ryż smażony - 6533 przepisów (strona:363/436)

Cukinia faszerowana mięsem 151

dzieciństwa. Szare mięsko, wodnista cukinia i coś, co w założeniu miało być serem, doprowadzało mnie do łez. Moja mama osiągnęła mistrzostwo w tej perwersji i czasem mieszała mięso z ryżem, dziwiąc się, czemu nie jemy, skoro gołąbki lubimy. Z biegiem czasu, kiedy dziwne lata ustroju słusznie minionego minęły, pojawiać się zaczęły przyprawy i znienawidzona cukinia faszerowana mięsem zaczęła być zjadliwa(...)pół lub odcinamy czapeczki z okrągłych cukinii. Wydrążamy środek z cukinii, pozbawiamy ją pestek – najlepiej zrobić to małą łyżeczką. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy mięso i chwilę smażymy, dodajemy czosnek i cebulę. Jak mięso będzie gotowe, czyli nie będzie surowe, przekładamy je do miski razem z ewentualną wodą, którą puściło mięso. Studzimy. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy

ladykitchen
RISOTTO Z SUSZONYMI POMIDORAMI / DRIED TOMATOES RISOTTO 95

RISOTTO Z SUSZONYMI POMIDORAMI / DRIED TOMATOES RISOTTO Uwielbiam kuchnię włoską! Dzisiaj kolejne wydanie risotto – tym razem ostrzejsze. Znowu wystarczy kilka składników i obiad gotowy, gdyż

Martyna Cooks
Koreańska wołowina w stylu BBQ – bulgogi, plus szybkie pikle we Wschodnim stylu 212

marynowania mięsa. Można spotkać bulgogi nie tylko z wołowiny (ale to jest zdecydowanie najsmaczniejsze!) ale i z kurczaka czy wieprzowiny (schabu). W niektórych rejonach Korei podaje się je z ryżem, w innych – z ryżowym makaronem. W jeszcze innych – i to opcja bez węglowodanów – z liśćmi zielonej sałaty, do których wkłada się bulgogi, zawija i zjada jak wrapy. Tą samą marynatą(...)House of Asia, do kupienia w Tesco, w sklepach z artykułami na sushi w sieci i czasami w Biedronce, w tygodniu azjatyckim). Mięso po zamarynowaniu odcedzamy z marynaty i smażymy do zbrązowienia i skarmelizowania z obu stron, na mocno rozgrzanej patelni grillowej, na żeliwnej blasze lub w woku – bez dodatku tłuszczu – przez około 5-7 minut. Gotowe bulgogi mieszamy

Karo in the Kitchen
Jarmuż – właściwości zdrowotne 210

Jarmuż jest to roślina z rodziny kapusty warzywnej. Znana była już w starożytności i była wykorzystywana jako roślina ozdobna, jak i jadalna. Niestety w Polsce, mało

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sos słodko-kwaśny z ryżem 143

早安 . Pewnie zastanawiacie skąd to dziwne powitanie. Otóż, dzisiaj na blogu słodko-kwaśny smak Azji, który podbił prawie cały świat, a tym samym zdobył serca producentów

Fitsweet.me
Kotlety mielone z mozzarellą 248

Kotlety mielone z mozzarellą to świetny pomysł nie tylko na obiad ale również jako przystawka na imprezę czy bankiet. Proste i pyszne danie nie wymaga od

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak słodko-kwaśny 180

Na pewno wielu z Was uwielbia tak przygotowanego kurczaka w sosie słodko-kwaśnym, dziś większość tych składników jest łatwo dostępna w każdym hipermarkecie a jeśli nie

Wanilia i Kardamon
Bakłażany nadziewane fetą w sosie pomidorowym 157

Bakłażany nadziewane fetą i zapieczone w sosie pomidorowym. Trochę z nimi jest zabawy ale efekt jest wart wysiłku. Pyszne, wegetariańskie danie, które można podać do kuskusu, ryżu czy makaronu. Idealnie się nada na bardziej elegancką okazję, lub gdy zapraszacie gości bo naprawdę robi wrażenie. Można sobie trochę ułatwić i użyć gotowego sosu pomidorowego. Chociaż przygotowanie domowego też jest proste(...)minut. W tym czasie przygotować sos. Czosnek posiekać, cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Rozgrzać na patelni oliwę, podsmażyć na niewielkim ogniu cebulę aż się lekko zarumieni, dodać czosnek, smażyć mieszając przez kolejną minutę. Na patelnię wlać dwie puszki pomidorów, dodać wodę i gotować pod przykryciem 30 minut, mieszając co jakiś czas i lekko rozgniatając pomidory. Na koniec doprawić solą, cukrem

Smaczny zeszyt
Kotleciki z dorsza w wersji fit 186

Dorsz to ryba, którą pewnie chętnie zajadasz się podczas wakacji nad Bałtykiem. Smażony filet z frytkami to dla niektórych smak wakacyjnej beztroski. W zaciszu własnej kuchni też możesz przygotować pyszne danie z dorszem w roli głównej. Wcale nie musisz trzymać się rutyny i wrzucać na patelnię całe kawałki ryby. Co powiesz na przepyszne i do tego bardzo zdrowe kotleciki rybne(...)powinna być lekkim posiłkiem, dlatego staraj się nie przejadać. Pyszny kotlecik możesz przekąsić z kromką pełnoziarnistego pieczywa albo porcją sałatki. Jeżeli masz ochotę na ciepłą kolację, podaj kotleciki z ryżem, kaszą jaglaną, kuskusem lub warzywami gotowanymi na parze. Składniki, których potrzebujesz do przygotowania kotlecików z dorsza z dodatkami, znajdziesz w sklepach sieci Biedronka . Robiąc zakupy, możesz rozejrzeć się także

Tradycyjna Kuchnia
Placuszki z ricotty. Z (prawie) jagodami 170

wręcz frunęłam na kolejne z licznych przedślubnych spotkań. Tym razem ustalaliśmy kolor obrusów, sposób złożenia serwetek, strategię rozmieszczenia stołów, ilość i wielkość bukietów, miejsce, gdzie będzie nas można obsypać ryżem, godziny spotkania, zwiedzania i toastów, zainstalowanie muzyków, bezglutenowego gościa, i tak dalej, i tym podobnie... Godzina minęła, zanim się spostrzegliśmy, ale przynajmniej - takie mam wrażenie - mamy wszystko pod kontrolą. Przynajmniej(...)cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 40 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g jagód/borówek amerykańskich dodatkowo: syrop klonowy jagody/borówki amerykańskie olej do smażenia Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Żółtko, ricottę, mleko, olej, cukier i cukier waniliowy zmiksować na gładką masę. Dodać mąkę, zmiksować. Białko ubić. Dodać do ciasta, delikatnie mieszając łyżką

Pożeraczka, czyli raz adobrze
PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO 82

PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO Wegetariańskie, proste, niekoniecznie szybkie, ale pyszne! Może być serwowane solo albo jako dodatek do mięsa. Kolejne wydanie potrawy z ogromnej kopalni pomysłów

Martyna Cooks
Risotto z chorizo, oliwkami i suszonymi pomidorami 291

Nie boję się napisać że to risotto z chorizo to bardzo męski posiłek. Ma zdecydowany, bardzo charakterystyczny smak i zapach, jest ciężkie i okrutnie kaloryczne. Ale

Karo in the Kitchen
Pęczotto z dynią. Złote zasady przyrządzania idealnego kaszotto. 168

się kleistą konsystencją. Przygotowując kaszotto postępujemy praktycznie tak samo jak w przypadku rissoto. Z tą różnicą, że nie wymaga aż tak dużej uwagi, ponieważ kasza jest mniej wrażliwa niż ryż i trzeba się naprawdę postarać, żeby ją rozgotować, a co za tym idzie o wiele trudniej zepsuć danie. Pamiętaj jednak, że w jednym i drugim przypadku sukcesem, będzie jeśli(...)łyżką oliwy i 1 łyżką masła zeszklić drobno pokrojone szalotki, pod koniec dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. 3) Do cebuli i czosnku dodać suchą kaszę pęczak i mieszając dalej smażyć przez około 3 min., następnie dolać białe wino i poczekać, aż odparuje. 4) Teraz całość zalać szklanką gorącego bulionu i gotować pod przykryciem ok. 15 min, od czasu do czasu

Fitsweet.me
Wegańska PRAGA 173

fakturą przypominały te prawdziwe. Maugo: wegańskie "krewetki" wyglądem wywarły na mnie takie wrażenie, że aż zrezygnowałam z ich konsumpcji, bo zbyt przypominały te prawdziwe. Zjadłam za to curry z ryżem, które okazało się pieruńsko ostre, ale mimo wszystko smaczne. Paszko: Wyglądam przypominały krewetki, smakowo z tego co ja jeszcze pamiętam już trochę mniej. Faktycznie zielone curry było piekielnie ostre(...)knedliczki podane z seitanem zrobionym a'la wołowina podane z sosem śliwkowo jabłkowym (koszt 175 CZK). Rok temu jak jeszcze jadłem mięso, zamówiłem podobne danie, z tym że ze smażoną kapustą białą i czerwoną. Danie były ogromne i zniszczyło mnie strasznie. W tym przypadku było podobnie. Seitan był świetnie zrobiony i chciałbym umieć sam takie cudo stworzyć. Knedliczki bez szału

Bananowe Pole

Proponowane wyszukiwania