przygotowane danie jest fantastycznym pomysłem na obiad lub kolację. Choć świetnie smakuje solo, jeżeli masz ochotę na dodatkową porcję warzyw na talerzu, podaj ją w towarzystwie kolorowych surówek lub sałatek. Kuchnia włoska stanowi dobrą inspirację do tworzenia własnych, autorskich dań. Jeśli masz dosyć rutyny w kuchni, możesz przygotować lazanię z mięsem i szpinakiem albo wykorzystać inne pomysły. Zawsze
Moja smaczna kuchniaKolorowa, lekko chrupiąca sałatka... Smaczna:) Składniki: 3 łodygi selera naciowego; 2 parówki cienkie; 1 puszka kukurydzy; 1 czerwona papryka; 2 jajka; 1 cebula; szczypiorek; majonez; 2 łyżki jogurtu naturalnego; ząbek czosnku; sól; pieprz; Seler pokroić w półtalarki, parówki, paprykę i cebulę oraz ugotowane jaja na twardo pokroić w kostkę. Dodać resztę składników: odsączoną kukurydzę i pokrojony szczypior. Wszystkie składniki
In my kitchenPiękna, kolorowa i pełna witamin sałatka, pyszna o każdej porze dnia. Połaczenie buraczków z awokado nie tylko smakuje wybornie, ale i wygląda elegancko. Zamiast gotować buraki w wodzie polecam owinąć je w folię aluminiową i upiec w piekarniku. Dzięki takiej obróbce zachowają więcej witamin i pozostaną jędrne oraz soczyste. Najlepiej upiec od razu większą ilość buraków
cool and mintyogórek zielony - 1 szt jabłka -2 szt cebula czerwona -1/2 szt marchewka -2 szt jogurt naturalny - 100 ml cukier -2 łyżeczki sól - szczypta pieprz kolorowy zioła do sałatek oliwa - 2 łyżki Seler opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Marchew obrać, opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Jabłka i ogórki umyć, obrać
Camilla w kuchniSzybka, kolorowa i prosta sałatka z makaronem ryżowym. Skład zależy od inwencji i Waszych smaków. Składniki: opakowanie makaronu ryżowego opakowanie paluszków krabowych 0,5 puszki kukurydzy konserwowej 0,5 szt. świeżej czerwonej papryki 1-2 szt. średnich zielonych ogórków 3-4 szt. rzodkiewek 0,5 szt. brokuła około 3 łyżek majonezu sól świeżo zmielony czarny pieprz Makaron ryżowy
potrawyregionalneWiosna , zaraz lato będzie a za oknem jesień jest . Plucha ,wiatr i na słońce nie ma widoków . Dlatego na talerzu powinno być kolorowo ,słonecznie . Takie sałatki poprawiają mi samopoczucie w takie zapłakane dni. Składniki 2 porcje 1 duży pomidor 1 ogórek szczypior gruby 1/2 opakowania fety (lub innego sera) pęczek sałaty dębolistnej 2 łyżki oliwy szczypta
Eli GotowanieNiedziela, słońce i kolorowe śniadanie. Czego więcej potrzeba. I tak dzisiaj kolorowa propozycja śniadaniowa – sałatka z jajek, pomidorów i szczypiorku. Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo Pęczek szczypiorku 2 pomidory średniej wielkości 10 pomidorków koktajlowych Majonez Słodka śmietana Sól Pieprz Wykonanie: Jajka i 2 pomidory kroimy w dużą kostkę. Szczypiorek siekamy. Pomidorki koktajlowe kroimy na cząstki. Kilka łyżek
Smaki Ewywięc myślę, że każdy bez wyrzutów sumienia może sobie na nią pozwolić ;) Składniki: 1 serek wiejski lekki 0,5 papryki czerwonej (gdybym miała to dałabym zieloną, wtedy sałatka byłaby bardziej kolorowa;)) 1 pomidor 0,5 cebuli 100g paluszków surimi sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Paluszki kroimy i lekko podsmażamy na teflonowej patelni, żeby się zbrązowiły pomidora i paprykę
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćdoglądali bezpieczeństwa podczas zlotu. Różnorodność serwowanych potraw i napojów sprawił, że każdy mógł znaleźć coś dla siebie, począwszy od sytych pizz i burgerów, poprzez francuskie naleśniki, kolorowe szejki oraz sałatki, z finiszem na tybetańskich pierożkach i orzeźwiającym piwie. Organizatorom oraz wystawcom należą się ogromne brawa! Życzę również sukcesów w kolejnych edycjach Food Trucków
upichconaWiosną uwielbiam jeść kolorowe surówki i sałatki. Do dzisiejszego obiadu przygotowałam bardzo szybką i smaczną surówkę, która będzie idealnym dodatkiem do obiadu. Najlepiej podawać ją do pieczonych lub gotowanych mięs. Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach
Przepisy AleksandryKolorowa i lekka sałatka z rzodkiewek , przypomni nam piękne słoneczne lato . Dodatek orzecha włoskiego dodaje jej wyrazistości , a papryka delikatnej ostrości . Polecam wszystkim łasuchom sałatek a szczególnie jaroszom , gdyż jest niskokaloryczna i zdrowa . składniki na 4 porcje 4 pęczki rzodkiewki 150 g papryki konserwowej 50 g orzechów włoskich 2 łyżki oliwy
Smakowite DaniaKolorowa, smaczna, lekka sałatka z ogórkiem małosolnym, gruntowym, czerwoną papryką i cebulą doskonale komponuje się z serkiem wiejskim, jest to świetna propozycja na śniadanie lub kolację. Przygotowanie jej zajmuje przysłowiowe - 5 minut. składniki na 3 porcje 1 czerwona papryka 1 duża czerwona cebula 3- 4 ogórki małosolne 3-4 ogórki gruntowe 200 g serka wiejskiego pęczek szczypiorku czarny pieprz
Smakowite DaniaSoczysta, pełna smaków i różnych tekstur sałatka. Bardzo ładna, kolorowa i do tego pyszna :) Składniki: - 6 gałązek selera naciowego, - 5 mandarynek, - 2 cząstki pomelo (może też być więcej mandarynek), - mały kawałek dyni (u mnie pół plastra o grubości 1,5 cm), - garść roszponki, - sól, pieprz, ocet jabłkowy (1-2 łyżki). Wykonanie: Selera kroimy w plastry o grubości
Co na wege obiad?Dressing robię różny w tym przypadku tylko sok z pomarańczy. składniki: 2-3 garście mieszanki sałat 1 awokado 1 duża pomarańcza 110 g sera sałatkowego typu feta kolorowe zioła do sałatek Kamis Składniki na dwie porcje. Na talerzach ułożyć sałatę. Awokado obrać, usunąć pestkę i pokroić w kostkę. Ser również pokroić w kostkę. Połowę pomarańczy obrać i pokroić
Monia miesza i gotujenowym rokiem witam Was moją kolorową i orzeźwiającą sałatką z avocado i grejpfrutem w cytrynowym vinaigrette. Mam nadzieję, że się skusicie na tą bombę witaminową po świątecznych i sylwestrowych obżarstwach :) Pozostaje mi życzyć Wam dużo zdrowia i radości w Nowym 2014 roku !!! Czas przygotowania: 20 min.Porcja dla 2 osóbKoszt przygotowania: 12,50 złSKŁADNIKI na sałatkę
kulinarnyJasosem, posypać kaparami. Kapary można wcześniej podsmażyć na patelni. Jeżeli zrobiliśmy za dużo dressingu , można go przechować w lodówce Niestety nie miałam czerwonej cykorii , przez co sałatka jest mniej kolorowa
Stare GaryZdrowa, kolorowa i zawsze smaczna sałatka. Do takiej sałatki można użyć dodatkowo innych składników. Ale myśle, ze taka kombinacja wystarczy w zupełności.2 garście mix sałat z sałatą rzymską2 jajka ugotowane na twardo5 rzodkiewek5 plasterków polędwicy2 łyżki posiekanego szczypiorkukilka listków natki pietruszkiDresing :4 łyżki olejuocet balsamiczny do smaku1 łyżka miodu płynnegopieprz do smakuchili do smakusól morska do smakuRozwiń
Ewa w kuchnirazem z kawałkami mandarynek dodać do sałatki. Sezam uprażyć przez chwilkę na patelni i posypać nim sałatkę. Następnie skropić ją sosem sojowym i sokiem z cytryny. Aby sałatka była bardziej kolorowa zamiast sałaty lodowej można użyć mieszanki sałat (lub dodać inne ulubione składniki). Smacznego
Ze smakiem i z pasjąJuż kisiłam kalafiora , ale tak zwyczajnie - pozostał po ukiszeniu biały. Postanowiłam więc coś zmienić żeby prezentował się inaczej. Taki różowy, dodany do sałatki, będzie wesołym, kolorowym akcentem, prawda ? ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaBardzo pożywna i zdrowa sałatka. Jeśli chcecie zjeść w pracy coś innego niż klasyczna kanapka - przyrządzicie tę kolorową warstwową i wiosenną sałatkę. Zabierzcie ją na piknik, na wycieczkę, po której chętnie sięgniecie po coś zdrowego i sytego. Wymieszajcie tuż przed podaniem. Smacznego:) Składniki (na dwie porcje): 1/3 szklanki kaszy pęczak 4 rzodkiewki marchewka 2 jajka ugotowane na twardo
Zasmakuj Kuchniczasu, efekt wart jest wysiłku – nie spotkałem jeszcze osoby, której ta sałatka nie smakowała Sałatka z czerwonej kapusty i wędzonego kurczaka 2016-03-18 23:16:13 Kolorowa, zdrowa i sycąca sałatka z czerwonej kapusty, wędzonego kurczaka i wielu innych warzyw. Idealna jako przekąska lub lekki posiłek. Zapisz przepis Drukuj Składniki 400g czerwonej kapusty 400g wędzonej piersi kurczaka
Kulinarna PokusaNa weekend szybka sałatka makaronowa z suszonymi pomidorami, szynką, kukurydzą konserwową, pomidorami koktajlowymi. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldoscypka z grilla, bo jeden i drugi nie rozpuszcza się i zachowuje swój kształt. Dzisiaj polecam go połączyć z kaszą bulgur i przygotować apetyczną sałatkę, bo ta sałatka jest przepyszna i kolorowa, lekko pikantna, która zachwyca smakiem w połączeniu z grillowanym serem halloumi. Ostatnio polecałam sałatkę z bulgur i włoskim serem mozzarella Sałatka z grillowanym serem halloumi i kaszą
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSylwester zbliża się wielkimi krokami, więc czas pomyśleć o menu na imprezy. Czy to we własnym domu czy idąc do kogoś, bo przecież wypada coś ze
Kolorowy PrzepisownikKolorowe lato w pucharkach - tak wygląda ta sałatka. Smakuje nieziemsko a to za sprawą bardzo soczystych owoców i miętowo-limonkowego dressingu 2 gruszki 2 brzoskwinie 1/4 melona kantalupa 2 kiwi 1 banan dressing: sok z 1 limonki 2 łyżeczki miodu 1 łyżka posiekanej mięty do dekoracji: maliny jeżyny borówka listki mięty Owoce obieramy ze skórek
Kolorowa kuchnia Elkiryż ugotowany - 10 dag fasolka czerwona konserwowa- 1 puszka por -kawałek ogórki konserwowe- 4 szt wędlina- 10 dag papryka konserwowa - kawałek zioła do sałatek czosnek -1 ząbek posiekany sól ocet winny- 1 łyżeczka pieprz kolorowy płatki suszonej cebuli Ryż wystudzony wsypać do miski, następnie dodać odcedzoną i przepłukaną fasolkę czerwoną. Ogórki i por pokroić w półplasterki, rzodkiewkę oczyścić(...)pokroić także w półplasterki. Wsypać do miski. Czosnek, obrać i posiekać drobno, wędlinę i paprykę konserwową w kostkę, połączyć z sałatką, dodać zioła do sałatek sól,ocet winny, pieprz kolorowy , razem wymieszać, odstawić na co najmniej pół godziny. Posypać płatkami cebuli
Camilla w kuchniteż lubię, nie myście, że tylko słodkie i słodkie i słodkie ! Lekko i szybko, bo tak najwygodniej. Sałatkę wyczarowuje się w kilka chwil, dlatego ja lubię sałatki. Zdrowe, smaczne i co najważniejsze - kolorowe. Dziś mam dla Was przepis na sałatkę z dziwnie brzmiącym słowem - quinoa. Quinoa, inaczej komosa ryżowa to takie niby-zboże, ale nie zboże. Zawiera dużo
kolorowotorcikowoPyszna, kolorowa i szybka w przygotowaniu sałatka z zupek chińskich to świetna przekąska w sam raz dla niespodziewanych gości. Najlepiej smakuje gdy postoi godzinę w lodówce , wówczas pod wpływem mokrych składników makaron zmięknie i sałatka będzie smaczniejsza . składniki na 5 porcji 2 zupki chińskie 2 kolorowe papryki ( zielona i czerwona lub pomarańczowa ) 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej(...)drobno siekamy . Do miski wrzucamy połamany makaron z zupek chińskich wraz z sypkimi przyprawami. Dodajemy paprykę, ogórki, fasolkę, kukurydzę i pora .Wszystko składniki łączymy dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Sałatka najlepiej smakuje gdy ochłodzi się godzinę w lodówce
Smakowite Daniamała czerwona cebula ser feta do posypania sałatki grzanki Marynata do tofu: 2-3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego czosnek granulowany do smaku zioła prowansalskie kolorowy pieprz Sos do sałatki: Przepis na sos znajdziecie w przepisie na sałatkę z rukoli (TU) Tutaj zamiast musztardy dijon użyłam musztardy francuskiej. Do miski wsypałam świeże rodzaje sałat. Pokroiłam czerwoną cebulę
potrawyregionalnelepiej wydobyć aromat - natrzeć ścianki miseczki, Wrzucić do niej wszystkie składniki - oprócz jajka - przyprawić, dodać oliwę z oliwek i wymieszać razem. Na sam wierzch ułożyć jajko. Sałatka jest lekka, chrupiąca, kolorowa i bardzo śródziemnomorska w swoim charakterze. Jednocześnie stanowi pełnowartościowy i kompletnie dietetyczny posiłek. Wy-GOOGLE-ane w necie - sałatka nicejska danie kuchni francuskiej , rozpropagowane m.in. przez Julię
Grunt to przepis!rzodkiewką prosto z przydomowego ryneczku. Z jajem na twardo i moimi ulubionymi ostatnio kiełkami z patelni sałatka staje się idealnym daniem obiadowym. Najadałam się zdrowo i kolorowo na wiosnę - spróbujcie - zachęcam! :) Sałatka z jajem, serem korycińskim i kiełkami z patelni Składniki na 2 porcje: - 1 opakowanie kiełek na patelnię - pół główki sałaty masłowej - 4 rzodkiewki - 4 jaja - 10 dag sera
Sajkofanka smaku