Idealny pomysł na drugie śniadanie lub posiłek potreningowy. Składniki na 2 porcje : 200 g jogurtu naturalnego 50 g jarmużu 1 banan 1/2 gruszki Garść płatków
CzarnawisienkaSezon na świeże figi w pełni, spieszę więc z pyszną sałatką. Kto jeszcze nie próbował świeżych fig niech nie zwleka, są cudowne w smaku
Smaczne Zdrowesałatka z kaszą jaglaną i awokado, to kolejna szybka, smaczna i zdrowa propozycja dietetycznego dania. Z łatwością możesz zabrać ją ze sobą do pracy czy szkoły, a zastąpi Ci ona pełnowartościowy posiłek. Pisząc ten wpis zjadam ją właśnie na drugie śniadanie, a przez bogactwo jej kolorów, tuż obok zajada się nią moja dwuletnia córka. To chyba najlepsza rekomendacja fit sałatki
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiNasturcja to piękny kwiat i bardzo smaczny 🙂 Ma jadalne zarówno kwiaty, liście jak i owoce. Wiekszość przyrządza je jako kapary, ale ja cenię sobie ich naturalny
Kulinarne przemysleniaOdkąd zaczełam kisić buraczki sama, pokochałam ich smak 😊 Piję zarówno zakwas jak i wyjadam plastry buraków i chrupię na zdrowie 😍 Drobno poszatkowane i połączone z rukolą
Kulinarne przemysleniaCo zrobić kiedy mamy w spiżarni jeszcze kiszone ogórki sprzed dwóch lat i są tak kwaśne, że zęby cierpną od ugryzienia? 😜 Otóż wystarczy pokroić je
Kulinarne przemysleniasmaczna, bardzo smaczna. Wychodzi jej sporo bo dwa duże półmiski (można zrobić pół porcji), a jeżeli mamy w domu własne konserwy to tak naprawdę sałatka też wychodzi dość tanio. Nie jest to wersja jakoś specjalnie dietetyczna (makaron i majonez), ale kiedy mamy mieć gości i chcemy coś podać do zjedzenia to warto sięgnąć po ten przepis. Makaron jaki(...)posklejał. Jaja ugotować na twardo, wystudzić, obrać, pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć. Ogórki i paprykę odsączyć i pokroić w kostkę - nie musi być bardzo drobna. Wszystkie składniki na sałatkę umieścić w dużym naczyniu i dodając przyprawy połączyć ze sobą. Przyprawy dodać według własnego uznania. Na końcu wmieszać majonez. Gotowe :) Smacznego! Pozdrawiam ciepło - Kasia
Poezja Smaków - blog kulinarnyChociaż ostatnio nie moge jeśc nabiału, to kiedy widze burratę nie moge się powstrzymać i popełniam mały grzeszek. Bo jak tu przejść obojętnie obok tej zmysłowej
FlymetothespoonNie wiem jak Wy, ale ja uważam jajka przepiórcze za niezwykle urocze i nie wyobrażam sobie świąt bez nich. Najczęściej pojawiają się jako dodatek do żurku
FlymetothespoonKlopsiki z mięsa mielonego to jedno z naszych ulubionych dań. Można je podawać w różny sposób, można je łączyć z zupami, gulaszem, sałatkami, na grillu, mogą być mniej lub bardziej aromatyczne. Tym razem postanowiłam zrobić je bardziej dietetyczne i zamiast smażyć na patelni to upiekłam je w piekarniku, dzięki czemu pozbawiłam je dodatkowego tłuszczu, a i ten co był
Bernika - moj kulinarny pamietnikMarynowaliście kiedykolwiek rzodkiewki? Mają niebanalny smak, który ciężko jest porównać do jakiegokolwiek innego. Koniecznie wypróbujcie ten prosty przepis na marynowane rzodkiewki. WSKAZÓWKI: Jeżeli nie masz kolendry
CzarnawisienkaTradycyjne bliny są robione z mąki gryczanej i podawane z kawiorem albo łososiem. Ale kto powiedział, że wszystko trzeba robić tradycyjnie? Moje bliny kukurydziane z sałatką
FlymetothespoonCzasami mam ochotę na coś lekkiego – sałatka z łososia i ogórka jest wtedy doskonałym wyborem. Dzięki rybie jest sycąca, zaś dzięki ogórkowi bardzo orzeźwiająca i
Poezja smakuFasolkę szparagową tradycyjnie podaje się z bułką tartą zrumienioną na maśle. W moim rodzinnym domu mama podaje fasolkę w formie sałatki obiadowej z dodatkiem cebulki, czosnku
Codziennik Kuchenny