Sałatka składająca się tylko z kilku składników, jest pyszna. Następna sałatka z weselnego stołu. Brzoskwinie odcedzić i pokroić na małe kawałeczki. Mięso kurczaka pokroić w drobną kostkę, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką. Wymieszać dokładnie. Pieczarki umyć i osuszyć. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić kawałki kurczaka i pieczarki. Smażyć kilka minut aż mięso będzie przesmażone. Odstawić na bok aż wszystko ostygnie
Kuchnia Pokoleńcheddarem. Ostrości sałatce doda papryczka chili, smaczku - podsmażone plasterki wędzonego boczku, a chrupkości podprażone pestki słonecznika. Całość dopełni sos winegret z tłoczonym na zimno olejem rzepakowym o pysznym orzechowym smaku. Składniki: (proporcje dowolne) mix dowolnych sałat papryczka chili parę plasterków wędzonego boczku pestki słonecznika / dyni kromki bułki ser cheddar słodka czerwona papryka olej rzepakowy(...)pokroiłam w kostkę. Podsmażyłam ją na suchej patelni. Gdy były już chrupiące starłam na nie ser cheddar. Posypałam słodką czerwoną papryką, odrobiną soli i skropiłam je olejem rzepakowym. Ser cudownie oblepił grzanki. Podsmażyłam następnie plasterki wędzonego boczku. Aby zaostrzyć smak sałatki,dodałam do niego pokrojoną papryczkę chili. Mając dalej patelnię pod ręką podprażyłam na niej pestki słonecznika. Idealnie pasują też
potrawyregionalneTradycyjne faworki czyli chrust to coś czego w karnawale zabraknąć nie może. Trudno jednoznacznie określić kiedy i gdzie narodziła się tradycja smażenia faworków. Nazwa pochodząca od
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPrzepis na szybkie kubeczkowe ciasto jogurtowe Ciasto do przygotowania z dziećmi Przepis na kubeczkowe ciasto jogurtowe jest chyba jednym z najłatwiejszych i najbardziej uniwersalnych. Puszyste, delikatne
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataDeser tiramisu w pucharkach - najlepszy przepis Deser tiramisu w pucharkach należy w mojej opinii do najprostszych do przygotowania włoskich deserów. Warstwa namoczonych w kawie biszkoptów przykryta
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPrzepis na tą sałatkę dostałem od znajomej, Magdy i tak też postanowiłem ją nazwać a że sałatka ta jest prosta a jednocześnie pyszna postanowiłem się z
Mechanik w kuchniDzisiejszy przepis mimo, że dość długi, nie należy ani do trudnych, ani do zbyt pracochłonnych. Składniki Ciasto 350 g mąki pszennej 180 g zimnego masła 90
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataTruskawki królują u nas pod każdą postacią w sałatkach, koktajlach, pierogach no i oczywiście w ciastach :) A drożdżówka z truskawkami no to musowo raz
Delicious Titbitswarzywami Planka Stek Sandacz Soffi ( 38,90 zł ) - filet zapiekany w piecu z ziemniakami, musem kalafiorowym, winogronami, prażonymi migdałami i sałatką Sandacz Soffi Tort Bezowy TIFFANY ( porcja 15,90 zł ) - krucha, nie ciągnąca sie beza, słodki krem z nutą brandy i likieru pomarańczowego, kwaśne truskawki podany z musem truskawkowym Tort Bezowy TIFFANY Tort Bezowy FROMAGE - krucha beza
Atlas Smakówuniwersalny chlebek, ponieważ można go jeść zarówno na słodko, nakładając na kromkę konfiturę lub masło orzechowe, jak i jako dodatek do zup czy sałatek. A to dzięki temu, że w smaku nieco przypomina on chlebek kukurydziany, choć nie zawiera ani grama kukurydzy. Główną rolę gra tu siemię lniane, mimo że nie jest to składnik występujący tu w największej ilości
Roślinna - blog wegańskizamiennik mięsa, zawiera sporo białka. Z jej nasion najczęściej przygotowywany jest hummus (przepis niedługo!). Idealna jako przekąska, zamiennik chipsów. Świetna do sałatek. Tak jak i fasola czerwona (wykorzystana do zrobienia babeczek fasolowych ) idealnie nadaje się do słodkich wypieków. Jest bogatym źródłem fosforu, potasu, witamin z grupy B. Zawiera sporą ilość błonnika. Niegdyś stosowana jako lek na ból głowy
CzarnawisienkaOstatnie dwa przepisy były na słodko. Bounty i ciasto drożdżowe ze śliwkami w kształcie ślimaka . Teraz trochę witamin:) Bardzo fajna sałatka na lekką kolację lub na posiłek do pracy - przełożyć do pudełka i narobić smaka koleżankom i kolegom :) Składniki: 8-10 liści sałaty lodowej 2 pomidory lub kilka koktajlowych (5-6 sztuk) pierś z kurczaka grzanki
www.szczesliwakuchnia.blogspot.commnie te frytki są idealne - pyszne, mało pracochłonne i nie ociekają tłuszczem. Przepis znalazłam na Mirabelkowym blogu. Frytki podałam do pieczonego drobiu i sałatki z pomidorów.Składniki:6 średnich młodych ziemniaków2-3 łyżki olejusól, pieprzmielona słodka paprykaSposób przygotowania:1. Ziemniaki obrać lub wyszorować i pokroić na frytki.2. Do ziemniaków dodać olej, pieprz i słodką paprykę, dokładnie wymieszać.3. Frytki wyłożyć
Kuchnia domowa AniPersymona, zwana też kaki, szaronem, hebanowcem, hurmą, śliwką daktylową... to słodki i galaretowaty owoc. Mało wyczuwalne aromaty dobrze łączą się z innymi owocami w deserach, sałatkach lub dżemach. Kupując owoce wybierajcie te dojrzałe i miękkie, a niedojrzałym dajcie poleżeć poza lodówką przez 2-3 dni.Z uwagi na dużą zawartość witaminy A i C oraz żelaza, wapnia, potasu
SzczyptaSmaQplacek (zostawić odstępy 1 cm od brzegu). Posypać przyprawami. Złożyć placki na pół a brzegi pozawijać. Wierzch każdego pieroga można posypać kminkiem i słodką papryką. Piec w temperaturze 210oC ok. 20 min. Podawać od razu z sałatką lub/i sosem pomidorowym. Smacznego
coolinarnastrefa.blogspot.com