ryż - 22970 przepisów (strona:834/1532)

Kalafior zapiekany w pikantnej marynacie 316

oczywiście genialny lekko pikantny smak, którego nie da się w ogóle porównać z tradycyjnie podanym kalafiorem. W zapiekanej wersji kalafior często podaję jako dodatek do obiadu zamiast ziemniaków czy ryżu, ale sprawdza się też sam jako pyszna kolacja. A Wy macie jakieś swoje ulubione sposoby na podanie kalafiora?   Artykuł Kalafior zapiekany w pikantnej marynacie z bloga Gotujemy w domu

Gotujemywdomu.pl
Makaron ryżowy z kurczakiem teriyaki 146

jego soczystość. Makaron ryżowy sparz wrzątkiem według zaleceń producenta. Przełóż do gorącego sosu i wymieszaj. Podawaj od razu udekorowane posiekanym szczypiorkiem i sezamem. Uwagi: Makaron ryżowy możesz zastąpić dowolnym ryżem. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Pier\u015b kurczaka w sosie teriyaki","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/09\/kurczak-teriyaki.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/09\/kurczak-teriyaki-500x500.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content

ProstePesto.pl
Indyk w kokosowym sosie z warzywami 111

Pomysł na pyszny i bardzo prosty w przygotowaniu obiad. Indyk w kokosowym sosie z warzywami. Możemy podawać go razem z ulubioną kaszą albo ryżem i dodatkiem świeżych warzyw. Jest bardzo aromatyczny i zasmakuje także dzieciom. Polecam, bo jest pyszny i bardzo prosty w przygotowaniu. Najlepiej ugotować większą porcję i mieć obiad na dwa dni z głowy Indyk w kokosowym sosie

Natka Pietruszki
Leczo w słoikach 121

szybki obiad lub kolację. Wystarczy podgrzać i podać z bagietką. Można też dodać podsmażaną kiełbaskę i otrzymać wówczas bardziej “męską” wersję 😉 Oczywiście leczo można także podawać z makaronami, ryżem, ziemniakami w towarzystwie mięs. Świetnie bowiem pełni rolę surówki lub sałatki w drugim daniu. Podaję tutaj moje dwie wersje, jakie robiłam. Przepis wzorowany na przepisie Olasz z blogu “Przy dużym stole

Moja Delicja
Królik duszony w sosie musztardowym 131

później). Dodać musztardę, wymieszać. Przykryć i gotować jeszcze z 15 minut. Gotowego królika przełożyć do miseczki, polać sosem i posypać pozostałym rozmarynem. Podawać np. w towarzystwie kaszy lub ryżu. Dzielenie mięsa z królika: Usunąć cały tłuszcz z tuszki króliczej Ze środka usunąć podroby Wydzielić tylne nogi: Przy pomocy noża do trybowania naciąć mięso przy torebce stawowej tylniej nogi

Moja Delicja
Chilli con carne 140

minimum, garnek przykryć i dusić kolejne 15-20 minut. Gdy mięso będzie miękkie dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Gotować jeszcze z 5 minut. Chilli con carne podawać z ryżem, kaszą (polecam kaszę jaglaną) lub ze świeżym chrupiącym pieczywem. Czytaj więcej: Chilli con carne The post Chilli con carne appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Polędwiczki duszone w mleku 121

Spróbować, jeśli potrzeba doprawić. Zagotować. Jeśli sos jest dla Was za rzadki, możecie go chwilę pogotować, odparowując nadmiar płynu. Polędwiczki pokroić na kawałki, polać sosem. Podawać z ziemniakami, kaszą, ryżem lub świeżym pieczywem. Można udekorować świeżym tymiankiem. Polędwiczki wieprzowe duszone w mleku można podgrzewać na drugi dzień w sosie. Czytaj więcej: Polędwiczki duszone w mleku The post Polędwiczki duszone

Moja Delicja
Gulasz Strogonow z dzika z pieczarkami 209

sporą ilością świeżo mielonego pieprzu. Gotować jeszcze przez 10 minut . Spróbować i w razie potrzeby ponownie przyprawić solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Podawać z kaszą pęczak, kaszą jęczmienną lub ryżem. Smacznego! Czytaj więcej: Gulasz Strogonow z dzika z pieczarkami The post Gulasz Strogonow z dzika z pieczarkami appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Tarta z porzeczkami i truskawkami 119

Wyłożyć ciastem formę (dno i boki). Dokładnie podociskać ciasto do formy (szczególnie na styku dna z bokami) , przykryć papierem do pieczenia, obciążyć kulami ceramicznymi lub suchą fasolą (lub suchym ryżem) i wstawić do lodówki na 20 minut . W tym czasie nastawić piekarnik na 190°C (grzałka góra-dół). Wstawić ciasto do nagrzanego pieca i piec przez 15 minut . Zdjąć papier

Moja Delicja
Tarta z burakami, orzechami i tymiankiem, czyli sposób na buraki z barszczu 111

mnie ceramiczna forma do tarty o średnicy 28 cm) . Ciastem wyłożyć dno oraz boki tarty, dokładnie dociskając ciasto w narożnikach. Przykryć płatem papieru do pieczenia, obciążyć suchą fasolą, grochem, ryżem lub specjalnymi kulami do pieczenia i włożyć na 30 minut do lodówki . Piekarnik nagrzać do 180°C (grzałka góra-dół) . Ciasto włożyć do nagrzanego pieca i piec 15 minut

Moja Delicja
Jednogarnkowe proste danie z batatami i ciecierzycą 128

papryką z dodatkiem jarmużu , to zdrowy obiad pełny wartościowych składników, łatwy do przygotowania. Idealnie rozgrzewa i syci w zimowe, chłodne dni. Można go jeść bez dodatków lub w towarzystwie ryżu, chrupiącej bagietki lub kaszy. Jeśli zmniejszycie ilości chilli otrzymacie danie dla dzieci. Polecam! Czytaj więcej: Jednogarnkowe proste danie z batatami i ciecierzycą The post Jednogarnkowe proste danie z batatami

Moja Delicja
Chrupiące tartaletki z cukinią baby i fasolką szparagową 108

mielonym pieprzem. Ciasto kruche podzielić na 4 części. Każdą rozwałkować na kształt większy niż średnica małych tartaletek. Wyłożyć foremki ciastem, dociskając dobrze ciasto. Wyłożyć papierem, obciążyć suchą fasolą, suchym ryżem lub kulkami ceramicznymi do pieczenia i schować do lodówki na 15 minut . Piekarnik nagrzać do 190°C (grzałka góra-dół) . Tarty włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 15 minut . Następnie

Moja Delicja
Greentest i Food cleaner – dwa urządzenia, dzięki którym zdrowiej jemy 161

przed późniejszym nawrotem? Co jeszcze? Food cleaner można również stosować do (choć ja jeszcze nie wszystko sprawdziłam): Odkażania i odświeżanie mięsa, drobiu, jaj, ryb i owoców morza, kaszy, ryżu, fasoli, grochu, w celu usunięcia zanieczyszczeń metalicznych, mikroorganizmów, hormonów, antybiotyków itp. Dezynfekcji zastawy stołowej, naczyń, sztućców, desek do krojenia. Food cleaner w podróży Urządzenie jest wielkości blendera ręcznego i nie waży

Moja Delicja
Kokos na ostro ze Sri Lanki czyli Pol Sambol Faceta w Kuchni 158

sambol to tradycyjna przyprawa ze Sri Lanki przygotowana ze świeżo startego kokosa, papryczki chili i czerwonej cebuli. Najczęściej stosowany jako dodatek do ryżu . Zapraszam na pierwszą część, dania ze Sri Lanki. 👥 – ❌ ⏰ – 30 minut ➕ chłodzenie 🇱🇰 – Sri Lanka ✅ Składniki ✅ Świeży kokos starty lub suszony ✅ 250-300 ml mleka kokosowego ✅ 1 papryka chili ✅ 3-5 łyżeczek płatków chili ✅1 łyżeczka

RafalCook
Kraków - wegański przewodnik kulinarny 145

koniec warto wspomnieć o napojach - naprawdę ciężko się zdecydować, bo lista możliwości jest bardzo długa i niezmiernie ciekawa, ale wybór padł na zieloną herbatę z prażonym ryżem (genmaicha) i matchą oraz kombuchę lawendową. Takiej Azji to chyba jeszcze nigdzie wcześniej nie spotkaliśmy! 3) Kawusia Jest takie jedno niepozorne miejsce, które wydało nam się absolutną wegańską kawiarnianą perłą i jest

Roślinożerni urlopowicze

Proponowane wyszukiwania