Upieczenie pysznego kurczaka to nie lada wyzwanie - powinien być soczysty w środku, mieć chrupiącą skórkę i mnóstwo aromatu. Nieskromnie przyznam, że mi się udało i polecam
Cooking Monsterwkawiarence.pl Bez cukru, bez glutenu, bez nabiału – alergia pokarmowa co jeść w takim razie? Ten, kto nie miał do czynienia z alergią pokarmową może poczuć
W KawiarenceJeśli znudziły Wam się dania z kurczaka, które do tej pory robiliście, sięgnijcie po roladę z nadzieniem pieczarkowym z odrobiną pasztetu. Rolada z kurczaka z pieczarkami
mecooksCoraz częściej i chętniej poszerzamy kulinarne horyzonty, bo dostęp do wszelkiego rodzaju egzotycznych produktów jest obecnie bardzo łatwy. Ciekawe składniki możemy kupić w przystępnych cenach, co
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wczoraj, 23.07.2015, miałam przyjemność uczestniczenia w warsztatach kulinarnych WWF "Jaka ryba na obiad?". Nim jednak przejdziemy do przebiegu samego spotkania, chcę Wam powiedzieć kilka o rzeczy o moim podejściu do tematu, zanim wybrałam się na to wydarzenie. Otrzymałam dwa zaproszenia. Jedno przyszło na e-maila i zginęło gdzieś nie wzbudzając mojego zainteresowania. Drugie otrzymałam drogą facebookową. I uznałam(...)kilka zdjęć! :) Wspomniany chłodnik. Mniam! Marynowane śledzie. Obłędny sposób podania. Marzę o takich talerzach. Moje danie - makrela, napoleonka z cukinii z chrzanowym twarożkiem i kawiorem z alg oraz sałatka z jabłka i marchewki z sojonezem. Całość wykończona dodatkowo marynowaną gorczycą. Czarniak na kaszy owsianej :) Mam nadzieję, że zachęciłam Was do zainteresowania się akcją WWF. Dajcie znać, co tym myślicie
Życie zamknięte w smakuTo nie pierwszy przepis na hummus na blogu i na pewno nie ostatni. Jest już przepis na hummus grecki, i na mój ulubiony – z masłem orzechowym
Karo in the KitchenWybierając się w podróż poza wygodnymi butami i wodą warto zaopatrzyć się w jedzenie. Wszak wiadomo człowiek głodny, człowiek zły. Idąc w góry, lecąc samolotem
CzarnawisienkaNie jestem i nigdy nie byłam szczególną fanką ciężkich, tłustych i piekielnie ostrych meksykańskich dań typu chili con carne, gorditas, zapychających mieszanek fasoli i ryżu, kukurydzianych
Karo in the KitchenTe chińskie bułeczki są chrupiące i miękkie jednocześnie, a ich środek skrywa przepyszne, wilgotne i aromatyczne nadzienie. Do ich zrobienia nie potrzebujecie specjalnego bambusowego parownika ani
Karo in the KitchenDawno już na blogu nie było naleśników. Postanowiłam to nadrobić, bo naleśniki w mojej kuchni goszczą często. Dzisiaj zapraszam Was na naleśniki faszerowane marchewką i mięsem
Codzienna kuchnia niecodziennaBlogerką kulinarną jestem od ponad 7 lat, ale zawsze interesowałam się gotowaniem, podróżami i językami obcymi. Te trzy pasje doskonale się ze sobą łączą. Cieszę się
Moja smaczna kuchnia"Niedaleko pada jajko od kury" - Andrzej Waligórski Właściwie jak to jest z tymi jajkami? Które jajka możemy jeść bez obaw? Czy jajka mają klasyfikację jakości? Czy
Moja Mama Gotuje