zapraszam do dalszego wspólnego gotowania! Przepisy które były w tym okresie najbardziej popularne:1.Muffinki z malinamihttp://smykwkuchni.blogspot.com/search/label/Muffinki2. Sałatka z tortelinihttp://smykwkuchni.blogspot.com/2013/07/saatka-z-tortellini.html3. Tarta z borówkami i mlekiem kokosowymhttp://smykwkuchni.blogspot.com/2013/08/tarta-z-borowkami-i-mlekiem-kokosowym.html4. Sushihttp://smykwkuchni.blogspot.com/2013/08/jak-zrobic-sushi-przepis-na-sushi-maki.html5. Dwukolorowe ciasto z malinami i gruszkamihttp://smykwkuchni.blogspot.com/2013/08/dwukolorowe-ciasto-z-malinami-i.html A Wam, który przepis przypadł do gustu? Piszcie!!! Pozdrawiam Was cieplutko
SMYKWKUCHNIprzykład: Pieczenie – oleju rzepakowego możesz użyć zarówno do pieczenia mięs (natrzeć nim kurczaka, polać pieczeń), jak też ciast. Zwłaszcza ojej rafinowany jest całkowicie neutralny smakowo i zapachowo, przez co pozwala zastąpić roztopione masło czy margarynę w przepisach na słodkie wypieki; Sałatki – dressing do sałatki można przygotować nie tylko na bazie popularnej oliwy z oliwek. Olej rzepakowy dobrze łączy się
kolorowotorcikoworównie smaczne jak poprzednie. Zaletą tego przepisu jest niewątpliwie fakt, że ciasto wyrabiamy w robocie. Sezon na warzywa w pełni, warto to wykorzystać. Można podać lavash z pieczonymi warzywami i jogurtem, świetnie będzie smakował z pastą z pieczonego bakłażana ( klik ) lub moją ulubioną turecką sałatką - Ezme ( klik ) Polecam. składniki - 8 sztuk 1 łyżeczka suszonych drożdży(...)przygotowanie W misce wymieszać wodę, drożdże, cukier i olej. Pozostawić w ciepłym miejscu na 10-15 minut, aby drożdże zaczęły pracować. Mieszaninę przelać do misy robota z hakiem do ciasta, dodać jogurt, mąki, łyżeczkę soli, zagniatać na wolnych obrotach przez dwie minuty, aby składniki się połączyły. Ciasto będzie dość suche. Zwiększyć prędkość i wyrabiać ok pięciu minut
Stare Garyowoce czarnej morwy i cukier kokosowy ..Ciasto wyszło pyszne...a Wam polecam zajrzyjcie do sklepu Naturo ...zróbcie zakupy , wpiszcie kod rabatowy EKO-NATURO i otrzymacie rabat 5% na całe zakupy. Ekologiczne suszone owoce morwy czarnej to niezwykle ciekawa w smaku i pożywna przekąska. Morwa doskonale sprawdza się również jako składnik sałatek, kompotów, dżemów, marmolad, win i likierów
Moje domowe kucharzeniePrzetworów ciąg dalszy. Dziś proponuję sałatkę z ogórków i papryki do słoików. Jest pyszna i chrupiąca. Zimą będzie idealna jako dodatek do obiadów. Składniki: 2 kg
kuchnia doskiJeszcze w klimacie Wielkiej Nocy. Wielkanocne obżarstwo zostało tylko wspomnieniem. Jajka, kiełbasy, baby, mazurki, serniki, sałatki, pieczenie i pasztety. Stoły, jak to w polskim zwyczaju, uginały
W kuchni Karmel-itkiCzęsto zależy nam, aby upiec coś szybko i smacznie. Przykładem jest piernik. Jest delikatny, puszysty i wilgotny. Powidła śliwkowe nadają mu smaku. Składniki:Ciasto (keksówka
Salonik smakówskładniki: 1 główka sałaty lodowej 1 zielony ogórek 200 g sera feta 250 g pomidorków koktajlowych ok. 25 czarnych oliwek opcjonalnie: 1 cebula wykonanie: Sałatę myjemy
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 200 g makaronu wstążki 150 g wędzonego boczku 100 g cebuli 2 czerwone papryki 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju słonecznikowego wykonanie: Makaron gotujemy w
Domowy Smak JedzeniaBardzo prosta, szybka, smaczna sałatka, a przy tym ciekawa w smaku, a tego przydaje jej kasza gryczana, największym jej atutem jest jej nieskomplikowany skład, polecamy! Składniki
kgwjanczewosłodko, czy wytrawnie? - Na słodko. Łakoć, bez którego nie możesz się obejść… Czekolada Kasztanki. Twoja popisowa sałatka. - Z ananasem i chrzanem. Deser z awokado? Co Ty na to? U mnie na blogu jest. - Jeszcze nie robiłam, ale wszystko przede mną. Ciasto, które przysparza Ci najwięcej trudności… Rolada biszkoptowa. Babka z bakaliami, czy bez? - Bez. Czy lubisz owoce morza
Mania WypiekaniaMoże się nazywać żółtą sałatką, bo kolor żółty tu dominuje, jest taka prosta, a tak wspaniale smakuje, że można ją gorąco polecać! Składniki: 1 puszka kukurydzy
kgwjanczewosię trochę doda, tam się odejmie i nagle powstaje smakowity posiłek. A że nigdy (poza pieczeniem ciast) nie słucham do końca przepisu, efekt końcowy jest zawsze niespodzianką. Wczoraj przygotowałam, a dziś prezentuję Wam pulpety bałkańskie z serem feta podane z sałatką. Potrzebne nam: - 50 dag mięsa mielonego wieprzowego (w oryginalnym przepisie wołowe, ale niestety, nie miałam pod ręką.) - 1 jajko
W poszukiwaniu inspiracjizebrałam starą rukolę, która jest już twardsza i bardziej ostra i już nie nadaje sie do sałatek. Swój zbiór wykorzytałam do zrobienia pesto. Podobne pesto robiłam już w małych ilościach przygotowując makaron z pesto czy łososia z pesto zapiekanego w cieście francuskim. Teraz zrobiłam dużą porcję i dałam nieco inne składniki. Wkrótce przedstawię przepisy w których wykorzystam
Monia miesza i gotuje