niewielką ilością zalewy ananasa, wymieszałem. Tak przygotowany sos dodałem do warzyw, zagotowałem, mieszając aż lekko zgęstniał. Do gotującego się sosu dodałem kawałki mięsa, podgrzałem. Wieprzowina najlepiej smakuje podana z ryżem
R'n'G Kitchenwarzyw. Pięknie wygląda na stole. Można nawet powiedzieć, że to sałatkowy "tort". Może j ą zrobić na zbliżające się święta wielkanocne? Składniki: 100 g makaronu w kształcie ryżu 1 puszka tuńczyka kawałki w sosie własnym 0,5 puszki kukurydzy konserwowej 0,5 puszki groszku konserwowego 5 ogórków konserwowych 2 jajka ugotowane na twardo majonez kremowy Folwark majonezowy sos chrzanowy
Ala piecze i gotujepieczarek sprawia, że są naprawdę bardzo smaczne. Może się skusicie i jeśli jeszcze nie robiliście takich kotletów to zrobicie. Najlepiej smakują takie prosto z patelni. Można podawać z ryżem, ziemniakami lub frytkami. Do tego proponuję surówkę z selera A jeśli chcecie inne pomysły na dania mięsne to zapraszam tutaj W tej kategorii znajdziecie najwięcej przepisów. Składniki 2 pojedyncze
O kuchni z uczuciemIstnieje wiele wersji wegańskiego majonezu: z mleka roślinnego, tofu, ziemniaka, fasoli, ryżu, awokado, słonecznika... Bez problemu można go też kupić w wegańskich sklepach. Dla mnie ta wersja sojonezu jest najbliższa oryginału, a istnieją nawet wszystkożercy, którzy ją preferują :). Za posmak jajeczny odpowiada czarna sól Kala Namak. Tajemnicą, żeby sojonez podczas miksowania się nie zważył i uzyskał piękną gęstą konsystencję, jest
Tani WeganizmWarzywa i owoce dobrze razem smakują nie tylko w cieście. Połączyłam paprykę, pieczarki i pomarańczę. Uzyskałam świetny dodatek do makaronu, ryżu, kaszy i mięs. Kapelusze pieczarek w całości podsmażamy na odrobinie oleju i dusimy w garnku przez 5 minut. W tym czasie kolorową paprykę kroimy w dużą kostkę i dorzucamy, by dusiła się z pieczarkami. Pół pomarańczy obieramy dokładnie, pozbawiamy
Kucharzycamąkę potrzebną do wypieku bezglutenowego pieczywa. Czekała cierpliwie aż zużyję inne, wcześniej zakupione mąki. O jej niezwykłych właściwościach odżywczych wiele czytałam i słyszałam. Miałam nawet zamiar ją ugotować zamiast ryżu na obiad, ale jakoś zawsze coś stawało na przeszkodzie. Kiedy jednak zmuszona byłam zrezygnować także z nabiału, który wręcz uwielbiam trzeba było wymyśleć jakąś alternatywę. Tak to przyszedł
Wiem co jembędzie tak jak chcemy wystarczy wziąć łychę/widelec i zajadać :D W wersji low carb zjadamy bez dodatków, w wersji o niskim ig – możemy samo lub z brązowym/dzikim ryżem ;) Smacznego
Jak gotować i nie zwariowaćCześć ! Czuję wiosnę w powietrzu. Jest już tuż tuż. Zimę żegnam ukochaną potrawą – curry z zielonymi warzywami – z kalafiorem romanesco i szpinakiem. Kto się
Moja pasja smakuPyszne, sycące i mocno aromatyczne gołąbki polane sosem pomidorowym. Zrobione według przepisu mojej mamy smakują mi najlepiej. SKŁADNIKI główka białej kapusty 1 kg karkówki 3 torebki ryżu po 100 g 2 łyżki smalcu ze skwarkami jajo sól, pieprz Czytaj więcej
Przepisy Kulinarnekasza bulgur (przepis macie tutaj ), to dzisiaj wam trochę opowiem o jej niezwykłych właściwościach zdrowotnych. Niewiele osób wie, że ta właśnie kasza już od ponad 4000 lat jest obok ryżu podstawowym składnikiem diety mieszkańców Bliskiego Wschodu, a to za sprawą jej ogromnych właściwości prozdrowotnych. Czym jest kasza bulgur? Kasza bulgur jest otrzymywana z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren pszenicy
Smiling ShrimpRyż na mleku z wanilią Tradycyjne danie znane na całym świecie w rożnych odsłonach. Chociaż bywa, iż deser ten jest przyrządzany na bazie mleka kokosowego
Wino Francja Kuchniadodać do dania. Kolejna czynność to dodanie mleka kokosowego i pozostawienie na małym ogniu do 30 minut. Na koniec posypać posiekaną kolendrą oraz uprażonym sezamem. Podawać z ryżem
Wino Francja Kuchniamięso razem z sokiem, które puściło na talerzu. Na koniec wrzuć serek pokrojony na kawałki i mieszaj wszystko, aż całkowicie się rozpuści i połączy z sosem. Świetnie smakuje z ryżem lub makaronem. Smacznego! var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['A60A-9E99-9231-BE28-1a1yNY', 'anioszek.blogspot.com', 'carousel', 1, 1]); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type
Anioszek w kuchnidobrze wymieszaj. Roladki są soczyste i pyszne. Pierwszy raz takie robiłam, ale na pewno nie ostatni. I Zuzi, i mężowi bardzo smakowało. Sos też pierwsza klasa. Polecam do ryżu i do klusek śląskich. Smacznego! var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['A60A-9E99-9231-BE28-1a1yNY', 'anioszek.blogspot.com', 'carousel', 1, 1]); (function() { var __nc = document.createElement('script
Anioszek w kuchnidobrze wymieszaj. Jeśli sos będzie za gęsty, dolej trochę ciepłej wody. Jeśli chcesz zyskać bardziej paprykowy smak dodaj jeszcze trochę mielonej papryki. Duś jeszcze kilka minut. Świetnie pasuje do ryżu, makaronu, do zapiekanki makaronowej lub ziemniaczanej. Smacznego! var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['A60A-9E99-9231-BE28-1a1yNY', 'anioszek.blogspot.com', 'carousel', 1, 1]); (function
Anioszek w kuchni