szybkie ze względu na burzliwy okres z nauką. Stąd dzisiejsza wersja to sposób na kotlety inaczej. Podaję je na różne sposoby: z frytkami i sałatką albo z ryżem i sosem słodko kwaśnym, z którym idealnie się komponują. Po prostu odkąd zrobiłam je pierwszy raz, weszły na stałe do mojego menu. Przepis pochodzi z Internetu, jednak nie pamiętam dokładnie
Fabryka pomysłówRuszył sezon na truskawki, więc u mnie będzie bardzo truskawkowo :) uwielbiam je pod każdą postacią :) w sałatkach, w deserach, w ciastach, na słodko i wytrawnie... po prostu kocham truskawki. Dziś polecam bardzo gorąco fit koktajl bez grama cukru :) Składniki: 0,5 kg truskawek, 2 dojrzałe banany, 1/2 szklanki jogurtu naturalnego. Banana miksujemy z jogurtem i wlewamy do szklaneczki, następnie
Delicious TitbitsPrzyrządzam duszoną marchewkę z odrobiną soku z cytryny. Uwielbiam smak słodko kwaśny i właśnie ta marchewka tak smakuje.Marchewka słodko-kwaśna SKŁADNIKI:marchewka - 4 sztmąka
Kuchnia DanusiDzisiaj więcej barw! Magiczna sałatka z niebanalnym, cytrusowym sosem vinegrette. Zachwyca bogactwem smaków. Jest słodka, a zarazem wytrawna, pachnie pomarańczą i mango. Doskonała z lekkim sezamem. Poprawia nastrój :) Składniki na sałatkę: 1 duża, zielona sałata 1 mango 1 awokado 1 czerwona papryka kukurydza sezam Składniki na sos: sok z 1/2 grejpfruta sok z 1/2 limonki sok z 1/2 pomarańczy
Kuchnia Pani WiosnyNajbardziej smakują mi śniadania na ciepło i słono. Jednak dzisiaj postanowiłam przygotować coś innego - sałatkę z roszponką, gruszką, serem gorgonzolą i orzechami. Całość polałam słodkim sosem, który powstał z oliwy z oliwek, dżemu jagodowego Łowicz i soku z cytryny. Poniższa sałatka jest bardzo szybka do przygotowania i idealnie nadaje się na lekkie śniadanie. Przepis dodaje do akcji Dżem dobry, pobudka
UgotowaćPost Marchewka ‚ na krótko ‚ z groszkiem (marchewka na słodko) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojePost Sałatka z zupek chińskich z wędzonym kurczakiem, granatem i pomidorem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojemusztardą Dijon... możecie wypalić sosie kubki smakowe ;) super pasuje do sałatki z szynką parmeńską, gruszką i serem gorgonzola. b) łyżeczkę miodu. Przełamanie musztardy słodkim miodem daje naprawdę cudowny i aksamitny efekt! Uwielbiam go używać do sałatki z kurczakiem :)A Wy macie jakieś przepisy na ciekawe sosy? :) Nie zapomnijcie tylko, że polanie sałaty tym sosem od razu spowoduje spadek jędrności
Kitchens AlphabetPyszna sałatka z zaskakującym połączeniem składników: kaszy pęczak, kolorowych warzyw i pikantnych kabanosów chili. Gdy już mamy ugotowaną i ostudzoną kaszę oraz kalafior
Słodko-Słony Świat Ilonyobok takich sałatek jak ta dzisiejsza nie potrafię przejść obojętnie. Wszystko tutaj idealnie się ze sobą zgadza. Mamy świeży szpinak, grillowany słony ser halloumi, słodkie mango, chrupiące orzechy, a całość okraszona octem balsamicznym. Sałatka bez majonezu może być pyszna?? Ta jest:) 1 op. sera halloumi 1 większe mango (polecam wybrać to premium) 100-150 g świeżego szpinaku garść orzechów laskowych
Smaki Na Talerzuznów będzie sałatkowo. Ostatnio jestem tak zabiegana, że nie mam kiedy gotować, a coś jeść trzeba:) Tym razem lekka, szybka, orzeźwiająca sałatka, która wspaniale zaspokaja apetyt na coś słodkiego i jednocześnie syci. SKŁADNIKI (Porcja dla 2-3 osób) 2 garście mixu sałat 1 pomarańcza czerwone winogrona 2 łyżki prażonych ziaren słonecznika Dressing pomarańczowy: 1 łyżka oliwy z oliwek/oleju(...)ostrej musztard 1. Z pomarańczy wycisnąć 2 łyżki soku, resztę pokroić w kosteczkę. Winogrona przekroić na pół. wyjąć pestki. Wymieszać z sałatami. Posypać słonecznikiem. 2. Składniki dressingu wymieszać, polać sałatkę. Uwaga: jeśli chcemy, aby sałatka była bardziej "konkretna" można dodać do niej pokrojony
Kto ugości moich gości?gram),500 gram pomidorów koktajlowych,3 średnich cebul,30 listków świeżej bazylii,pęczka natki świeżej kolendry,pęczka natki pietruszki,10 gałązek świeżego tymianku,oliwy,soli,czarnego świeżo mielonego pieprzu.Przygotowanie sałatki adżapsandali rozpocząłem od podsmażenia cebuli. 3 średnie cebule obrałem z łupin, odciąłem ich końcówki i pokroiłem je w krążki (plasterki) o grubości około czterech milimetrów. Krążki cebuli delikatnie posoliłem(...)pierścienie, a cebula zrobiła się miękka i nabrała lekko złotego koloru. Taki sposób przygotowania cebuli sprawił, iż straciła ona swoją ostrość i stała się lekko słodka, doskonale komponując się z pozostałymi składnikami sałatki. Wówczas zdjąłem cebulę z patelni i odłożyłem ją na bok.Bakłażana umyłem i pokroiłem w poprzek w plastry o grubości jednego centymetra. Miąższ bakłażana posoliłem i odstawiłem
Wyprawy kulinarnechyba najszybsza i najprostsza sałatka z pomidorów. W prostocie siła !Tym razem z pomidorów malinowych. Pomidory są sprężyste, słodkie i mają pyszny i zwarty miąższ. Fantastycznie się je kroi. Do sałatki będziemy potrzebowali -duże pomidory malinowe -sól himalajska różowa -listki bazylii -ocet balsamiczny z Modeny Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i wrzucić na sekundę do wody z kostkami lodu. Pokroić
Z Kuchni Do Kuchnidobry czas na wszelakiej maści pożywienie niewymagające gotowania, a jako że mamy sezon na pomidory, a w tym okresie mogłabym nie jeść nic innego, zrobimy najprostszą i najsmaczniejszą sałatkę świata, w podstawowej wersji dwuskładnikową, ale żeby było bardziej kolorowo, dorzucimy zielonego :) Składniki: - 2-3 pomidory (najlepiej malinowe) - 1 cebula - pęczek cebulki dymki - sól, pieprz Łatwe, nie? Pomidory musimy najpierw sparzyć(...)zielonej cebulki według uznania, wszystko wrzucamy do michy, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem i tyle :) Pomidory malinowe mają to do siebie, że zawsze są miękkie i słodkie, dlatego też właśnie ich używam. Gotowa sałatka powinna poleżeć trochę w lodówce, pomidory puszczą wtedy nieco soku, a ona sama stanie się wspaniałym "ochładzaczem" :) Podana z pieczywem będzie świetną propozycją na śniadanie bądź
Kulinarne zapędy KokosaKurczak pieczony w marynacie miodowo-chrzanowej, jest to idealny obiad dla całej rodziny.Kurczak udaje się po prostu idealny, mięciutki z chrupiącą, bogatą w smaku skórką, a
Kuchnia Łukasza