ryż - 22970 przepisów (strona:1200/1532)

Rozgrzewający krem pomidorowy z pieczoną papryką a'la Gordon Ramsay 268

basta! Rozgrzewający krem a'la Gordon Ramsay to idealne danie na naszą zimową porę roku, podbija kubki smakowe i nadaje się również jako sos do klusek, makaronów, kasz i ryżu, dodam, że jest to danie fit, więc dla wszystkich fit-maniaków wręcz wskazane:) Składniki: 6 pomidorów 1 duża papryka lub 2 średnie koncentrat pomidorowy Kotlin (80 gr) puszka pomidorów krojonych

Pause Gotowanie!
Królik duszony w sosie musztardowym 185

później). Dodać musztardę, wymieszać. Przykryć i gotować jeszcze z 15 minut. Gotowego królika przełożyć do miseczki, polać sosem i posypać pozostałym rozmarynem. Podawać np. w towarzystwie kaszy lub ryżu.   Dzielenie mięsa z królika: Usunąć cały tłuszcz z tuszki króliczej Ze środka usunąć podroby Wydzielić tylne nogi: Przy pomocy noża do trybowania naciąć mięso przy torebce stawowej tylniej nogi

Moja Delicja
Chili con carne 155

minimum, garnek przykryć i dusić kolejne 15-20 minut. Gdy mięso będzie miękkie dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Gotować jeszcze z 5 minut. Chili con carne podawać z ryżem, kaszą (polecam kaszę jaglaną) lub ze świeżym chrupiącym pieczywem.   The post Chili con carne appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Polędwiczki duszone w mleku 222

blenderem. Spróbować, jeśli potrzeba doprawić. Zagotować. Jeśli sos jest dla Was za rzadki, możecie go chwilę pogotować, odparowując nadmiar płynu. Polędwiczki pokroić na kawałki, polać sosem. Podawać z ziemniakami, ryżem lub świeżym pieczywem. Można udekorować świeżym tymiankiem. Polędwiczki wieprzowe duszone w mleku można podgrzewać na drugi dzień w sosie. The post Polędwiczki duszone w mleku appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Wołowina w sosie ostrygowym 207

połowa miesiąca za nami, a ja ciągle tylko sos sojowy i sake :) Dziś więc wreszcie coś z nowym smakiem. Ponownie makaron, choć równie dobrze można go zastąpić ryżem. Lubię wszelkiego rodzaju makarony jajeczne, więc użyłam noodli soba. Mają ładny brązowy kolor. Podoba mi się w kuchni chińskiej to, że warzywa jedynie szybko i lekko się podsmaża przez co nie tracą

W kuchni wieczorem
Sola zapiekana ze szpinakiem i serem 212

razem ryba na bogato ze szpinakiem i serem. Pomysł zaczerpnięty z książki "KUCHNIA POLSKA" z małymi zmianami. Można podawać z ziemniakami lub ryżem, zaś dobrym dodatkiem będzie tutaj surówka z marchewki lub, tak jak u mnie, z kiszonej kapusty, marchewki i cebuli. Porcja dla 2 osób. SKŁADNIKI 3 filety z soli 1/2 cytryny 450 g mrożonego szpinaku 1 łyżka masła

Passions hobbies life
Karkówka gyros. 207

praskę czosnek i pokrojoną w drobną kostkę cebulę, skrapiamy maggi lub sosem sojowym smażymy do miękkości mięsa (można delikatnie podlewać wodą), karkówkę podajemy na półmisku np. z zieloną sałatą, ryżem, dip w osobnym naczyńku

Kuchnia Beaty
Gulasz wieprzowy z dynią i czerwoną fasolą 226

Moja propozycja na dziś to gulasz wieprzowy, bardzo aromatyczny . Mięso kruche, rozpadające się w ustach a do tego przepyszne dodatki czyli dynia, fasola czerwona, pomidory utworzą

Moje Małe Czarowanie
Kurczak w serowym sosie gorgonzola 186

Kurczaka chyba lubi każdy, prawda? Do tego dodałam pyszny ser pleśniowy oraz śmietankę. Czyż to nie jest danie idealne na sobotni obiad? Możecie podać z ryżem, makaronem ale i świetnie sprawdzi się po prostu do świeżego chleba.  Składniki : * 500g fileta z kurczaka * 200g sera gorgonzola * 200ml śmietanki kremówki  * 3 łyżki oliwy z oliwek  * łyżeczka przyprawy do kurczaka

Magiczne Życie Marty
Kurczak -Murgh ka salan 253

smażyć ze wszystkich stron. Mieszać często. Dolać szklankę wody, posolić, popieprzyć, dodać garam masala, zamieszać i dusić na bardzo małym ogniu pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Podawać z ryżem

O kuchni z uczuciem
Polędwiczki z colą 160

każdej strony i zalewamy colą. Dusimy pod przykryciem około 30 minut, na niezbyt mocnym ogniu, przewracając od czasu do czasu.  Polędwiczki można podawać z pilawem z białego ryżu z warzywami, na który znajdziesz przepis na moim blogu.  R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot = "1319547379"; google_ad_width

Smakowy Raj
Kolorowe węgierskie leczo z ostrą nutką pieprzu Cayenne 202

papryka będzie miękka. Następnie dodajemy przecier, przyprawiamy pieprzem Cayenne, pieprzem i ewentualnie solą. Leczo konsumujemy z chlebkiem lub innym pieczywem, a jeśli ktoś lubi to z makaronem lub ryżem. *Jeśli ktoś lubi leczo w delikatniejszym wydaniu to pomija ten składnik :) R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot = "1319547379"; google

Smakowy Raj
Pekińskie furgoły, czyli gołąbki z kapusty pekińskiej i mięcha! 166

Furgoły pekińskie to takie troszeczkę inne gołąbki niż tradycyjne, przede wszystkim nie ma w nich ryżu, na co niektórzy, zwłaszcza panowie mają tzw. „długie zęby” :) A przepis podchwyciłam od mojej teściowej, która nie robi tradycyjnych gołąbków. Polecam :) Składniki: Ok. 15 liści kapusty pekińskiej ½ kg ugotowanego i zmielonego mięsa wieprzowego (lub innego) 1 czerstwa bułka 1 cebula 1 jajko ½ łyżeczki soli

Smakowy Raj
Boeuf Strogonow, czyli pyszny gulasz z polędwicy na placku ziemniaczanym, skąpany w pomidorowym sosie i oprószony natką pietrusz 268

bardzo, bardzo dawna. Jest pyszny! Trochę wyróżnia się tym, że zawsze podajemy go na placku ziemniaczanym. Oczywiście jeśli ktoś woli, może go podać z chlebem, makaronem, kaszą czy ryżem. Ja polecam wypróbowanie w oryginale, czyli na placku :) Na początek przyrządzamy Strogonowa, gdyż jego można potem podgrzać, a z plackami jest już gorzej. Składniki: 75 dag polędwicy 1 duża cebula 200ml

Smakowy Raj

Proponowane wyszukiwania