Błyskawiczna sałatka ze szpinakiem z dodatkiem suszonych pomidorów i sera typu feta. Idealna na kolację lub imprezową przekąskę. Smakuje wyśmienicie a w dodatku jest banalnie prosta w przygotowaniu. U mnie podawana w towarzystwie grzanek czosnkowych skradła serca domowników. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 200 gram szpinaku baby 1 opakowanie 1 garść suszonych pomidorów w oleju z ziołami 2 garście pestek słonecznika(...)serem oraz połową ziaren słonecznika. do miseczki wlewamy oliwę, sok z cytryny miód oraz musztardę. dokładnie mieszamy aż powstanie jednolity sos. Sos przelewamy do miski ze składnikami. Dokładnie mieszamy. sałatkę przekładamy do mniejszej miski i posypujemy pozostałymi pestkami słonecznika. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia The post Błyskawiczna sałatka ze szpinakiem first appeared on Blog Kulinarny
Blog kulinarny S9.PLPodczas weekendowych zakupów natknęłam się na promocyjną cenę serka pleśniowego z zielonym pieprzem, nie mogłam oprzeć się pokusie zakupienia kilku opakowań, z których jedno (a konkretnie
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaŚledzie z ziarenkami serka wiejskiego w śmietanie z dodatkiem ketchupu. Bardzo smaczna sałatka śledziowa w nieco innym towarzystwie niż zwykle. Podana na słonych krakersach jest propozycją na świetną przekąskę imprezową. 2 filety śledziowe marynowane w oleju 200 g serka wiejskiego 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki ketchupu łagodnego Kotlin 1/2 cebuli białej 1 łyżka siekanej natki pietruszki sól pieprz czarny(...)ketchupem. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do serka razem z pokrojonymi filetami śledziowymi. Można też wykorzystać śledzie solone, ale najpierw muszą być wymoczone w wodzie i osuszone. Sałatkę wymieszać doprawiając solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Odstawić do lodówki na około godzinę, aby smaki się przegryzły. Przed podaniem nakładać łyżką porcję sałatki na krakersa ozdabiając natką pietruszki
https:KKuchniaMniamPrzepis na roladki z tortilli z pomidorkami koktajlowymi. Roladki smakują rewelacyjnie, a do tego bardzo ciekawie prezentują się na talerzu. Artykuł Roladki z tortilli z pomidorkami
Przepiski.plInspiracją do jej przygotowania było oczywiście zbliżające się święto zakochanych. Wśród walentynkowego menu nie może zabraknąć składników zaostrzających nam apetyt na ... więcej, nie tylko w kulinarnej
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaWeekendowe słońce przywołało chęć grillowania, Wam też? Niedługo odpalimy grille i siądziemy na kocach piknikowych i będziemy chillować – najlepiej! Zamiast klasycznej karkówki czy halloumi proponuję Wam
FlymetothespoonDeskę serów zna każdy, ale czy znacie … deskę masła? Zamysł jest banalny – miękkie masełko ubijamy, wykłądamy na deskę i dodajemy smakowite dodatki. Kładziemy na
FlymetothespoonDeskę serów zna każdy, ale czy znacie … deskę masła? Zamysł jest banalny – miękkie masełko ubijamy, wykłądamy na deskę i dodajemy smakowite dodatki. Kładziemy na
FlymetothespoonWeekendowe słońce przywołało chęć grillowania, Wam też? Niedługo odpalimy grille i siądziemy na kocach piknikowych i będziemy chillować – najlepiej! Zamiast klasycznej karkówki czy halloumi proponuję Wam
FlymetothespoonPodpłomyk level master, a zarazem ultra łatwa wersja pierogów. Robicie super szybkie ciasto podpłomykowe, wykorzystujecie przepyszny i kremowy Toczony z czarnuszką – czyli cudowny „serek” z nerkowców
FlymetothespoonToczony z nerkowców marki Wege Siostry to mój ulubiony wegański zamiennik sera. Jest robiony z orzechów nerkowca poddanych procesowi fermentacji żywymi kulturami bakterii. Jest kremowy i
FlymetothespoonZapiekanki Gyros to pomysł na ciepłą kolację lub imprezową przekąskę. Przepis na nie jest prosty, a składniki takie same jak do tradycyjnej sałatki Gyros, więc jeżeli lubicie sałatkę to zapiekanki powinny też wam zasmakować. Zapiekanki Gyros możemy zrobić z jednej długiej bagietki, którą dzielimy na mniejsze kawałki lub z mini bagietek. Bułki smarujemy sosem na bazie majonezu i ketchupu
Danka PichciSałatka, prosta, szybka, tania i bez majonezu. Polecam na śniadanie, kolację, jak również na imprezowy stół. Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src
Kulinarne przemysleniaIdealnie kremowa i chrupiąca pieczona kalarepka z kozim serem to wspaniała przystawka albo dodatek do dania głównego. Świetna do podania na brunch razem z innymi potrawami
Flymetothespoon