sałatka do obiadu - 9613 przepisów (strona:306/641)

Sałatka z pieczoną karkówką 167

Zanim podam Wam przepisy na ciasta, które osłodziły nam święta wielkanocne, zapraszam na sałatkę. Tym razem nie z kurczakiem, a z wieprzowiną- konkretnie karkówką, którą piekłam

Kuchnia w czekoladzie
Sałatka śledziowa 220

Korzystając z Waszych rad oraz licznych przepisów które przeglądnęłam w internecie stworzyłam własną wersję sałatki śledziowej, pewnie wielu z Was robi podobne, to

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Mięso z ryżem, warzywami i serem żółtym 351

Jedzonko bardzo dobre zarówno na ciepło, np. jako obiad lub jako sałatka;) Jest to danie banalne, jednakże smakuje świetnie. Składniki: 200g ryżu, 1/2 papryki, 2 ogórki

Kuchnia Pełna Pasji
Brokuły z serem 136

To jest coś, czym się ostatnio zajadamy! Rewelacja jako dodatek do obiadu, ale na lekką kolację sprawdzi się wyśmienicie. Spróbujcie! Składniki :* brokuł* sól* ulubiony tarty ser

Magiczne Życie Marty
Najlepsze 6 książek z pomysłami na drugie śniadanie i lunch do pracy 188

ceny do jakości posiłku. Uczyłam się gotować przygotowując sobie bento do pracy. Zaczynałam od makaronu z sosem, ale u szczytu mojej korpo-kariery miałam klub obiadowy i przygotowywałam pracowe obiady dla 6 osób. Jeśl przeczytacie tylko ten wstęp, to podzielę się z najważniejszymi rzeczami do jakich doszłam przez lata jedzenia lunchu z pudełka jako głównego posiłku dnia i po lekturze(...)służyć przez lata, ale dobrze jest mieć kilka kompletów, bo zawsze się nam gdzieś zapodzieją, albo zostaną na suszarce w pracy. Szklany słoik też jest ok, zwłaszcza na sałatki. Warto jednak nie jeść ich na zimno z pojemnika, tylko podgrzane i na talerzu. Zwłaszcza jeśli w biurze macie talerze i zmywarkę. Takie danie smakuje dużo lepiej, gdy jest ładnie podane

Ugotowane pozamiatane
Jak jeść i gotować przy niewielkiej ilości czasu 103

warzywami. Szybkim sposobem na przygotowanie kolacji lub obiadu jest także korzystanie z gotowych mrożonek warzywnych i owocowych. Wystarczy rozgrzać je na patelni, a następnie dodać ser, mięso lub tofu i całość zjeść z ugotowanym makaronem. Przygotowanie takiego dania nie powinno trwać dłużej, niż kilkanaście minut. Szejki, koktajle, soki i sałatki Zblendowane owoce z kaszami, płatkami, bakaliami, kakao i mlekiem(...)pieczeń lub wędlinę oraz ser (np. pleśniowy, feta czy mozarella), aby przyrządzić lekki i smaczny posiłek. W kilka minut da się też ugotować jajka, które idealnie pasują do wielu sałatek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczenie i gotowanie na parze Aby nie tracić czasu na stanie przy patelni, zamiast smażenia lepiej decydować się na pieczenie dań. Rozwiązanie to jest przy okazji alternatywą

Kulinarne Przeboje
Surówka obiadowa z kapusty włoskiej i nowalijek 152

mnóstwo świeżych, zdrowych i co najważniejsze smacznych warzyw. Dlatego nie zapominajmy o nich. Ja zawszę się staram, aby do drugiego dania przygotować jakąś dobrą, pełną witamin surówkę. Nawet jeśli obiad czasem podajemy ten sam co dnia poprzedniego, to czyż nie jest, to prawdą, że podając do przysłowiowego kotleta inne dodatki zmieniamy zupełnie smak naszego dania? Zapraszam Was serdecznie(...)większej miski. Młode marchewki obieramy (skrobiemy) i trzemy na dużych oczkach, mieszamy z kapustą. Następnie obieramy jabłko i również ścieramy je na tarce na grubych oczkach, mieszamy składniki sałatki. Dorzucamy drobno posiekany szczypiorek, bazylię i sok z cytryny, mieszamy. Następnie doprawiamy naszą surówkę solą i pieprzem oraz skrapiamy oliwą z oliwek. Na tym etapie należy spróbować smak surówki i ewentualnie

Słodkie okruszki
“Słoiki na słodko i na słono” jako pomysł na klub obiadowy w pracy 183

żeby nie moczyć w nich sałaty czy bardziej delikatnych składników. Jaki obiady chciałabym zabrać ze sobą do biura? Dobrze wygląda słoik po kreolsku z ryżem i krewetkami, oraz nordycki z łososiem i ziemniakami. Z deserów chętnie bym zjadła tutti frutti, oraz rabarbar z bezami. Ponieważ uwielbiam sałatki, mogłabym jeść takie zestawy codziennie. Jedyna uwaga, że mogą być one dość pracochłonne(...)taki klub obiadowy, kiedy pracowałam w K2. Wymyśliła go moja koleżanka Edyta, która była mistrzem ogarniania i optymalizacji życia. Uwielbiałam to! Wystarczyło raz w tygodniu ugotować i przytachać duży obiad, nakryć do stołu i koło 13:00 ściągnąć współpracowników (ten element był zwykle najtrudniejszy). W pozostałe dni obiad nie był już moim problemem, bo dyżur miał ktoś inny. Było

Ugotowane pozamiatane
Duszona młoda kapusta z koprem w śmietanie 109

Duszona młoda kapusta z koprem w śmietanie Duszona młoda kapusta to zawsze największy wiosenny hit , tak duży jak młode ziemniaki z sadzonym jajkiem i masłem O

Ogrodnik w podróży
Sałatka z rzodkiewki i awokado 116

prosta mieszanka- idealna na drugie śniadanie lub jako dodatek do obiadu.  Świetne połączenie smaków i kolorów. Rzodkiewka smakuje nie tylko jako dodatek do twarożku ale również w trochę niecodziennych zestawieniach np. w połączeniu z maślanym awokado i rukolą, a wszystko polane lekkim sosem i posypane prażonym słonecznikiem. Taka sałatka powinna zadowolić niejedno podniebienie. Sałatka z rzodkiewki i awokado

Moja Mama Gotuje
Menu na tydzień – przedświąteczna dieta 126

następująco: Menu na tydzień – Przedświąteczna dieta Niedziela – Spaghetti z pieczonym kalafiorem i sosem pomidorowym Poniedziałek – Pieczone polędwiczki z sałatką z pieczonych brukselek i batata Wtorek – Sałatka warzywna z awokado i pieczonymi krewetkami Środa – Kaszotto z pieczonymi burakami i kozim serem Czwartek – Penne w sosie paprykowo-pomidorowym z rukolą i kozim serem Piątek – Kapuśniak(...)składników macie w domu. Pobierz listę zakupów Wszystkie dania z tego menu są bardzo proste i nie wymagają specjalnie dużych nakładów sił. I środków. 107 zł za sześć obiadów dla dwóch (choć jedzenia spokojnie starczy dla trzech) to chyba nasz najniższy rachunek tygodniowy za jedzenie. Zdecydowaną większość dań zrobiliśmy w niedzielę: cztery w całości, do dwóch pozostałych przygotowaliśmy półprodukty

Niedzielny kucharz
Ziołowy sos do sałatek 142

kupić i użyć do sałatki.  Jak sobie dobrze przypominam, było to jakieś 20 lat temu. Byłam wtedy na studiach i zaczynałam przygodę z kuchnią. Były zupki chińskie, gorące kubki, puree z ziemniaków w proszku. Były również wizyty w barach mlecznych, z których najbardziej pamiętam pierogi leniwe. Kupowałam sosy w proszku, gotowałam makaron i obiad na dwa dni był gotowy

bistro mama
Surówka z kapusty pekińskiej o smaku gyrosa 801

Surówka z kapusty pekińskiej o smaku gyrosa Łatwa i szybka surówka o smaku lubianego przez wszystkich , a szczególnie dzieciaki , gyrosa Nie zawiera mięsa , więc zadowoli także

Ogrodnik w podróży
Sałatka z serem Wielkopolskim i grzankami 140

wyrazista )masa serowa. W kalendarzu dołączonym do przesyłki znalazłam przepis, którym zainspirowałam się przy robieniu tej sałatki… Była naprawdę smaczna i lekka, bez dodatku majonezu, a jedynie z marynatą na bazie oleju rydzowego i natki pietruszki. Podana z chrupiącymi grzankami zastąpi lekki obiad czy kolację. Składniki na marynatę do sera: 6 łyżek oleju (użyłam rydzowego ) 3 łyżki octu winnego pęczek

Domowe ciasta
BURRITO Z PALUSZKAMI RYBNYMI 111

można smażyć, na oleju tłoczonym na zimno absolutnie nie – jest on świetnym dodatkiem np. do sałatek Ps. Przygotowane burito możemy ułożyć obok siebie w naczyniu do zapiekania, posypać obficie ulubionym serem do zapiekania i zapiec – będzie to fajna zapiekanka na rodzinny obiad! Polecam!   Ps. nie wiem czy wiecie, ale marka FRoSTA nie stosuje żadnych dodatków do żywności

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania