Zainspirowana przez przyjaciółkę, która zaserwowała mi ostatnio pyszną sałatkę ze świeżą cukinią, postanowiłam wykorzystać to warzywo. Zobaczcie co z tego wyszło :) Zapraszam do
Zdrowo i kolorowoDo sałatki wykorzystałam ogórki gruntowe których właśnie teraz jest pod dostatkiem . U mnie tyle narosło,że zajadamy się nimi na okrągło . Zamiast ogórków gruntowych można użyć
Kolorowa kuchnia ElkiTa sałatka jest jedną z najstarszych sałatek zaraz po zwykłej jarzynowej jakie jada się w naszym domu. Uwielbiana przez domowników,dlatego robię ją dość często.
Kolorowa kuchnia ElkiPyszna, kolorowa, aromatyczna, rozgrzewająca zupa meksykańska . Niektórzy dodają mielone mięso wołowe, ja zastąpiłam je kurczakiem. Dodając płatki chilli jej smak staje się wyraźny. Jest to
Salonik smakówWiosna to czas, kiedy nasze talerze wyglądają bardziej kolorowo niż w zimie :) Można kombinować z różnymi sałatkami, surówkami, a kolory na talerzu pobudzają do życia i do większego działania :) Sałatka amarantusowo - marchewkowa sprzed kilkunastu dni bardzo Wam się podobała, także kolej na kolejną, z trochę większą ilością składników :) Podobno nie łączy się pomidora z ogórkiem, bo ogórek zawiera enzym
Parowar FacetaZaproponuję dziś sałatkę z ryżem i paluszkami krabowymi. Jest to bardzo proste, szybkie i smaczne danie. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldnachosami, których wielbicielką nie jestem, ale wiem, że wiele osób je lubi. Postanowiłam więc połączyć trochę warzyw z tą przekąską. Efekt jest bardzo smaczny, kolorowy, atrakcyjny i na pewno nie jest nudny :) Sałatka zniknęła w bardzo szybkim tempie :) Składniki: garść liści sałaty karbowanej pomidor mała puszka mieszanki meksykańskiej Bonduelle pół puszki soczewicy gotowanej na parze Bonduelle gałązka szczypiorku garść nachos
pyszne zdrowościfeta – 100 g* czerwona cebula – 1 szt* świeża bazylia -1 pęczek* limonka – 1 szt* sól morska – 2 łyżki* miód – 1 łyżka* pieprz mielony kolorowy – 1 szczypta* olej Kujawski pomidorowo-czosnkowo-bazyliowy – 50 mlSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Suszone pomidory zalewamy olejem smakowym.Posypujemy szczyptą soli i pieprzu,odstawiamy.Każde awokado rozcinamy na 2 części.Dna wydrążamy tworząc(...)mieszamy z pokrojonym awokado.DRESSING:Resztę bazylii siekamy.Mieszamy z olejem,w którym moczyły się pomidory i miodem.Dodajemy pozostały sok z limonki oraz szczyptę soli morskiej.CAŁOŚĆ: Przygotowaną sałatką napełniamy wydrążone miseczki.Polewamy dressingiem.Posypujemy szczyptą kolorowego pieprzu i odrobiną soli morskiej.Przepis powstał jako efekt współpracy z ZT Kruszwica S.A. z wykorzystaniem produktu – Kujawskiego z ziołami
Ostra na Słodkonieba jakoś tak mniejszą mamy ochotę na ciężkie, tłuste czy mięsne potrawy. Chętniej sięgamy po chłodniki, barszcze ukraińskie, zsiadłe mleko. Z radością patrzymy na kolorowe wystawy warzywne. Pełno tu pyszności na sałatki, surówki, zupy. Cukinia – w pierwotnym planie miały być placuszki. A co wyszło? Zupa – krem z cukinii. Robi się ją prosto
Niuniokiskładników. Moją sałatkę "lunchową" przygotowuję na bazie pełnoziarnistego makaronu, z dobrej jakości szynką, żółtym serem i suszonymi pomidorami w zalewie, a że lubię, kiedy w sałatce coś chrupie - dodaję do niej pokrojoną kolorową paprykę. Do tego duża ilość posiekanej natki, sok z cytryny i oliwa ze słoika z suszonymi pomidorami. Składniki: 1 szklanka makaronu pełnoziarnistego, u mnie makaron razowy
Kulinarne InspiracjeNareszcie pokazała się młoda kapusta. Znalazłam całkiem sporą główkę z której przyrządziłam wiosenną sałatkę. Cudownie pachnącą, cudownie smaczną i cudownie kolorową. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieJajka najczęściej jemy na śniadanie. Dzisiaj przedstawiam najlepsze przepisy na dania z jajek także na obiad, kolację czy wyjątkowe okazje. Proste, kolorowe i bardzo smaczne! Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Jajko sadzone na grzance z bobem Jajka zapiekane z pomidorkami koktajlowymi Jajka zapiekane z soczewicą i grana padano Jajka zapiekane ze szpinakiem
Moja smaczna kuchniaprzekładane plastrami mozzarelli i polanych oliwą z oliwek posypanych grubo zmielonym świeżym pieprzem i udekorowane liśćmi bazylii. Dziś zaprezentuję Wam sałatkę z tych samych składników jednak z kolorowych pomidorów, z dodatkiem parmezanu i inaczej podane. Bardzo fajna przekąska na śniadanie czy kolację. Możecie ją także zabrać do pracy i podjeść do pieczywa. Składniki
Zasmakuj Kuchniproduktów. Sommelier z firmy Czerwona Oliwka profesjonalnie doradzał nam jak łączyć wino z poszczególnymi smakami naszych dań. Najsmaczniejsza- - moim zdaniem - sałatka z rostbefem. Grillowane warzywa: cykoria, cukinia , kolorowe papryki, bakłażan, marynowane w salsie cebulowej z sosem sojowym i oliwie. Najprzyjemniejsza część naszych warsztatów degustacja i wspólne biesiadowanie. Serdecznie dziękuję za zaproszenie
AZgotuj!pociechy. Pizza to także dobre rozwiązanie na spotkania w gronie znajomych. Robi się szybko i każdy chętnie ją pałaszuje. Do tego możecie podać sałatkę, koreczki, a w wersji dla najmłodszych kolorowe kanapki i również sałateczki. Od Agi R. - filolożki, która robi najlepsze rogale pod słońcem, dostałam przepis na ciasto do pizzy. Ciasto z przepisu wychodzi na dwie
Kuchnia smakówdań obiadowych jak i np. do hamburgerów . Cukinię możecie pokroić w zwykłe plasterki, niekoniecznie w długie wstążki, a sałatka będzie równie dobra. Możecie też zrobić sałatkę z cukinii dodając do niej inne, kolorowe warzywa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaOkres letni to czas, w którym większość dań na naszych talerzach jest lekkich, zielonych, kolorowych, świeżych, soczystych (grill!), po prostu letnich pachnących wiosną, latem, bzem, konwaliami.... O grillu, ogórkach małosolnych, ogródku tulipanów, szparagach, truskawkach i malinach nawet nie wspomnę! To czas, w którym więcej się ruszamy, czerpiemy ze słońca to co najlepsze, a długie dni spędzamy aktywnie(...)sałatki:) Do tego malowniczego świeżego krajobrazu dorzucę Wam taką sałatkę. Na piknik? Do pracy? A może jako smaczny zdrowy dodatek do czytania książki na świeżym powietrzu? Wybierzcie sami. Wypróbujcie, nabierzcie sił. Smacznego:) Składniki: opakowanie 200 g mix sałat Active Fit&Easy lub ulubionej innej 200 g pomidorków koktajlowych czerwonych i żółtych - ma być smacznie, zdrowo i KOLOROWO
Zasmakuj Kuchnizrobić również pyszny i zdrowy obiad. Sałatki chętnie przygotowuję, nie tylko na wyjątkowe okazje. Każda pora roku to bogactwo warzyw i owoców, równie kolorowych, soczystych i smacznych. W okresie jesienno-zimowym najbardziej smakują mi sałatki z chrupiącymi warzywami, a im więcej mają kolorów, tym lepiej. Wierzę, że kolory pozytywnie wpływają na nasz nastrój, dlatego sałatki często goszczą na moim
Moja smaczna kuchniawszystko co potrzeba by uznać ją za pożywny posiłek. Polecamy na II śniadanie bądź jako przekąskę. Lekka sałatka z orzeszkami SKŁADNIKI : 12 liści sałaty masłowej 6 - 8 rzodkiewek 150 g chudego twarogu szczypiorek pieprz kolorowy świeżo mielony 50 g orzeszków fistaszków PRZYGOTOWANIE : Sałatę płuczemy i osuszamy, szarpiemy na mniejsze kąski i przekładamy(...)miseczek. Rzodkiewki płuczemy, odcinamy ich końce i kroimy w plasterki, układamy na sałacie. Na wierzch skruszamy chudy twaróg, oprószamy świeżo mielonym kolorowym pieprzem. Szczypior siekamy, posypujemy po całości. Orzeszki łupiemy, układamy na wierzchu sałatki. Smacznego
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki