To jest pycha, uwielbiam krewetki. Zrobiłam to danie z sosem Ajwar, który zrobiłam wcześniej. Mam go w słoiczkach w spiżarce, ale możecie ten sos kupić w
Kuchnia PokoleńDwa dni pod rząd to istne szaleństwo :) Dzisiejsza niedziela trochę z doskoku, niemniej jednak bardzo udana. Śniadanie “róż…” – różane i różowe. Biała
KucharzycaW związku z tym, że studenci tworzą szerokie grono moich odbiorców, postanowiłam opublikować przepis skierowany głównie do nich. Mało pieniędzy, dużo imprez i innych poważnych wydatków
Be Fit Be StrongŁososia już łączyłam z wieloma dodatkami, dla jednych może za dużo dla innych może w sam raz. Jest to bardzo delikatna ryba z którą trzeba uważać żeby nie zabić jej smaku tylko wydostać go jeszcze bardziej. Połączenie szpinaku i cukinii idealne dla złamania ciut smaków koncepcja zapieczenia pod 3 serami :) Składniki 300-400 g łososia bez skóry (skórę zawsze można
Piekielna Kuchnia PatiNajwyraźniej lato się rozpędziło :-) i dobrze :-) taka pogoda zawsze nastraja mnie optymizmem i dodaje mi energii :-) chociaż dziś z tą energią coś kiepsko... ale za to
Czary - gary w kuchniOlśniło mnie dziś, że jeszcze tydzień i dzieciaki rozpoczynają wakacje... ja moje mam nadzieję zacząć za miesiąc... Plany? Póki co brak... jak co roku... a potem
Czary - gary w kuchniSałatki z makaronem dość rzadko pojawiają się na naszym stole. Raczej gustujemy w samych sałatkach warzywnych lub z dodatkiem protein. Do dzisiejszej sałatki z tuńczykiem też
Moja Delicjahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Kotlety smakują rewelacyjnie i są doskonałą propozycją na danie obiadowe lub po prostu przekąskę - podawaną
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Sałatka jest prosta, szybka i jednocześnie niezwykle pyyyszna. Smak jajek i paluszków surimi - idealnie przełamuje ostrość szczypiorku oraz
Di gotujeUwielbiam azjatycka kuchnie w każdej postaci. Nie ma dla mnie nic bardziej magicznego, niż oglądanie kucharzy rozciągających makaron na ramen, czy w skupieniu dzielących rybę na sushi. Sprawia mi to tyle samo radości, co jedzenie tych przysmaków. Uwielbiam też bogactwo przypraw i różnorodność tej kuchni. Za każdym razem musimy chwile pomysleć jakich składników użyto. Dzisiejsza zupa jest sycąca, a zarazem
Smakuj życie!jajka w tatarskim sosie Sos tatarski należy to tego rodzaju dodatków, które równie dobrze komponują się z rybą mięsem czy też w końcu z jajem. Dlatego dziś pragnę przedstawić prostą propozycję, na danie szybkie, łatwe i bardzo smaczne. składniki 6-8 jaj 1/2 pęczka szczypioru 3 niewielkie kiszone ogórki 4 kapelusze marynowanych grzybów ( ja użyłem borowików) 3 łyżki majonezu
Miód i pieprzLekka, zdrowa sałatka pełna warzyw i bogatego w białko tuńczyka, która świetnie sprawdzi się jako obiad w wersji fit. Wyrazisty tuńczyk świetnie współgra z lekko ostrą
Pyry na Gazznaleźć zbiór fajnych przepisów zarówno na dania mięsne, rybne, owoców morza jak i wegetariańskie oraz deser. Wszystko to utkane jest w interesujące nazewnictwo rozdziałów np. "Ryba z wieprzka, złoto w płynie" I te zdjęcia! Wydanie jest ubrane w kolorowe ilustracje włoskich pejzaży i apetycznie podanych dań, które zachęcają do głębszego poznania kuchni toskańskiej.Aż chce się
Bon Appetit Małgorzatyswoisty zapach rybny. Zamiast tradycyjnego sera białego proponuję mój wegański twaróg , który smakiem nie ustępuje miejsca tradycyjnemu. Za czasów, gdy robiłem pastę w wydaniu „tradycyjnym” (czyt. z rybą i serem białym), dodawałem do środka również ketchup oraz majonez. Teraz, gdy staram się częściej stawiać na stole produkty dobre jakościowo, ale też zdrowe, ograniczam majonez ( sojonez ) do sałatki jarzynowej
BlendmanWiosna to czas kiedy na naszych talerzach goszczą lekkie sałatki. Przyznać trzeba, że na nowalijki jeszcze musimy troszkę poczekać dlatego dziś lekko ale ze smakiem. Osobiście
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki