sałatka do obiadu - 9613 przepisów (strona:475/641)

Czy za 40 lat nie będzie ryb? 160

Wczoraj, 23.07.2015, miałam przyjemność uczestniczenia w warsztatach kulinarnych WWF "Jaka ryba na obiad?". Nim jednak przejdziemy do przebiegu samego spotkania, chcę Wam powiedzieć kilka o rzeczy o moim podejściu do tematu, zanim wybrałam się na to wydarzenie. Otrzymałam dwa zaproszenia. Jedno przyszło na e-maila i zginęło gdzieś nie wzbudzając mojego zainteresowania. Drugie otrzymałam drogą facebookową. I uznałam(...)kilka zdjęć! :) Wspomniany chłodnik. Mniam! Marynowane śledzie. Obłędny sposób podania. Marzę o takich talerzach. Moje danie - makrela, napoleonka z cukinii z chrzanowym twarożkiem i kawiorem z alg oraz sałatka z jabłka i marchewki z sojonezem. Całość wykończona dodatkowo marynowaną gorczycą. Czarniak na kaszy owsianej :) Mam nadzieję, że zachęciłam Was do zainteresowania się akcją WWF. Dajcie znać, co tym myślicie

Życie zamknięte w smaku
Hummus od podstaw – jak gotować ciecierzycę 257

To nie pierwszy przepis na hummus na blogu i na pewno nie ostatni. Jest już przepis na hummus grecki, i na mój ulubiony – z masłem orzechowym

Karo in the Kitchen
Zdrowe przekąski w podróży. 138

Wybierając się w podróż poza wygodnymi butami i wodą warto zaopatrzyć się w jedzenie. Wszak wiadomo człowiek głodny, człowiek zły.  Idąc w góry, lecąc samolotem

Czarnawisienka
Stek wołowy w marynacie Tex-Mex– meksykański talerz 157

Nie jestem i nigdy nie byłam szczególną fanką ciężkich, tłustych i piekielnie ostrych meksykańskich dań typu chili con carne, gorditas, zapychających mieszanek fasoli i ryżu, kukurydzianych

Karo in the Kitchen
Chińskie bułki z wieprzowiną bez parownika – smażone i gotowane Sheng Jian Bao 150

Te chińskie bułeczki są chrupiące i miękkie jednocześnie, a ich środek skrywa przepyszne, wilgotne i aromatyczne nadzienie. Do ich zrobienia nie potrzebujecie specjalnego bambusowego parownika ani

Karo in the Kitchen
Naleśniki z kurczakiem i marchewką, zapiekane z sosem pomidorowym i żółtym serem 214

Dawno już na blogu nie było naleśników. Postanowiłam to nadrobić, bo naleśniki w mojej kuchni goszczą często. Dzisiaj zapraszam Was na naleśniki faszerowane marchewką i mięsem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jakie naczynia kuchenne kolekcjonuję? 140

Blogerką kulinarną jestem od ponad 7 lat, ale zawsze interesowałam się gotowaniem, podróżami i językami obcymi. Te trzy pasje doskonale się ze sobą łączą. Cieszę się

Moja smaczna kuchnia
Kasza z jarmużem i jajkiem sadzonym 91

"Niedaleko pada jajko od kury" - Andrzej Waligórski Właściwie jak to jest z tymi jajkami? Które jajka możemy jeść bez obaw? Czy jajka mają klasyfikację jakości? Czy

Moja Mama Gotuje

Proponowane wyszukiwania