ryby - 22566 przepisów (strona:775/1505)

Szybka pasta z tuńczyka na kanapki 166

Cebula lub 3 Szalotki sól i pieprz 4 Łyżki jogurtu naturalnego  PRZYGOTOWANIE: Tuńczyka odcedzam z wody, przekładam do miseczki. Cebulkę obieram, kroję w kostkę.  Przekładam do ryby.  Ogórki kroję w drobną kostkę. Wszystko ze sobą łączę.  Do składników dodaję jogurt i przyprawy do smaku. Mieszam wszystko ze sobą.  Wstawiam do lodówki

Gotowanie Patki
Filet z miruny nowozelandzkiej w sosie chrzanowym 163

Połączenie smażonej ryby z sosem chrzanowym okazało się "strzałem w dziesiątkę".  Składniki 400 g filetów z miruny nowozelandzkiej 2 łyżki mąki sok z polowy cytryny 5 łyżek oleju 3-4 łyżki chrzanu, świeżo startego lub ze słoika 1 pęczek koperku 1 łyżka masła 100-120 ml słodkiej śmietany sól cukier pieprz świeżo mielony   Przygotowanie   Filety opłukałem

R'n'G Kitchen
piersi na ziemniakach,pieczarkach z olejem rzepakowym i w parmezanie pieczone... 161

się lubi, ja podałam z mixem sałat z jogurtem.........SMACZNEGO!!! „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs, ryb, zapiekanek....również używam olej rzepakowy do kąpieli, gdyż znakomicie łagodzi objawy mojej suchej skóry

W Mojej Kuchni Lubię
soczewica czerwona,kapusta kiszona,prawdziwki suszone z olejem rzepakowym w pierogach ukryte.. 154

farsz jest wyjątkowo smaczny i w pierogach smakuje wyśmienicie.........SMACZNEGO!!! „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs, ryb, zapiekanek....również używam olej rzepakowy do kąpieli, gdyż znakomicie łagodzi objawy mojej suchej skóry

W Mojej Kuchni Lubię
Surówka z kapusty pekińskiej 1424

Smaczna, prosta w wykonaniu. Sprawdza się do różnych mięs, jak i do ryb.  Składniki 1 mała kapusta pekińska 1 średnia marchewka Sos : 1 łyżka musztardy 3 łyżki oliwy 1 łyżka miodu sok z połowy cytryny sól pieprz trybula    Przygotowanie Umytą kapustę poszatkowałem, posoliłem. Marchewkę starłem na grubych oczkach, dodałem do kapusty, wymieszałem. Składniki sosu wymieszałem, polałem

R'n'G Kitchen
Surówka z kalarepy 174

Zdrowo i smacznie. Idealnie pasująca do mięs i ryb surówka, którą można zrobić bardzo szybko. Zapraszam! Surówka z kalarepy. Składniki: 1 mała kalarepa 1 małe jabłko 2 średnie marchewki garść koperku łyżka majonezu (opcjonalnie) łyżka jogurtu naturalnego łyżka soku z cytryny łyżka łagodnej musztardy sól, pieprz Przygotowanie: Kalarepę, marchewkę i jabłko obrać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami

Tagebuch po polsku
Śląska sałatka śledziowa - Hekele 242

smaki. Potrawa występuje w dwóch wersjach, jako sałatka - podawana wówczas z ziemniakami w mundurkach lub jako pasta do chleba w wersji zmielonej. Przygotowałam sałatkę z przyjemnością, ponieważ generalnie lubimy ryby. Połączenie śledzia z cebulką i ogórkiem to klasyk, lecz dodatek gotowanego jajka bardzo łagodzi smak ostrych dodatków. Do wersji mielonej się przymierzam , pewnie będzie równie smaczna! Składniki: 3 solone

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Śledzie po cygańsku 251

Przepisów na śledzie po cygańsku jest w necie mnóstwo. Ten który podaję jest najbardziej klasyczny. Polecam gorąco bo śledzie tak podane są przepyszne i nie można

Moje Małe Czarowanie
Stek z Tuńczyka - Jak usmażyć stek z tuńczyka 163

Tuńczyk to love mojego syna. Tą rybę w każdej postaci może jeść codziennie, ba nawet codziennie trzy razy dziennie :) Stek z tuńczyka? Tak naprawdę jest banalny w przygotowaniu i tak szybko się go przygotowuje. Nie bójcie się go usmażyć. W mojej okolicy jedyny stek jaki mogę dostać jest w formie mrożonej, a w Biedronce z tego co widzę zadomowił się

Blondynka Gotuje
pyszne babeczki na oleju rzepakowym nadziane masą krówkową z bitą śmietaną... 146

kawałeczkami czekolady babeczki są smakowite i szybko znikają...........SMACZNEGO!!! „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs, ryb, zapiekanek....również używam olej rzepakowy do kąpieli, gdyż znakomicie łagodzi objawy mojej suchej skóry

W Mojej Kuchni Lubię
Pstrąg 131

pstrąg 1 łyżka mąki 1 łyżka bułki tartej sól pieprz sok z cytryny Bułkę tartą i mąkę wymieszać, dodać sól i pieprz. Rybę umyć, oskrobać z łusek, skropić sokiem z cytryny. Po ok 10 min panierować w mieszance bułki z mąką i smażyć na słoty kolor na wolnym ogniu. Podać z ziemniakami i surówką

Gotowanie jest łatwe
MARYNOWANY ŁOSOŚ W PRZYPRAWACH ( SUROWY ) 136

ziela angielskiego kilka ziaren pieprzu olej około szklanki A jak to zrobić: Sól bardzo dokładnie rozpuścić w wodzie. Łososia umyć i pokroić w kostkę około 2 na 2 cm. Rybę przełożyć do naczynia, może być słoik, i zalać solanką. Odstawić do lodówki na 24 godziny. Przed marynowaniem, łososia należy odcedzić. Cebulę pokroić w piórka i przelać wrzątkiem. Do słoja wkładamy(...)warstwowo kawałki łososia, cebulę i przyprawy. Całość zalewamy olejem. Wstawiamy do lodówki na 48 godzin, aby ryba dobrze się zamarynowała

Kuchnia w opałach
Warsztaty Kuchni Włoskiej z Karolem Okrasą i Lidlem 234

mnie jej niestety nie było :) Ale to tylko przeoczenie, ważne że ja wiem, że byłem w najlepszej grupie :) Warsztaty były też świetną okazją do wzięcia autografu na kilku książkach Ryby Są Super, które zabrałem ze sobą, a które można było zdobyć niedawno w Lidlu za naklejki z zakupów :) Jedna oczywiście jest dla mnie, druga dla kolegi, który jest wielkim

Parowar Faceta
Zimowe maki sushi z ryżem z kalafiora i słonecznika 179

opycham się nim w przerwach do granic przyzwoitości. Moja dzisiejsza propozycja to nietradycyjne sushi w wersji raw, zainspirowane przepisem z książki My New Roots Sarahy Britton. Zamiast ryb wykorzystałem surowe zimowe korzeniowe warzywa, ryż zaś podmieniłem pastą z namoczonego słonecznika z kalafiorem. Więcej zdrowia i składników odżywczych to stanowczo to, czego potrzebujemy zimą. * SKŁADNIKI

Food Square
7 pomysłów na dania z tofu 177

dłuższy czas. Przepis: Wegańska tofucznica z pomidorami i rukolą 2. Pasta z tofu na kanapki Głównym składnikiem jest wędzone tofu. Dzięki niemu osiągniemy smak wędzonego sera lub wędzonej ryby. Jeśli tęsknicie za takimi smakami, to ta pasta jest właśnie dla Was. Nie musimy pisać, że prostota i szybkość wykonania to dodatkowy zaleta, żeby zrobić ją samemu :) Przepis: Pasta

Bananowe Pole

Proponowane wyszukiwania