Polecam znów śledzie matias. Mój organizm domaga się śledzia solonego! Dawno nie gościł na naszym stole , więc postanowiłam go podać tym razem z żurawiną , którą bardzo
Pysznosci Babci BasiBananowe sushi to nasza nowa, ulubiona przekąska . Jedyna rzecz jaka łączy słodkie sushi z tym prawdziwym (surowa ryba i ryż) jest kształt. Ale czy ta nazwa nie jest przyciągająca? Zdecydowanie lepiej i bardziej tajemniczo brzmi "Lila, chodź na sushi" niż "chodź na banana" :-) . Czasami trzeba zadbać o mały szczegół czyli sposób podania. "Chodźcie, mam banana" - buuuu, niee. "Chodźcie
lady-och-mistrzyni.blogspot.comstarte są na dużych oczkach tarki. Tym, którzy nie znają mizerii na słodko-kwaśno naprawdę szczerze polecam spróbować. Komponuje się świetnie z ziemniakami i np. kotletami mielonymi albo rybą, a wykonanie nie wymaga wielkich zdolności kulinarnych :-) Składniki: 3 długie świeże ogórki (długości około 25cm) 3 łyżki śmietany gęstej 12% 1 łyżeczka płaska soli 1 łyżka octu 1 łyżka cukru
Anielska Kuchnia AniBAJGLE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM i kremowym serkiem to świetny pomysł... Artykuł Bajgle z wędzonym łososiem pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEMożna ewentualnie sok odcisnąć. Czosnek zetrzeć do ogórków na drobnej tarce. Wymieszać. Tuż przed podaniem wymieszać ogórki z jogurtem. Podawać np. z plackami , pyzami , kartaczami (bombami/cepelinami) lub z rybą. ----- Podobne: Hummus z czosnkiem niedźwiedzim Sajgonki z warzywami na surowo Surówka z pora do obiadu Panorama Aten i widok z Akropolu (zdjęcie wykonane przez moją siostrę - dziękuję) O "Trzynastej
Weekendy w domu i ogrodzieJeśli chcemy cieszyć się wyjątkowym aromatem potraw przygotowywanych na drewnianych deskach w domu zachęcamy do wykorzystania piekarnika. Domowy piekarnik jest doskonałym sposobem aby nadać pachnący aromat
naRuszcieSzybkie danie, które z pewnością posmakuje dorosłym i najmłodszym domownikom. Z dnia wcześniejszego został mi kawałek upieczonego fileta z łososia, miałam też w lodówce ugotowane jajka
Mienta blogSałatka już zjedzona, a ja zapomniałam wstawić przepis :) Szybciutko to nadrabiam, bo naprawdę warto. Sałatka wyszła bardzo smaczna i gorąco polecam :) Składniki: 200g ryżu 2 puszki
kuchnia doskiDorady czyścimy i nacinamy skórę. Natkę pietruszki miksujemy z oliwą z oliwek i orzechami włoskimi. Dodajemy do tego "pesto" posiekane oliwki. Doradę smarujemy ajvarem i faszerujemy powstałym farszem. Rybę układamy na papierze do pieczenia z oliwkami i pieczemy „w papilocie” przez 25 minut w 180 stopniach
Kuchnia Bon AppetitBanalnie prosty przepis na wyśmienitą rybę. Składniki: ½ kg filetów z mintaja 2 łyżki oleju Sól i pieprz do smaku 1 szklanka majonezu 1 łyżka posiekanego koperku Wykonanie: Filety oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na oleju i pozostawić na patelni. Majonez wymieszać z koperkiem, nałożyć na filety rybne i dusić na bardzo małym ogniu przez 15 minut
Tradycyjna Kuchniapojęcia , czy faktycznie jest to jakiś oryginalny przepis z rejonu Bałkanów , więc nie pisze ,że tak jest . Bardziej bym zakładała , że z tą zupą jest jak z rybą po grecku " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Mało istotne , najważniejsze , że jest mega smaczna i różni się od tych , które do tej pory próbowałam , zdecydowanie na plus . Fajna
Ogrodnik w podróżyświeża makrela 1 szt na osobę ziemniaki suszone pomidory z oliwy ser camembert 1 szt na osobę sól pieprz tymianek świeży hyzop oliwa cytryna czosnek bazylia
Gotowanie jest łatwewyśmienity. Wbrew pozorom na jego przygotowanie nie musimy przeznaczyć zbyt wiele czasu. Jednak makaron z pomidorami i tuńczykiem zapewne nie posmakuje osobom, które po prostu nie przepadają za tą rybą :( Ale może... jednak się skuszą i chociaż spróbują :) Makaron z pomidorami i tuńczykiem - składniki: puszka pomidorów (najlepiej krojonych) puszka tuńczyka w sosie własnym 1 cebula makaron tagliatelle sól cukier pieprz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!koniec ząbek czosnku pocięty w talarki. Całość wyłożyć do misy, wkruszyć ser feta, dodać prażone orzechy i pociętą natkę. Doprawić solą i pieprzem. Smakuje dobrze z białą rybą
AZgotuj!Składniki: ok. 200 g mrożonego fileta z łososia (bez skóry), koniecznie grubego pół bardzo młodej cukinii (15 cm) po strąku żółtej i czerwonej papryki sok i
Czerwień i błękit