kwiatem lub zwykła gałązka poza sezonem), kawałek chrzanu i ewentualnie liść laurowy i ziele angielskie. Zalewamy zalewą i odstawiamy przynajmniej na tydzień. 3. Kiszona marchewka to fajny dodatek do sałatek, obiadu czy do chrupania. Smacznego
Kuchnia domowa AniJuż na drugi dzień po przygotowaniu możemy zacząć szperać w słoiku w którym znajdziemy lekko słodkie, octowe ogórki z wyraźnym posmakiem curry. Świetnie sprawdza się jako dodatek do sałatek, obiadu lub na kanapkę. Przepis z bloga namiotle.pl po moich modyfikacjach. Składniki: (na 5 słoików po 450ml) 1,5 kg ogórków gruntowych 2 litry wody 1/2 szklanki soli morskiej
Pyry na GazTofu to ser sojowy otrzymywany w procesie koagulacji mleka sojowego, wynaleziony w Chinach w 164 r. n.e. przez Liu Ana. Świeże, czyste tofu o średniej twardości, to uniwersalny składnik obiadów, sałatek i deserów. Bogate w białko tofu jest zarazem niskokaloryczne i nie zawiera cholesterolu. Produkt bezglutenowy, posiadający certyfikat GMO Free. Skład : woda, ziarno soi, chlorek wapniowy i magnezowy - substancje koagulujące
breakfast of dreamspapryką. To już drugi raz, kiedy na łamach bloga publikuję ten przepis ( poprzedni ). Zapasy zimowe rozeszły się w mig:) Papryczki były pyszne, łagodne w smaku, idealne do obiadu, sałatek itp. Tym razem jednak pokusiłam się o odrobinę więcej miodu :) Składniki: 1 kg kolorowej papryki, 1 szklanka octu, 1 szklanka wody, 250 ml miodu pszczelego, 5 łyżek oleju. Wykonanie: Paprykę
Tradycyjna Kuchniawszystkie smarujemy pędzelkiem zamoczonym w przyprawach. Tak przygotowane ziemniaczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy około 30 minut z termoobiegiem. Podajemy same lub jako dodatek do obiadu, sałatki. Smacznego
Słodkie okruszkitylu jesienno - zimowych miesiącach tęsknoty za świeżymi, wiosennymi warzywami teraz trzeba z nich korzystać ile się da! W kanapkach, sałatkach, obiadach, kolacjach, deserach,.... Na wszystko przyjdzie czas. Dzisiaj zapraszam na kolejną śniadaniowo - lunch'ową opcję - pyszny wiosenny omlet. Ze świeżym szpinakiem, z cukinią, szparagami i parmezanem. Zmasowany atak zielonych warzyw! Składniki: 2 jajka, kilka zielonych szparagów, mała cukinia, garstka
Plate of Joypewno większość z Was preferuje, jako dodatek do obiadu, sałatkę lub surówkę :) Ja także jestem zwolenniczką wszelkich zielonych dodatków, ale czasem mamy ochotę na coś innego niż zwykle. Tak było w przypadku tej sałatki, którą wymyśliłam na poczekaniu :) Sałata nie musi być podana tylko ze śmietaną, ale z sosem sałatkowym z musztardy starofrancuskiej lub francuskiej, która jest łagodniejsza
Bea(u)ty kitchenWarzywa Barmar możesz dodać do wszystkiego i zrobić z nich cudowne potrawy :) Są doskonałe do mięs, lazanii, pizzy, sosów, zup, naleśników, devolay, makaronów, zapiekanek, tostów, jako przekąska, dodatek do obiadu, sałatek, surówek i do wiele, wiele innych potraw. Wystarczy tylko Twoja wyobraźnia, pomysł, a miejsce na warzywka zawsze się znajdzie :) Polecam Wam bardzo serdecznie produkty Barmar. Ja już wykorzystałam kilka
Zdrowie na języku :Pzeszłym tygodniu robiłam szybki przecier pomidorowy, zielony dżem z cukinii, kompoty ze śliwek i mirabelek... A na blogu tym razem buraczki, które zimą będą w sam raz np. do sałatek, obiadów czy po prostu do wyjadania ze słoika. Przepis znalazłam u Magdy.Składniki:5 kg buraczków (najlepiej drobnych)1 kg cebuliliście laurowegorczycaziele angielskiepieprz czarny ziarnistykwiat / gałązka kopruczosnekZalewa:1 szklanka octu5
Kuchnia domowa AniTofu to ser sojowy otrzymywany w procesie koagulacji mleka sojowego, wynaleziony w Chinach w 164 r. n.e. przez Liu Ana. Świeże, czyste tofu o średniej twardości, to uniwersalny składnik obiadów, sałatek i deserów. Bogate w białko tofu jest zarazem niskokaloryczne i nie zawiera cholesterolu. Produkt bezglutenowy, posiadający certyfikat GMO Free. Świeże tofu to nieoceniony składnik nowoczesnej kuchni, nie tylko wegetariańskiej
Z Kuchni Do KuchniDziś dzielę się z Wami nie tylko przepisem na pyszną sałatkę z soczystym kurczakiem w lekkim sosie, ale też i pomysłem na szybki obiad. Kurczaka wykorzystanego w sałatce możecie podać w towarzystwie ryżu, kaszy, ziemniaków, a nawet frytek. Jest soczysty i niezwykle aromatyczny. Sekret tkwi w maśle Ghee, które „podkręca” smak każdego dania. Polecam Wam zajrzeć na stronę(...)garść listków mini sałaty rzymskiej sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Przygotowujemy kurczaka (jeśli chcecie wykorzystać go typowo do sałatki zmniejszcie ilość składników, ja swojego podałam do obiadu a resztę do sałatki). Kurczaka kroimy w kostkę lub paseczki. Rozpuszczamy masło Ghee, kładziemy mięso, posypujemy całe mięso przyprawą kebab-gyros. Chwilę podsmażamy, następnie delikatnie podlewamy wodą i przykrywamy pokrywką. Zostawiamy
Słodkie okruszkiPogoda nas w tym roku rozpieszcza - upał nie odpuszcza - w taką pogodę zawsze lubię zjeść lekką sałatkę niż ciężki obiad. Taką sałatkę możecie zjeść na śniadanie, lunch, lekki obiad czy kolację :) SKŁADNIKI (1 porcja - 348 kcal) 1 burak upieczony (lub ugotowany w wodzie) - 120 g - można kupić już gotowe gotowane :) 2 garście rukoli 50 g sera feta kawałek(...)skórki) kroimy w cienkie plasterki, cebulę w piórka a fetę w kostkę. Nasiona i pestki prażymy na suchej patelni. Łączymy składniki i polewamy całość przygotowanym dressingiem :) Smacznego! Porcja sałatki z podanych składników to 348 kcal: - białko - 15.5 g - tłuszcze - 25.5 g - węglowodany - 12.5 g - błonnik - 4 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia
Moje Kuchenne Rewelacjekiedy mamy z mamą dużo pracy w domu lub jest bardzo ciepło) lubimy z mamą zamiast tradycyjnego / "normalnego" obiadu zjeść jakąś sałatkę z pieczywem. Ostatni na właśnie taki "obiad" zrobiłam sałatkę z mortadeli. Wyszła bardzo smaczna i bardzo szybko się ją robi. Oryginalną wersję poniższego przepisu znajdziecie na stronie Weroniki . Co ważne, taką sałatkę można przygotować w wersji postnej - wystarczy
blog.moje-pasje.infoWitam serdecznie Propozycja na pyszną sałatkę do obiadu lub na grilla. Sałatka jest bardzo smaczna, zdrowa i kolorowa, polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebowali: główka młodej kapusty (około 500 g) ogórek sałatkowy mały pęczek koperku pęczek szczypiorku 3 pomidory (około 300 g) pęczek rzodkiewki 5 łyżek oliwy lub oleju 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki cukru(...)miodu sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem na: Sałatkę z młodej kapusty do obiadu lub na grilla Przygotowanie: Kapustę obieram z wierzchnich liści, drobno szatkuję i przekładam do miski. Dokładnie umyty ogórek kroję razem ze skórką w cienkie półplasterki, można pokroić w ćwiartki i dodaję do kapusty. Umytą rzodkiewkę kroję w cienkie półplasterki i dodaję
Uwaga Babcia Gotujezalewie octowej, z cukinią i papryką w roli głównej. Smakuje tak samo rewelacyjnie jak wygląda. Polecam! SAŁATKA WIELOWARZYWNA PRZEPIS TUTAJ Rewelacyjna sałatka z mnóstwem smacznych i kolorowych warzyw, która świetnie sprawdza się jako dodatek do obiadów a także na przykład do burgerów. OGÓRKI MAŁOSOLNE PRZEPIS TUTAJ Powszechnie znane i lubiane domowe ogórki. W sezonie znajdują się w większości polskich domów(...)łatwość ich wykonania, ale przede wszystkim oczywiście liczy się ten wspaniały, niepowtarzalny smak. Takie ogóreczki można jeść solo, ale mogą też stanowić przepyszny dodatek do obiadu. POLECAM TAKŻE: NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI: PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE
Blog z Apetytem