angielskiego Vegeta 1 serek mały topiony holenderski sól i pieprz ********************************************* Do garnka wlać 2 litry wody,ugotować BUlION warzywny,dodać starte warzywa i mięso mielone.Gotujemy 30 minut.Dodać przyprawy,ryż,cukinię wraz skórkę pokrojoną w kostkę i serek topiony oraz przecier.Zagotować aby serek się roztopił a zupa trochę zgęstniała.Zaprawić mąką ziemniaczaną rozrobioną z odrobiną wody,zagotować ,można
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipokrojona na 2 cm kawałki, delikatnie mieszamy. Smazymy minutę, zalewamy pomidorami, wsypujemy sól. Przylrywamy i dusimy pod przykryciem ok 8 minut. W tym czasie gotujemy ryż. Podajemy z ryżem, posypane natka kolendry i udekorowane papryczkę chili
Dzieje kuchennej Wiewióryszczypta sproszkowanej trawy cytrynowej (opcjonalnie) 2 płaskie łyżeczki cukru trzcinowego 2 łyżki sosu rybnego 1 lub pół czerwonej papryczki chili w zależności od preferencji (świeża lub suszona) Do podania: ryż jaśminowy lub makaron ryżowy, świeża kolendra PRZYGOTOWANIE: Rybę i owoce morza rozmrozić jeśli używamy zamrożonych. W wysokim garnku o grubym dnie rozgrzać olej i podsmażyć na nim pokrojoną(...)około 5 minut dodając sól do smaku, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory i drobno posiekane chilli. Całość gotuję jeszcze ok. 2 min, Danie podawać z ugotowanym ryżem, bądź makaronem ryżowym oraz posiekaną świeżą kolendrą, która spaja całe danie
Calzonella.comwędzona makrela 100 g ryżu 1 duża cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka pikantnego ketchupu sól/pieprz Sposób wykonania: Rybę obieramy i czyścimy, wkładamy do dużej miski. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, po ostudzeniu dodajemy do ryby.Cebule kroimy w bardzo drobną kostkę. Wszystko mieszamy z koncentratem, ketchupem solą i pieprzem. Smacznego
Smaki Nataliipuszka kukurydzy 2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób wykonania: Pierś z kurczaka gotujemy do miękkości. Studzimy. Następnie kurczaka i ananasa kroimy w kostkę. Wrzucamy do dużej miski. Dodajemy ugotowany ryż, rodzynki(można je wcześniej namoczyć w wodzie około 1h) i kukurydze. Doprawiamy majonezem, solą i pieprzem do smaku. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, żeby smaki się połączyły. Smacznego
Smaki Nataliiwłasnym 1 torebka ugotowanego brązowego ryżu ½ puszki kukurydzy 3 jajka 2 ogórki kiszone pół czerwonej papryki 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Sposób wykonania: W dużej misce łączymy tuńczyka, ryż kukurydzę oraz pokrojone w kostkę jajka, ogórki i paprykę. Całość dokładnie mieszamy z dwiema łyżkami jogurtu naturalnego. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Smaki Nataliisłodkiej papryki 2 łyżki brązowego cukru 1 łyżka miodu 3 łyżki sosu sojowego 4 łyżki octu ryżowego sok z 1 limonki olej sezamowy sól do smaku ugotowany na sypko ryż do podania * PRZYGOTOWANIE Piersi z kurczaka umyj, oczyść i pokrój w paski lub kostkę. Następnie dodaj otarte ząbki czosnku i imbir, słodką paprykę, 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki(...)sosu sojowego i dodaj cukier oraz sól do smaku. Wymieszaj i dopraw w razie potrzeby większą ilością przypraw. Sos połącz razem z kurczakiem. Danie podawaj z ugotowanym na sypko ryżem
Food Squarenp.sok z jagód i niebo za życia .... 30dag.ryżu 1 szkl.mleka 3 dag.masła sok lub dżem jagodowy lub inny 1 duża śmietana 10dag.cukru pudru cukier waniliowy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ryż płuczemy w gorącej wodzie,odcedzamy,wkładamy do gorącej wody z mlekiem(tyle samo wody co mleka),solimy,gotujemy na sypko.Mieszamy z cukrem(odłożyć 2 łyżeczki cukru do śmietany
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkimasło. II Danie 16:00 Makaron pełnoziarnisty z warzywami. Mieszanka warzyw po włosku. Jeśli nie masz czasu to kup te warzywa, dorzuć do nich makaron, kuskus lub ryż i obiad z głowy. Aa, w opakowaniu jest w gratisie porcja przypraw, nie zastanawiaj się i od razu wyrzuć do kosza. Szkoda zdrowia! Podwieczorek 17:30 Rogaliki z dżemem
lady-och-mistrzyni.blogspot.comSmaczny i lekki obiad. Dodatkową zaletą jest to, że sosik można przygotować dzień wcześniej a po powrocie z pracy ugotować tylko ryż ;) 700 g medalionów z indyka sól, pieprz 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 3 łyżki oleju cebula czerwona papryka 1/2 puszki groszku konserwowego 200 ml śmietanki 30% Medaliony umyć, osuszyć i odciąć(...)zrumieni wrzucić pokrojoną w kostkę paprykę, chwilę smażyć. Wlać śmietankę i dusić do miękkości ok pół godziny. Groszek dodać na samym końcu, gdy mięso będzie już miękkie. podawać z ryżem
Smakołyki Asibułki tartej+ do panierki * sól, pieprz, ulubione przyprawy * 1 młoda kapusta * 4-5 łyżek przecieru pomidorowego * 2-3 łyżki ketchupu Wykonanie: Do miski włożyć mięso mielone, ryż ugotowany w lekko osolonej wodzie, przestudzony, jajka, bułkę tartą, sól, pieprz i ulubione przyprawy i wymieszać dobrze mięso. Uformować klopsy mielone, panierować w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanej patelni
Zrób to smacznieworeczek brązowego ryżu (100 g) puszka kukurydzy (285 g po odsączeniu) średni ogórek kiszony (50 g) pół małej papryki (100 g) 100 g jogurt naturalny curry/kurkuma ewentualnie sól/pieprz Ryż ugotować, odlać olej z tuńczyka i wodę z kukurydzy. Pokroić w kosteczkę ogórek i paprykę. Wymieszać, dodać jogurt i mnóstwo curry/kurkumy. Doprawić do smaku :) Wartość energetyczna* porcji (1/4 sałatki
Vroblewska-fitlifesame pomidory, obrane ze skóry i pokrojone w cząstki. Całość przyprawiamy solą, oraz pieprzem nakrywamy rondel przykrywką i dusimy przez 12-15 minut, dodając na koniec ugotowany ryż ( lub kaszę). Ciepły farsz układamy na cukiniach, a następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez 20 minut. Na pięć minut przed końcem pieczenia
Miód i pieprznaszego smaku i objętości miseczek, które mamy . POTRZEBUJEMY: 2 łyżki ryżu mleko kokosowe lub inne ulubione duża garść jagód duża garść malin 2 łyżki miodu wiórki kokosowe Ryż gotujemy do miękkości. Miksujemy na gładki krem razem z mlekiem kokosowym i odrobiną miodu. Mleka dodajemy tyle aby pudding miał odpowiednio gęstą konsystencję. Owoce miksujemy w osobnych miseczkach. Dodajemy
WYSPA SZCZĘSLIWAposzatkowaną kapustę. Dodajemy liść laurowy, ziele i pieprz w ziarnkach. Zakrywamy garnek i gotujemy na małym ogniu około 20 minut. Zupę doprawiamy do smaku przyprawami. Na koniec dodajemy ugotowany ryż i ewentualnie dolewamy bulionu. Podajemy ciepłą posypaną koperkiem. Smacznego
Kulinarne Fantazje Marioli