przykryciem na małym ogniu ok. 50 min. Jak trzeba, podlać odrobiną wody. Po tym czasie całość obłożyć plastrami sera, przykryć i gotować jeszcze na 5 min. Gotowe! Podawać z ryżem basmati
Posadzone i zjedzoneananasy. Mleczko kokosowe wymieszać z mąką i również dodać do garnka. Wszystko zagotować i gotować przez 1 minutę. Jak trzeba, to doprawić solą. Posypać natką pietruszki i podawać z ryżem basmati
Posadzone i zjedzoneminut. Myślę, że bez szybkowaru należałoby gotować dwa razy dłużej. Gotowy, wystudzony bulion przelewam do pojemniczków po śmietanie czy serkach i zamrażam. Używam zamiast wody do gotowania kaszy lub ryżu, ale również do gulaszu i pieczeni np. z karkówki - zamiast wody. Do bulionu nie dodaję soli
Posadzone i zjedzonedodać pokrojoną w kostkę paprykę, puszkę pomidorów i dusić jeszcze przez 15 minut. Ewentualnie posolić do smaku. Można posypać posiekaną zieleniną, lecz ja tutaj jej nie używam. Podawać z ryżem
Posadzone i zjedzonebędą za ostre. Okazały się jednak jak dla mnie w sam raz. Lubię takie słodkie, pikantne sałatki. Idealnie sprawdzają się do potraw z grilla lub dań z ryżem. Ja zamierzam je zajadać także do kanapek więc w tym roku zrobiłam ich ponad trzydzieści słoików. Tak dla odmiany by nieco odpocząć od korniszonów. Czytaj więcej
Wiem co jempotrawy. Może być również podany w sosjerce jak inne sosy. Można dodać również do smaku utartego żółtego sera. Rozprowadza się go wtedy mlekiem lub śmietaną. Ja podałam do ryżu na sypko, dlatego mógłby być ciut rzadszy... Dodałam do niego wcześniej przesmażoną na maśle ( klarowanym ) cebulę
Proste Potrawyznikomej ilości kalorii. Jarmuż jest bardzo popularny w kuchni holenderskiej, portugalskiej, brazylijskiej, północnoniemieckiej oraz południowoafrykańskiej. W Afryce jarmuż gotowany jest z mlekiem kokosowym i orzeszkami ziemnymi serwowany z ugotowanym ryżem lub z ugali lub futu robionymi z kaszy kukurydzianej. Natomiast w Japonii z jarmużu przygotowuje się sok zwany Aojiru, który zaczyna gościć na naszych stołach. W kuchni irlandzkiej dodawany jest
Ciastka - domowe słodkościczas 45 minut Zdjąć koszyk, do naczynia miksującego wsypać mąkę. Zamknąć, gotować 100 C , czas 5 minut. Wrzucić klopsy do sosu, dodać posiekaną natkę pietruszki,wymieszać. Podawać ziemniakami lub ryżem. Wykonanie bez Thermomix Klopsy jak wyżej. Sos – do garnuszka wlać trochę oleju, wrzucić posiekaną cebulkę, por i smażyć aż zmięknie. Wlać wywar, dodać pokrojoną w cienkie plasterki marchew, drobno
Kuchnia Pokoleńczasu do czasu. Zalać pomidorami z puszki i dodać łyżeczkę cukru. Gotować na małym ogniu aż patison i papryka zmiękną, ale pozostaną jędrne (około 10 minut). Podawać z ryżem, kaszami lub świeżym pieczywem
zadanie-gotowaniemoja propozycja na obiad. Koniecznie musicie spróbować. Danie wymaga od nas trochę pracy, smażenie, miksowanie, pieczenie.... Jednak smak wynagrodzi Wam trud przygotowania. Można podawać z makaronem, ryżem, ziemniakami, kaszą. Jeśli macie ochotę na inne przepisy z mięsem w roli głównej to zapraszam tutaj Składniki 6 udek z kurczaka 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz Sos 2 łyżki masła klarowanego
O kuchni z uczuciemjest na tyle dobra, że wyjadałam ją łyżka z garnka! To znakomity sos, który możecie wykorzystać do burgerów, posmarować nim tortillę czy podać z kurczakiem do makaronu albo ryżu. Dzięki przetworom, zimową porą możecie zrobić obiad w kilka chwil i to bez dodatku konserwantów. Inspiracja: Filozofia smaku Składniki na ok. 4 słoiki po 240ml: 2 małe cebule
Fabryka pomysłówCukinia faszerowana to bardzo smaczny i pożywny posiłek. Cukinię można nadziać różnymi składnikami. Ja nadziewałam ją już mięsem i pieczarkami , mięsem i ryżem a teraz wersja z mięsem, kurakami i kaszą. składniki: 2 średnie cukinie po ok 900 g 400 g mięsa mielonego z indyka 1 woreczek kaszy bulgur 200 g kurek 1 cebula sól,pieprz olej do smażenia masło
Monia miesza i gotujegóry, lekko polewamy kurczaka z wierzchu sosem i wstawiamy całość do piekarnika. Pieczemy 40 minut. Całość posypujemy resztą pokrojonej chili i kolendrą bądź posiekaną pietruszką. Podajemy gorące, z ryżem lub z azjatyckim makaronem – my zjedliśmy z gryczanym makaronem japońskim sobą – świetnie wchłania zawiesisty sos. Pastę Kanokwan – oryginalną, produkowaną i pakowaną w Tajlandii pastę curry oraz liście limonki kaffir dostaniecie między
Karo in the Kitchenwystępują: twaróg w roli salami 150 g twarogu półtłustego 10 g liofilizowanych malin 2 łyżki ksylitolu 2 łyżki ekspandowanych ziaren żyta 5 łyżek ekspandowanej kaszy jaglanej 2 łyżki ekspandowanego ryżu 1 łyżeczka inuliny Maliny zmielić w blenderze na pył, wymieszać z twarogiem i pozostałymi składnikami. Uformować w wałek i obtoczyć w ekspandowanej kaszy jaglanej, schłodzić w lodówce. Wpis bierze
FitKotminut, dodać topiony serek, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, gdy sos zgęstnieje, zdjąć z ognia. Posypać grubo posiekaną natką pietruszki. Podawać z ziemniakami, kaszą czy ryżem. Smacznego
Wanilia i Kardamon