się kleistą konsystencją. Przygotowując kaszotto postępujemy praktycznie tak samo jak w przypadku rissoto. Z tą różnicą, że nie wymaga aż tak dużej uwagi, ponieważ kasza jest mniej wrażliwa niż ryż i trzeba się naprawdę postarać, żeby ją rozgotować, a co za tym idzie o wiele trudniej zepsuć danie. Pamiętaj jednak, że w jednym i drugim przypadku sukcesem, będzie jeśli(...)łyżką oliwy i 1 łyżką masła zeszklić drobno pokrojone szalotki, pod koniec dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. 3) Do cebuli i czosnku dodać suchą kaszę pęczak i mieszając dalej smażyć przez około 3 min., następnie dolać białe wino i poczekać, aż odparuje. 4) Teraz całość zalać szklanką gorącego bulionu i gotować pod przykryciem ok. 15 min, od czasu do czasu
Fitsweet.mefakturą przypominały te prawdziwe. Maugo: wegańskie "krewetki" wyglądem wywarły na mnie takie wrażenie, że aż zrezygnowałam z ich konsumpcji, bo zbyt przypominały te prawdziwe. Zjadłam za to curry z ryżem, które okazało się pieruńsko ostre, ale mimo wszystko smaczne. Paszko: Wyglądam przypominały krewetki, smakowo z tego co ja jeszcze pamiętam już trochę mniej. Faktycznie zielone curry było piekielnie ostre(...)knedliczki podane z seitanem zrobionym a'la wołowina podane z sosem śliwkowo jabłkowym (koszt 175 CZK). Rok temu jak jeszcze jadłem mięso, zamówiłem podobne danie, z tym że ze smażoną kapustą białą i czerwoną. Danie były ogromne i zniszczyło mnie strasznie. W tym przypadku było podobnie. Seitan był świetnie zrobiony i chciałbym umieć sam takie cudo stworzyć. Knedliczki bez szału
Bananowe Polesię kleistą konsystencją. Przygotowując kaszotto postępujemy praktycznie tak samo jak w przypadku rissoto. Z tą różnicą, że nie wymaga aż tak dużej uwagi, ponieważ kasza jest mniej wrażliwa niż ryż i trzeba się naprawdę postarać, żeby ją rozgotować, a co za tym idzie o wiele trudniej zepsuć danie. Pamiętaj jednak, że w jednym i drugim przypadku sukcesem, będzie jeśli(...)oliwy i 1 łyżką masła zeszklić drobno pokrojone szalotki, pod koniec dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.. 3) Do cebuli i czosnku dodać suchą kaszę pęczak i mieszając dalej smażyć przez około 3 min., następnie dolać białe wino i poczekać, aż odparuje. 4) Teraz całość zalać szklanką gorącego bulionu i gotować pod przykryciem ok. 15 min, od czasu do czasu
Fitsweet.mekoszt : 8,8-15,00 zł/ 500 gram Mąka jest dostępna w dobrych sklepach spożywczych lub w sklepach ekologicznych Mąka ryżowa bezglutenowa Do wyrobu mąki ryżowej można użyć zarówno ryżu białego jak i brązowego. Może ona zastąpić w wypieku mąkę pszenną (ok. 10-15%). W rezultacie otrzymamy pieczywo o delikatnie słodkawym posmaku. Mąka ryżowa może też stanowić doskonała posypkę. Koszt(...)Mąka kasztanowa to wysuszone, mielone kasztany jadalne. Ten jednoskładnikowy produkt pochodzenia organicznego jest wolny od glutenu, lekkostrawny. Nadaje się do wypieku ciastek oraz jako dodatek do wypieku chleba i smażenia naleśników, zagęszczania sosów i zup. Koszt : 23zł /400 gram Mąka dostępna w sklepach ekologicznych
Tradycyjna KuchniaPaella to tradycyjne hiszpańskie jednogarnkowe danie z ryżu. Te autentyczne przygotowywane są według nabożnych wręcz kulinarnych rytuałów i wymagają specjalnych patelni i odmian ryżu, najlepszych mięs
Even Better FoodJak tylko zobaczyłam tego kurczaka na blogu Kwestia Smaku wiedziałam, że nie przeżyję jeśli nie wyląduje taki na moim talerzu. Długo nie minęło jak
Blondynka GotujePiersi z kaczki w sosie ostrygowym z bok choy i czerwoną papryką W przypadku tego dania szkoda czasu na wstęp. Nie ma co gadać- to
olalacookingSałatka z brokułem i jajkiem to lekka i pożywna propozycja na kolację. Przygotujemy ją dość szybko i w bardzo prosty sposób. Smak podkreśli nam kurczak w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pogoda w Trójmieście niestety nie dopisuje.. nie można wyjść ani na ulubione rolki, rower, czy pobiegać… Całe szczęście już lada dzień wylatuję na Sycylię
Be Fit Be Strongpyszną i zdrową zupę, potrzebny będzie duży garnek do zupy. Na początek rozgrzej olej sezamowy w garnku, dodaj czosnek, imbir i koncentrat pomidorowy. Po kilku minutach dodaj grzyby i smaż do uzyskania ciemnobrązowego koloru. Gdy się ugotują, dodaj bulion warzywny i pozostałe składniki. Kontynuuj gotowanie przez około 30 minut. Można również użyć mleka kokosowego z puszki. Jeśli nie masz świeżego(...)potraw, możesz zastąpić pastę z chili lub cukier dżemem z chili. Ta smaczna zupa opiera się na starożytnym przepisie z regionu Równin Centralnych w Tajlandii. Jej podstawowe składniki to ryż, ryba, warzywa i przyprawy, a sama w sobie stanowi doskonały posiłek. Jeśli chcesz, możesz dodać cayenne, aby uzyskać dodatkowe ciepło. Jeśli jesteś wrażliwy na sól, możesz użyć niskosodowego rosołu
PatchworkWstyd się przyznać, że nigdy wcześniej nie robiłam w domu risotta… Wprawdzie zdarzało się, że gdzieś na warsztatach widziałam jak to robią, więc generalnie ogólne
karmelowyWbrew pozorom na grillu można przyrządzić nie tylko ciężkie, tłuste dania mięsne, jak żeberka czy karkówka, ale również wiele lekkich potraw. Najlepszym przykładem są grillowane szaszłyki
Fitsweet.meProsty i pyszny przepis na paprykę faszerowaną. Połówki papryk wypełniłam ugotowanym wcześniej brązowym ryżem, który wymieszałam z pastą z podsmażonych pomidorów, cukinii, czosnku i kukurydzy
cool and mintylunch do pracy albo pomysłu na posiłek po treningu? To danie jest idealne! Pierś z kurczaka ma dużo białka, a dzięki pieczeniu nie zawiera tłuszczu – w przeciwieństwie do smażonych kotletów. Kaloryczną panierkę zastąpiliśmy pyszną marynatą. A żeby nie było nudno – kurczakowi towarzyszą pieczone szparagi i pomidorki. Danie potrzebuje tylko pół godziny w piekarniku. Świetnie nadaje się do mrożenia, pakowania(...)wystarczyło wystudzić i zapakować do pojemników lub plastikowych worków (pamiętajcie, że można je myć i wykorzystywać wielokrotnie). W tygodniu na świeżo przygotowywaliśmy już tylko dodatki – czyli kaszę lub ryż i kroiliśmy świeże warzywa. Podsmażenia wymagało tylko tofu do Buddha bowl. Jak dobrze zamrozić lunche Z tego menu na tydzień zamroziliśmy bakłażany, kurczaka, pulpeciki i cieciorkę z batatem. Niska
Niedzielny kucharzKuchnia marokańska, choć mniej popularna w naszej szerokości geograficznej niż hinduska, odznacza się podobną paletą smakową, wartościami odżywczymi i bogactwem kolorów. Jeśli dotąd nie mieliście okazji
Even Better Food