SKŁADNIKI:ukolaOgórekPomidorki koktajloweOliwki zieloneSer biały typu włoskiegoSzynka parmeńskaŚwieże papryczki chilliOliwa z oliwekPRZYGOTOWANIE:Wszystkie pokrojone i oczywiście wcześniej umyte warzywa układamy na liściach rukoli. Dodajemy szynkę parmeńską
kulinarnyJaRobicie domówkę? A może tylko kilka przekąsek, bo wieczór spędzacie przy dobrym filmie na domowej kanapie? Ten wpis jest właśnie dla Was! Kilka propozycji na sylwestrowe
Pasja Smakuczekoladowy, znakomity dodatek do deserów, owoców, sałatek owocowych lub jako polewa do ciasta. Podstawowa wersja to czekolada, śmietana i miód. Można go przygotować z każdego rodzaju czekolady i aromatyzować innymi dodatkami: przyprawami, ziołami, alkoholem, syropami smakowymi, pikantną papryczką, skórkami cytrusów itp.Czas przygotowania:15 minut Ciemny sos czekoladowy:100 g gorzkiej czekolady,150 ml śmietany kremówki,1/2 laski wanilii
SzczyptaSmaQMarchewki z kruchego ciasta mogą posłużyć, jako oryginalne podanie sałatki, np. jarzynowej. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy AleksandryOlej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni..do smażenia, pieczenia , sałatek itp. ..tym razem olej wykorzystałam do ciasta naleśnikowego i do smażenia krokietów.Krokiety z kapustką kiszoną i grzybkami suszonymi..oczywiście też podsmażonymi na oleju rzepakowym. Naleśniki 2 jajka 2 szkl mąki 1 szkl wody 1 szkl mleka szczypta soli
Moje domowe kucharzenieLista najpopularniejszych przepisów w 2015 roku: Miejsce 1: Sałatka z zupek chińskich Miejsce 2: Sałatka gyros z ogórków i cukinii Miejsce 3: Karkówka kebabowa 4. Sałatka z jajkiem, ogórkiem i kukurydzą 5. Kruche ciasto z truskawkami i budyniową pianką 6. Śmietankowo-kokosowe ciasto z porzeczkami 7. Sos słodko-ostry do słoików 8. Bułki z pieczarkami i serem 9. Zapiekanka makaronowa
My simple kitchenświętować..w piątki nie jemy mięsa..ale przepis na nie jest...mam okazję opublikować zaległy przepis..w sumie to tylko parówka w cieście drożdżowym..moje córki nie lubią typowych hot godów z sałatkami itp..i ja robię tylko takie bułki z parówką w środku , ewentualnie z serem..Moje ciasto wyrabiał automat do chleba.. 525 g mąki pszennej
Moje domowe kucharzeniemiejscu . 3 . Moje dwa ciast : Snikers inaczej na 2 miejscu. Babka z truflami na 8 miejscu 4 . Sałatka warstwowa na 7 miejscu . 5 . Wiejski garnek na 9 miejscu . 6. Ciasto alla pleśniak na 8 miejscu
Sama słodycz i szczypta chiliŚwięta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami. Czas pomyśleć o sałatce jarzynowej, której nie może zabraknąć na świątecznym stole. Dzisiaj zaprezentujemy sałatkę warzywną Mamy Agnieszki. 1
Ania i Marcin gotująWbrew pozorom łatwa w przygotowaniu, której uroku nadają pieczarki i od nich właśnie sałatka ta wzięła swoją nazwę. Pięknie prezentuje się na stole, świetnie smakuje, a
RAROSSAPrzepyszna sałatka o słodko-kwaśnym smaku. Świetnie smakuje jako dodatek do kanapek lub np. do hod-dogów. SKŁADNIKI: MARYNATA: 1 kg ogórków 3 łyżki soli 4
RAROSSACzasem zdarzają się dni, kiedy przychodzi ochota na coś nietuzinkowego.Mały chochlik kulinarny wierci w głowie, odkąd tylko wyjdzie Karmel-itka do pracy, poprzez powrót
W kuchni Karmel-itkichrupiący, a w środku mięciutki. Do tego farsz - dowolny - i koniecznie pyszny sosik. Nie zapomnijcie też o dodatku warzywnym - najlepsza będzie nieco pikantna kolorowa sałatka. Kombinujcie ze smakiem - jakież to proste! :) Chaczapuri ze szpinakiem Ciasto: 300 g mąki 100 ml mleka suszone drożdże łyżeczka sól, pieprz, gałka muszkatołowa Nadzienie: opakowanie szpinaku mrożonego pół kostki sera typu(...)zbyt dużej ilości wody z farszu. Zabieramy się za sałatkę. Warzywa myjemy. Pomidory i paprykę kroimy w drobną kostkę, papryczkę ostrą w krążki. Ząbek czosnku siekamy. Przyprawiamy, po czym wykładamy na talerz. Najpierw rukola, następnie pomidorki z papryką, a na koniec polewamy oliwą. Składniki na sos blendujemy. Wracamy do ciasta. Gdy wyrośnie rozwałkowujemy na kształt prostokąta, po czym wykładamy
Sajkofanka smaku