ryby - 22566 przepisów (strona:778/1505)

Łosoś w papilotach 209

sosu sojowego TaoTao sok z 1/2 cytryny 1 łyżka lubczyku ogrodowego natka pietruszki łyżka masła czosnkowego 2 łyżki sosu chilli słodko-pikantnego TaoTao 1/2 papryki sól himalajska pieprz PRZYGOTOWANIE: Rybę przekrój na pół wzdłuż. Sporządź marynatę (masło, sos sojowy, sos chilli, sok z cytryny, posiekana natka, lubczyk, sól, pieprz). Paprykę pokrój na paseczki. Weź dwa kawałki papieru do pieczenia

ClauditteMissCooking
szybka pasta z wędzonej makreli 198

wędzona makrela 50 g masła 100 g koncentratu pomidorowego 30% sól, pieprz sposób przygotowania Makrelę obieramy ze skóry, usuwamy ości i rozdrabniamy w blenderze lub widelcem. Do tak przygotowanej ryby dodajemy koncentrat pomidorowy, masło pieprz i sól. Całość mieszamy i wstawiamy na 15 minut do lodówki. Podajemy na tostach, przed podaniem dekorujemy drobno siekaną natką pietruszki

Miód i pieprz
Akademia CookUp - Potrawy mączne i makarony 250

bezglutenową, Akademię o sosach, bulionach i zupach oraz knife skills czyli o technikach posługiwania się nożem! Tej edycji Akademii to dopiero poczatek - nie mogę się doczekać owoców morza, ryb, dzieczyzny, jagnięciny czy choćby wołowiny - jeśli chcecie dołączyć - więcej informacji znajdziecie tutaj -  http://cookup.pl/docs/akademia.pdf Makaronowe zajęcia prowadził Paweł Kibart, z pewnością każdy kto interesuje się kulinariami kojarzy

Plate of Joy
Chimichurri 223

drobno posiekać. Dodać oliwę, wymieszać. Doprawić octem, solą i pieprzem. Jeżeli konsystencja będzie za gęsta dodać jeszcze trochę oliwy. Sos odstawić, aby smaki się przegryzły. podawać do mięs i ryb (grillowanych lub pieczonych) Można przez kilka dni przechowywać w lodówce. Przed podaniem ogrzać do temperatury pokojowej dla pełnego uwolnienia aromatów. Smacznego! Przepis dodaję do akcji

Pełny talerz
Prosty jak konstrukcja cepa-sos pomidorowy... 158

stricte patriotyczny w sam raz do prawa konstytucyjnego. Zimą międzynarodowy iście rodem pasujący do prawa międzynarodowego . Prosty jak konstrukcja cepa,zawsze pasujący-sos pomidorowy. Już wkrótce-tajemny sekret placków, ryby i studenty głosu nie mają, Składniki: oliwa z oliwek/olej co kto lubi puszka pomidorów/2-3pomidory żywe cebulka 2ząbki czosnku opcjonalnie : pieczarki albo cukinia Przyprawy: bazylia zioła prowansalskie oregano sól

Fiolka w kuchni
Surówka z brukwi z suszoną żurawiną i nasionami chia 222

niezbędna w naszej diecie. Surówka z brukwi z suszoną żurawiną i nasionami chia, to bogactwo barw i smaków, a dobór składników jest przemyślany i nieprzypadkowy. Gorąco polecam – do mięs, ryb… i nie tylko. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Surówka z brukwi z suszoną żurawiną i nasionami chia appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Zdrowa Zielenina z Dresingiem 203

suszone zioła i przyprawy oraz sok z cytryny i limonki Całość dokładnie mieszamy Zawartość kubka wylewamy na sałaty i szpinak Dokładnie mieszamy Surówkę podaję do obiadu, do mięsa i ryb SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Jak oskrobać rybę z łusek, aby nie pobrudzić całej kuchni. 186

eśli chcesz oskrobać rybę z łusek i nie pobrudzić przy tym kuchni włóż rybę do naczynia ( miska lub rondel ) z wodą. Teraz możesz ją skrobać, a woda zatrzyma pryskające łuski. Po skończonej pracy wylej wodę i umyj naczynie, kuchni nie musisz sprzątać bo będzie czysta. ;-)                           Życzę miłego

Przepisy i porady kulinarne
Sałatka grecka - na polski sposób 268

religijne. Potrawy nie tylko spożywano, ale też składano bóstwom w ofierze, w różnorodnych intencjach, bądź jako element dziękczynny. Państwo to, ze względu na korzystny klimat, zawsze posiadało zasoby świeżych ryb, owoców morza, a także doskonałych owoców i warzyw. Już w czasach starożytnych Grecy uczynili z biesiadowania prawdziwą sztukę. Ucztom na ogół towarzyszyło obficie lejące się wino - które także stanowi

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Pasty z makreli 214

Znów dwa z jednego :) Dwie pyszne, zdrowe pasty z ryby lubianej przez mojego męża czyli makreli. Na piątkowa kolacje w sam raz. Szybkie do przygotowania, i bardzo wydajne. Zapraszam do wypróbowania  i zasmakowaniu w pastach bo przecież jedzenie ciągle samej rybki nudne jest... ;) Składniki 1 makrela wędzona dość spora 2 jajka na twardo 1 mała cebula

Gotowanie...to proste !
Ryż smażony po kantońsku i test woka Ballarini 306

ciepły posiłek, szybka i pyszna alternatywa zamiast kanapkowej kolacji... Zamiast gotowanej szynki można dodać krewetki lub kawałki kurczaka. Natomiast w wersji bez mięsa i warzyw, świetnie pasuje do ryb i mięsa z grilla. Ryż smażony po kantońsku i test woka Ballarini Składniki na 4 osoby 200 g ryżu ( u mnie basmati) 3 jajka 1 łyżka jasnego, łagodnego sosu sojowego

Mia Cucina Sofieta
dorsz pieczony z grejpfrutem 282

stopni i pieczemy około 20-25 minut. W tym czasie drugiego grejpfruta dzielimy na cząstki, a następnie usuwamy nożem wszystkie białe, gorzkie części i wykrawamy sam miąższ. Rybie roladki wyciągamy z piekarnika. Na talerze układamy cząstki grejpfruta, obok układamy dorszowe roladki a następnie polewamy je sosem z granatu i chilli. Podajemy razem z ryżem, białym lub brązowym, albo z innymi

Miód i pieprz
Tilapia z pieprzem cytrynowym i sałatką 207

Tilapię robiłam ja a sałatkę w tym samym czasie robił Przemek co w rezultacie przyniosło szybki i smaczny obiad. Takie szybkie obiady to zbawienie jak nie

Moje Małe Czarowanie
Czy masło orzechowe jest zdrowe? Ile można go jeść? Jak wybrać to najlepsze? Jak zrobić samemu? 202

kwasami są BARDZO WAŻNE , a przewaga omega-6 działa na naszą niekorzyść. Dlatego jeśli lubisz masło orzechowe arachidowe, musisz koniecznie włączyć do diety więcej źródeł omega -3, czyli tłustych ryb (makrela, śledź, łosoś ale nie hodowlany, pstrąg), orzechy włoskie, olej rzepakowy NIERAFINOWANY, olej lniany

Powiedz dietom nie
Surf & Turf – stek wołowy i krewetki z rustykalnymi ziemniakami 256

Surf and turf to połączenie w głównym daniu mięsa (najczęściej wołowiny) i czegoś, co pływało – krewetek, ryb, homara, małży, przegrzebków, etc. Najbardziej znane połączenie to pieczony ogon homara podawany z filet mignon. W wersji niskobudżetowej – krewetki i antrykot będą równie dobre. Wszystkie składniki mieszanki przypraw ucieramy w moździerzu na jednorodny pył, jak najdrobniej. Jeśli nie macie moździerza, przyprawy można

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania