Surówka z pora jest idealna jako dodatek do wszelkich gulaszy z kaszą. Ma świeży, orzeźwiający smak, jest lekko ostra, no i jej wykonanie zajmuje chwilę. Ja
Ze smakiem bez glutenuSurówkę z czerwonej kapusty można robić w kilku wersjach. Ja lubię tę, gdzie kapusta jest prawie miękka a całość jest lekko kwaśna i orzeźwiająca. Świetnie pasuje
Ze smakiem bez glutenuEfekt poszukiwań nowego smaku na drugie śniadanie w pracy. Ale doskonale sprawdzi się również na imprezę. Użyłam ryżu basmati bo bardzo lubię jego smak
Ze smakiem bez glutenuChyba wszyscy lubią surówkę kapuścianą podawaną w chińskich jadłodajniach. Za delikatny ale wyraźny smak, idealne współgranie z daniami chińskimi i przepyszną chrupkość. Postanowiłam spróbować
Ze smakiem bez glutenuWykwintne danie, doskonałe jako dodatek do mięsa. Kapusta jest lekko słodka, lekko kwaśna i ma lekki posmak wina. Idealnie sprawdza się ze zwykłym schabowym i
Ze smakiem bez glutenuSałatka z papryki i cukinii Na 2 słoiki 800ml: 0,5 kg czerwonej papryki 0,5 kg cukinii 2 duże cebule 5 ząbków czosnku 100 ml
peggiwkuchni1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 torebka ryżu (100 g) 3 jaja na ugotowane twardo 10 małych ogórków konserwowych z chili (lub dwa zwykłe) 1
peggiwkuchniPomysł na tą sałatkę zrodził się trochę z przymusu. Denerwowały mnie bowiem rzodkiewki, które leżały w lodówce i nie miałam na nie pomysłu. Stwierdziłam, że najprostsze
Szybko Tanio Smaczniepotrzebujemy: - 500g pieczarek - komosę (użyłam resztek już wcześniej ugotowanej w wodzie komosy) - kolendrę - sól, pieprz Pieczarki umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Całość podsmazyć na
Szybko Tanio SmaczniePoprzednią sałatką rozpoczęliśmy cykl wielkanocny. To kolejna propozycja, która z powodzeniem może zagościć na Waszych stołach podczas wielkanocnych spotkań. potrzebujemy: - słoik selera naciowego - puszkę kukurydzy - puszkę
Szybko Tanio SmacznieSałatka, którą dziś prezentuje idealnie nadaje się na wszelaki okazje, znika równie szybko jak powstaje. Przepis na tą pyszność dostałam od znajomej , która genialnie gotuje i piecze:) Sałatka warstwowa z serem i szynką Składniki: 15 dkg sera gouda 20 dkg szynki drobiowej 1 cebula 6 jaj kukurydz - puszka majonez lub jogurt grecki ketchup pieprz Sposób przygotowania: Ugotować(...)pieprz i na to zetrzeć na drobnej tarce resztę sera. Smacznego!! Mam nadzieję, że ktoś z Was skusi się na jej przygotowanie i da znać czy też znika tak szybko z talerzy:) Buziaki
Cukier&Pudersałatki, ale nie tylko. Na blogu znajdziecie sporo inspiracji z kaszą w roli głównej . Ostatnio pęczak to moja ulubiona, dobrze ugotowana smakuje wyśmienicie! Sałatka spokojnie może stanowić danie obiadowe, bo jest syta i szybka w przygotowaniu. Spakujcie takie pyszności do pudełka, zabierzcie do pracy i przekażcie ten wspaniały przepis dalej! Sałatka z kaszy pęczak z suszonymi pomidorami, kabanosem
Moja smaczna kuchniaŻółta sałatka z pora. Rewelacyjny dodatek do obiadu, kanapek. Szybka do przygotowania i bardzo smaczna. Miałam okazję spróbować ją u mojej cioci i przepis przekazuję Wam, abyście i Wy mogli przygotować sobie takie smakołyki do obiadu. Więcej przepisów na sałatki znajdziecie na moim blogu w zakładce Sałatki oraz w zakładce Surówki. Jeśli przygotujecie danie z moich przepisów to proszę
O kuchni z uczuciemNadeszły cieplejsze dni, a wraz z nimi czas na lżejsze obiady i kolacje. Dziś proponujemy Wam prostą, w miarę szybką, a przede wszystkim bardzo smaczną i orzeźwiającą sałatkę z melonem i szynką parmeńską. Melon nadaje jej odrobinę słodyczy, a sos na bazie octu balsamicznego przełamuje tę słodycz odrobiną cierpkości. Szynka parmeńska to składnik dla koneserów wykwintnej kuchni - poza
W kuchni Katiejest Azja. W Chinach znane są już od 4 tysięcy lat. W Europie uprawia się je w krajach, leżących przy Morzu Śródziemnym. Pomarańcze najlepiej smakują na surowo, w sałatkach i deserach, ale warto zwrócić uwagę na ich połączenie z ostrymi przyprawami. Składniki 1 pomarańcza 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka ostrej musztardy 1 łyżeczka jasnego octu balsamicznego sól(...)łączymy z oliwą z oliwek i octem balsamicznym. Dodajemy sok z pomarańczy i energicznie mieszamy. Doprawiamy solą ziołową i odrobiną świeżo mielonego pieprzu. Jeszcze raz szybko i dobrze mieszamy. Podajemy z ulubioną sałatką. Pomarańcze są bogate w witaminy i składniki odżywcze. Zawierają mnóstwo witaminy C oraz z grupy B. Są źródłem beta-karotenu, błonnika i flawonoidów. Zawierają potas, który
My Chcemy Jeść