu.Pyszna ozdoba stołu!Polecam!Składniki:Ciasto:130 g mąki;60 g
Gospodyni MiejskaNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomigodzin. Kiełki lucerny , bardzo dobre źródło łatwo przyswajalnego żelaza, mogą zapobiec nagłym atakom zmęczenia. Czas kiełkowania 5-7 dni , czas moczenia do 6 godzin. W kiełkach słonecznika znajdziemy witaminę D, rzadko spotykaną w roślinach. Czas kiełkowania 2-3 dni , czas moczenia do 10 godzin. Kiełki brokuła , wzmacniają układ nerwowy i odpornościowy. Czas kiełkowania 4-6 dni, czas(...)organizm m.in. obniża cholesterol, reguluje ciśnienie, podnosi odporność organizmy, uodparnia na stres, dodaje witalności i siły. Można ją jeść na surowo, dodawać do surówek i sałatek, parzyć herbatki i robić nalewki. Może wzmagać działanie leków uspokajających i na nadciśnienie dla tego osoby zażywające takie leki powinny się wcześniej skonsultować z lekarzem
SzczyptaSmaQ