patelni rozlewa się niczym dżuma po Europie lata temu. Błyskawicznie obejmuje cienką warstwą całą patelnię, a na sam koniec bardzo łatwo odchodzą gotowe naleśniki. Ja użyłem mąki z ryżu brązowego, ale z białego powinno wyjść równie smacznie! Zamiast skrobi kukurydzianej, tak jak ja to zrobiłem, możesz użyć ziemniaczanej. Da troszkę inny efekt, ale naleśniki i tak będą pyszne. Ewentualnie, jeśli
Blendmandodać bulion i upieczony czosnek. Do sosu dodać warzywa i przyprawy. Wymieszać, gotować około 10 minut, aż smaki się połączą. Danie jest gotowe, gdy warzywa będą miękkie. Podawać z ryżem
Ewusiowe Smakijeszcze wiele zostało do zrobienia, cóż taki to czas, który sprzyja gromadzeniu zapasów. Dla smakoszy kuchni bałkańskiej mam prawdziwy rarytas, czyli pikantny sos paprykowy, który świetnie pasuje do pizzy, ryżu, makaronów, kanapek czy zup. Do roboty bo sezon paprykowy szybko mija!. Składniki: - 3 kg papryki czerwonej, u mnie odmiana pomidorowa - 30 dag czerwonej ostrej papryki - 2 słoiki koncentratu pomidorowego
Apetyczna babeczkapłynnej konsystencji. Do sosu wkładamy usmażonego wcześniej kurczaka. Podajemy kurczaka z makaronem (np. w zdrowej opcji ze zdjęć– z makaronem z cukinii), z dowolną kaszą, z naturalnym lub dzikim ryżem . Pyszny jest też w duecie z brokułem gotowanym na parze czy kalafiorem. Podajemy ze wszystkim, co wchłonie sos. Chociaż on jest tak dobry, że można go i bezkarnie zlizywać prosto
Karo in the KitchenSkładniki: makaron 25 dag/gniazdka średnie, olej rzepakowy 10 łyżek, cebula 2 sztuki, czosnek 1 główka, cukier 1 łyżka, mięso mielone 1/2 kg, kucharek 1 łyżka, pieprz
W Mojej Kuchni LubięKolejna odsłona kremowego, wegetariańskiego makaronu. W przepisie nie dodaję śmietany. Zastępuję ją sosem na bazie mleka z dodatkiem ricotty. Użyłam makaronu bezglutenowego, wyprodukowanego z brązowego ryżu. Możecie go zakupić w sklepie ze zdrową żywnością lub w internecie. Jeśli chcecie dodać mięso, polecam kurczaka ugotowanego na parze i pokrojonego w paski. Całość posypałam prażonymi płatkami migdałów, jednak można zastąpić je pestkami
JaglusiaDzisiaj propozycja na szybki obiad. Przygotowanie to około 30 minut, a smakuje rewelacyjnie. Można podawać z ziemniakami, ryżem, kluskami. Na moim blogu znajdziecie również inne propozycje na dania mięsne. A wszystko znajdziecie tutaj Szczególnie polecam kurczaka w sosie marchewkowym Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 1 cebula 200 g pieczarek 250 g śmietany słodkiej 1 czubata łyżeczka chrzanu 2 łyzki
O kuchni z uczuciemgotującą się potrawką, dodając odcedzoną cieciorkę i sok z cytryny. Gotować przez kilka-kilkanaście minut pod przykryciem do czasu, aż kalafior będzie miękki. Gotową potrawkę najlepiej podawać z ryżem lub kaszą. Smacznego
Kuchnia Elliepomidory. Całość dusimy pod przykryciem 35 minut, pamiętając o kilkukrotnym mieszaniu. Przed podaniem posypujemy kolendrą. Chilli con carne najlepiej podawać z ulubionym pieczywem lub ryżem. Smacznego! Artykuł Chilli con carne pochodzi z serwisu MenMagazine
Menmagazinedodaniu mięsa, gdyż kurczak będzie wyschnięty na wiór. Krótki czas duszenia w sosie sprawia, że jest on idealnie miękki i soczysty. Sos możecie podać z ziemniakami, plackami ziemniaczanymi czy ryżem. My zdecydowaliśmy się na makaron penne i muszę przyznać, że smakowało wyśmienicie! Nawet Dominik, który nie przepada za makaronem zajadał się daniem. Wiem, że nie ze względu na makaron
Cooking Monsterwkładam do rozgrzanego piekarnika na 160 stopni. Formę przykrywam folią aluminiowa na 15 do 20 minut a następne 15 minut pieczę bez foli aluminiowej i gotowe ,podaje z ryżem bądź z lekką sałatką
Mój Smakjuż ciasto naleśnikowe to zamaczamy rybę bardzo dobrze w cieście i układamy na bardzo dobrze rozgrzanej patelni , smażymy na złoty kolor , na małym ogniu i gotowe . Super smakuje z ryżem . Wykonanie ciasta do ryby Do miski wpijamy jajka i dodajemy jajka , mleko , sól ,kurkumę i wszytko bardzo dokładnie mieszamy , ciasto naleśnikowe ma być troszkę gęste
Mój Smaklodówki na całą noc . Na następny dzień mięso przekładam do naczynia żaroodpornego i wstawiam do piekarnika pod przykryciem na 200 stopni na około 2 godzin . Podaje z ryżem bądź kaszą jaglaną . Tak wygląda po upieczeniu
Mój Smakzieleniną, konserwowym ogórkiem czy papryką wg uznania. Smacznego :-) Placek po węgiersku z gulaszem Niewykorzystany gulasz możemy oczywiście zużyć na drugi dzień, świetnie będzie się komponował z kaszą, ryżem, ziemniakami czy nawet z samym pieczywem. Natomiast z nadmiaru masy ziemniaczanej możemy usmażyć małe placki ziemniaczane i podawać je ze śmietaną i cukrem (moje ulubione) czy zjeść nawet samem
Aromatyczne Podróżemałym ogniu jeszcze około 10 minut. Na koniec doprawiamy wszystko świeżymi ziołami i mielonym cayenne. Opcjonalnie- podajemy posypane startym żółtym serem. Chili con carne można serwować z ryżem (najlepiej basmati;), chlebem, jak również z plackami z tortilli. Jeżeli chcemy by potrawa była naprrawdę ostrrra, nie usuwamy z papryczki chili przez posiekaniem nasion i dajemy więcej pieprzu cayenne, z kolei
Aromatyczne Podróże