kurczaka sól pieprz przyprawa do kurczaka papryka ostra mielona 4-5 łyżek oleju ryżowego 1 czerwona papryka 1 cebula biała 1 cebulka czerwona groszek konserwowy marchew konserwowa sałata lodowa Sos czosnkowy: 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę Wykonanie: Z drożdży ciepłej wody, cukru i odrobiny mąki robię zaczyn, odstawiam by zaczął(...)odstawiam by się nieco zamarynowało. Paprykę kroję w kostkę, cebulę biała i czerwoną kroję w piórka,dodaję osączone z zalewy : groszek i marchew i wszystko mieszam ze sobą. Sałatę siekam i odstawiam. Na gorącej patelni podsmażam mięso, aż będzie rumiane i mięciutkie. Bułki kroję na połowy, ale nie do końca, tworząc kieszeń. Na spód bułki układam posiekaną sałatę
Bea(u)ty kitchenzachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania sałatki meksykańskiej. 1 mała główka sałaty lodowej 50 dkg mięsa mielonego drobiowego lub wołowego 1 duża cebula czerwona 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej puszka kukurydzy (34 dkg puszka(...)smażyć na średnim ogniu przez 4- 5 minut. Podsmażoną paprykę zdjąć z ognia i wystudzić. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w małą kostkę. Sałatę pokroić w średniej wielkości paski. Kukurydzę i fasolę odlać z zalewy. Do miseczki przecisnąć przez praskę czosnek, dodać szczyptę soli oraz jogurt. Dokładnie wymieszać. Z naczosów odłożyć kilka całych kawałków
mecookswieprzowego 1 jajko 2 ząbki czosnku 1/2 białej cebuli 1/2 kajzerki 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz, ostra papryka w proszku mleko do namoczenia kajzerki olej do smażenia kilka liści sałaty lodowej 2 pomidory 2 ogórki konserwowe 4 plastry wędzonego boczku 4 plastry sera żółtego 1 cebula czerwona 4 bułki z sezamem Sos: 4 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu 1 łyżka(...)nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. 2. Składniki sosu połączyć ze sobą. 3. Pomidory umyć, pokroić w plasterki. Ogórki pokroić w plasterki. Cebulę czerwoną obrać i pokroić w półplasterki. Sałatę umyć i osuszyć. 4. Boczek wędzony podsmażyć na patelni na chrupko. 5. Bułki przekroić na pół i środkową stronę lekko zrumienić na patelni. Dolną część posmarować odrobiną sosu, położyć sałatę
Danka PichciRoman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Tuńczyk jest niesamowity! W połączeniu z owocami i warzywami nabiera perfekcyjnego smaku. Składniki: 1 główka sałaty lodowej 200 g sera kaszkawal 1 mango 1 pęczek natki pietruszki 1 mała czerwona cebula 250 g pomidorków koktajlowych 1 puszka tuńczyka w oliwie Sos: 4 łyżki oliwy 1 łyżka soku(...)language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Mango i ser kroimy w kostkę. Pomidorki na ćwiartki lub połówki. Cebulę kroimy w piórka. Natkę siekamy. Łączymy składniki. Sałatę kroimy w paski. Tuńczyka osączamy z oliwy. Przygotowujemy sos. Oliwę, sok z cytryny, musztardę, miód, łączymy z gorącą wodą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Całość łączymy ze sobą. Podajemy
R'n'G Kitchentemperatury i tak się wytapia i wypływa na patelnię. Na patelnię też nie mogę narzekać, bo to przecież Woll. Wracając do ryby podałam ją z czarnym ryżem i najzwyklejszą sałatą lodową ze śmietaną. Składniki: 2 świeże pstrągi pieprz cytrynowy mieszanka przyprawy do ryb i owoców morza (jak nie używam tej mieszanki po prostu tylko solę) oliwa (u mnie olej(...)masło trochę wycieka ze środka, po kilka minut z każdej strony. Jak sami widzicie nie przygotowanie takiego dania wcale nie jest trudne. Jedliśmy te pstrągi z czarnym ryżem i sałatą ze śmietaną. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujetortilli na obiad? Może właśnie przepis na tortille z kotletem schabowym jest tym, którego szukasz. Polecamy! Tortilla z kotletem schabowym Składniki: Na tortille: tortilla ( 30 cm) : 4 szt. sałata lodowa: 4 liście ogórek zielony: 1 szt. pomidor: 1 szt. papryka czerwona: 1 szt. cebula: 1 szt. Kotlety: plastry schabu bez kości: 3 – 4 szt. sól oraz pieprz do smaku(...)majonezu i przeciśniętego przez praskę czosnku przygotuj w miseczce sos mieszając wszystkie składniki. Jeśli lubisz możesz dodać nieco soku z cytryny. Dopraw solą, pieprzem oraz dodaj suszoną natkę pietruszki. Sałatę umyj oraz dokładnie osusz. Obranego ogórka pokrój w słupki, podobnie paprykę, natomiast pomidora i cebulę skrój w plasterki lub półplasterki. Tortille skrop nieco wodą i podgrzewaj na patelni nie więcej
Kuchnia Na Wypasiesię go nalać za dużo XD Ma wspaniały, intensywnie jabłkowy smak i piękny kolor. Sałatka z kurczakiem w płatkach kukurydzianych Składniki: podwójna pierś z kurczaka 1 średnia główka sałaty lodowej puszka kukurydzy (użyłam firmy Jamar ) 1 ogórek zielony opakowanie mini mozzarelli 2 jajka płatki kukurydziane sól Sos: 5 łyżek oliwy z oliwek 2 łyżki octu jabłkowego (użyłam firmy Jamar(...)miodem, musztardą, czosnkiem, oregano, pieprzem i solą. Najlepiej użyć do tego słoiczka – dodać do niego wszystkie składniki, zakręcić i kilka razy porządnie wstrząsnąć, aż składniki się dokładnie połączą. Sałatę drobno kroimy i wrzucamy do miski. Na niej układamy pokrojonego w plasterki ogórka, odsączoną kukurydzę i mini mozzarellki. Całość zalewamy sosem. Plasterki kurczaka kroimy na 2-3 kawałki i układamy
PatiGotujektóre grają pierwsze skrzypce w tym przepisie, to właśnie dzięki nachosom sałatka jest tak wyjątkowa i niepowtarzalna. Spróbujcie koniecznie i zaskoczcie swoich gości. Sałatka meksykańska Składniki: 0,5 sałaty lodowej 2-3 pomidory Kukurydza konserwowa Fasola konserwowa czerwona 300g pieczarek 500g mielonego mięsa 1 cebula 3 łyżki koncentratu pomidorowego 200g sera żółtego 400g jogurtu naturalnego gęstego 6 łyżek majonezu(...)pominąć). Smażyć razem ok 10-15 minut, pod koniec smażenia dodać koncentrat pomidorowy. Zostawić do wystudzenia. Fasolę i kukurydzę konserwową odsączyć z zalewy, pomidory umyć i pokroić w kostkę, sałatę umyć i porwać na mniejsze kawałki Na dnie dużej (najlepiej przezroczystej ) miski układamy sałatę , następnie kładziemy pokrojone w kosteczkę pomidory, pomidory solimy i pieprzymy do smaku. Na pomidory układamy wcześniej
Księga-Smakujedna z moich ulubionych), a Madzia zadowoliła się samym burgerem. bułki hamburgerowe (z TEGO przepisu) 150 g mielonego antrykotu na osobę 1 pasterki sera cheddar na osobę sałata lodowa plastry wędzonego boczku (2-3 na osobę) jajko (1 na osobę) masło (do smażenia jajka) keczup (z TEGO przepisu) majonez (z TEGO przepisu) sól, świeżo(...)podpiekamy w piekarniku z funkcją grilla plasterki boczku i przekrojone na połówki bułki. I wykańczamy burgera: spód bułki smarujemy majonezem, kładziemy mięso, na nie plasterek sera, na ser poszarpaną sałatę, jajko, bekon i przykrywamy górą bułki posmarowaną keczupem. Smacznego! Przepis zaczerpnięty z książki Valéry Drouet & Pierre-Louis Viel "Burgery! (hot dogi i bajgle)" --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto
Marder&Marder Manufactureponieważ sałatka jest naprawdę bardzo smaczna. Do przygotowania sałatki greckiej będziemy potrzebowali: 2 piersi z kurczak - przygotowane na parze, usmażone lub upieczone (użyłam piersi przygotowanej na parze) mała główka sałaty lodowej kostka sera feta (około 270 g) papryka czerwona około 100 g czerwonej cebuli ogórek sałatkowy 300 g pomidorków koktajlowych około 30 oliwek czarnych na sos: 4 łyżki octu balsamicznego(...)szklanki lub miseczki wlewam oliwę, ocet balsamiczny, dodaję miód, oregano, czosnek, doprawiam solą (dwie większe szczypty), pieprzem (dwie większe szczypty), całość dokładnie mieszam – sos jest gotowy. Teraz przygotuję sałatkę: Sałatę rwę na mniejsze kawałki i przekładam do miski. Umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę, kroję w kilkucentymetrowe paseczki i dodaję do sałaty. Cebulę kroję w piórka, oliwki przekrawam
Uwaga Babcia Gotujeprzygotowanie jednej z ryb nie lubiących słonego otoczenia. Do dzieła tołpyga! Czego użyłem? -filet z tołpygi ze skórą -masło klarowane -czosnek, ząbek zgnieciony bokiem noża i posiekany -mix sałat; lodowa, rukola, roszpunka, strzępiasta -boczniaki -sól, pieprz Marynata: -oliwa 3 łyżki -dwa ząbki czosnku posiekane -sól -biały pieprz -tymianek Wszystkie składniki mieszamy i smarujemy z każdej strony rybę pędzlem, wkładamy(...)ryby wykładamy czatnej i wkładamy na 10 minut do piekarnika w temperaturze 170 stopni góra-dół. Na maśle klarowanym smażymy boczniaki z czosnkiem, tymiankiem, solą i pieprzem. Nasz mix sałat skrapiamy oliwą wymieszaną z solą i małą łyżeczką cytryny. Dodajemy pokrojonego pomidora i na górze wykładamy boczniaki
BaRepasJak już pisałam wraz z wpisem na proziaki (chlebek sodowy), że w główce świtają mi pomysły co można z taki pyszności jeszcze zrobić. A można na
Moje pyszne gotowanieczubata łyżeczka suszonej cebuli – pół łyżeczki pieprzu – 1 czubata łyżeczka koncentratu pomidorowego – 1 łyżeczka soli – 1 łyżeczka soku z cytryny Pozostałe składniki: – pół główki sałaty lodowej – 1/8 główki czerwonej kapusty – 2 łyżki octu winnego (białego) lub jabłkowego – 4 łyżki oliwy z oliwek – 2 łyżeczki cukru – do podania: pita, tortilla, frytki(...)termoobiegiem, 220 st bez termoobiegu). Wstaw naczynie z kurczakiem i piecz mięso przez godzinę, co 15-20 minut przekręcaj nieco kurczaka jak na rożnie. W międzyczasie pokrójcie drobno sałatę oraz czerwoną kapustę i włóżcie do osobnych misek. Do każdej dodajcie po 2 łyżki oliwy, 1 łyżkę octu oraz 1 łyżeczkę cukru. Wymieszajcie. Mięso po upieczeniu zostawcie na 5 minut
nietylkopasta.plpowszechnie wiadomo, że kiełki i awokado to samo zdrowie na talerzu. około 4 porcji -1 pierś z kurczaka (podwójna) - 1 czerwona papryka - 1 czerwona cebula -mała/średnia główka sałaty lodowej -1 awokado - garść kiełków rzodkiewki - kilka młodych pędów groszku (opcjonalnie) - 1 łyżeczka wędzonej papryki -1 łyżeczka kuminu - 2-3 łyżki oleju (np. ryżowego) - sól(...)usmaży, to cebula nam się spali. Jeśli mamy małą patelnię, to smażmy kurczaka partiami. Na koniec sprawdzamy, czy nie trzeba jeszcze kurczaka dosolić. Na talerzu układamy sałatę porwana na małe kawałki. Polewamy ją dressingiem, a następnie wykładamy na nią zawartość patelni oraz pokrojone w plasterki awokado, które możemy delikatnie skropić sokiem z cytryny . Całość dekorujemy
Simple Dish