Hej! Popularne ostatnio tortellini coraz częściej dodaje się do sałatek, dodaje to smaku sałatce i ładnego wyglądu. Jednak popularne pierożki powinny tak naprawdę zastępować makaron jako
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie! dziś sałatkowe szaleństwo :) Przygotujcie sobie ładne kaczątko i małą pakę borówek bo zrobimy ciekawą i bardzo odżywczą sałatkę. Pobawimy się łącząc smak borówki z limonką
Kuchnia PROzdrowotnareguły jeśli paruję fasolkę i bób robię to z większej ilości i wtedy mogę te warzywa wykorzystać następnego dnia do innych dań, na przykład do sałatki lub do przygotowania szybkiego i lekkiego obiadu. Razowy makaron z bobem i fasolką szparagową Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 2 50 g zielonej fasolki szparagowej ugotowanej na parze 250 g bobu
Kulinarne przygody Gatityprzez niektórych buraczkami, że o „wstrętnej” kalarepie nie wspomnę. Do tego sos bazyliowy, fajne podanie i możemy z mściwą satysfakcją patrzeć, jak naród spożywa. Ponieważ w skład sałatki wchodzi bób, to szybka rada jak go ugotować. Ja zawsze bób wrzucam na gotującą się wodę, do której dodaję łyżkę cukru i łyżkę soli. Cukier sprawdza się we wszystkich zielonych warzywach(...)Pomaga zachować kolor. Bób gotuję do momentu „półtwardo” i przelewam go zimną wodą, przerywając proces gotowania. Do sałatki potrzebujemy: 2 szklanki ugotowanego i obranego bobu 4 buraki upieczone bądź ugotowane 1 kalarepę kilka rzodkiewek 1 czerwoną cebulę 1 avocado 1 pomidor pół pęczka drobno pokrojonej dymki dowolny kawałek prawdziwej fety lub innego sera (biały też będzie pasował) pestki z dyni
ladykitchenHej hej! dzisiejsza propozycja to zaproszenie do zastąpienia obiadu sałatką :) Wystarczy ciepła grzaneczka do niej i mamy popołudniowy posiłek z głowy :] Różnica między hodowlanym a dzikim
Kuchnia PROzdrowotnaDziś druga odsłona imprezowych klasyków w bardzo smacznym wydaniu czyli sałatka GYROS czy KEBAB jak kto woli :) . Przyjęcia czy też prywatki to czas w którym musimy
Kuchnia PROzdrowotnaCoraz popularniejszy camembert wszedł chyba na stałe do koszyka zakupowego Polaków. Dlatego też przedstawiam sałatkę z serem camembert która jest zarazem sycąca jak i ma w
Kuchnia PROzdrowotnaKiedy zobaczyłam tą kombinację na stole teściowej byłam lekko przerażona. Chociaż lubię wszelkie słodko-słone połączenia, to nie spodziewałam się, że to będzie tak smaczne
Szybko Tanio Smaczniekiedy na moim stole mięso pojawia się bardzo rzadko, a prawie wcale to częściej jemy sałatki. Takie proste i szybkie do zrobienia. Oto jedna z nich. Składniki : pęczek rzodkiewek ok. 10 suszonych pomidorów w oleju 4 małe ogórki kiszone Przygotowanie : Umyte rzodkiewki pokroić, to samo zrobić z ogórkami kiszonymi i pomidorami Składniki połączyć, polać olejem w którym były pomidory
Proste PotrawyKuchnia włoska jest najczęściej w Polsce wybieraną kuchnią prócz naszej rodzimej. Ma ogromne grono swoich zwolenników, do tego ogrom produktów związanych typowo z włoską kuchnią znajdziemy
Kuchnia PROzdrowotnaRóżnorodność to podstawa zdrowego stylu odżywiania, każdy pokarm zawiera pewien charakterystyczny dla niego zestaw minerałów i witamin a także substancji chemicznych mających konkretny wpływ na nasze
Kuchnia PROzdrowotnasałatka z pomidorów i sera – szybka w przygotowaniu, a jeśli makaron ugotujemy al dente, to również stosunkowo zdrowa… Najlepsze sałatki muszą być proste i smaczne jak ta z pomidorami, bazylią i serem…. Jest dobra na grila i na przyjęcie. Czy może komuś nie smakować..;)? Serdecznie zapraszam!Sałatka z pomidorów i sera:ok. 300 g makaronu rurki6
UgotujmyTo.plporcje potrzebujemy i każdy z nich wykwintnym serkiem o kremowej konsystencji smarujemy. Szynki surowej i oliwek dokładamy i naleśniki w roladę zwijamy. Tylko świeżych warzyw na sałatkę potrzebujemy , a do całości szybki sos sojowy przygotowujemy. Rolada jest delikatna i smakuje oryginalnie, a do ostrej, chrupiącej sałatki pasuje genialnie. Składniki: 2 -3 porcje: 125 g serka kremowego z pesto
Moniki SmakołykiWracamy do korzeni i przywracamy tradycyjne smaki!. Czerwona kapusta to ogrom zdrowia w całej jej głowie. Nie sposób wymieniać ilości witamin i minerałów w niej zawartych
Kuchnia PROzdrowotnaSałatki czy surówki podawane do obiadu pełnią dwie a w zasadzie czasem i trzy ważne funkcję: po pierwsze są elementem odświeżającym w obiedzie, po drugie powinny
Kuchnia PROzdrowotna