uporem maniaka), że sezon w pełni! Składniki: bulion * 2 filety z pstrąga 250 g świeżych kurek 2 - 3 marchewki * duża puszka cieciorki świeży koperek ulubiony makaron Przygotowanie: 1. Rybę kroimy na mniejsze kawałki 2. Cieciorkę odsączamy z zalewy i przepłukujemy pod bieżącą wodą 3. Kurki dokładnie oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki jeśli trzeba 4. Wszystko razem gotujemy
Karczma HonoriettyPyszna, zdrowa wczesna kolacja.Brakuje Ci sił,energii, znudzony kotletem, makaronem, pizzą? Sięgnijcie po fasolę mung! Choć ma maleńkie, zwykle ciemnozielone nasionka, bywa nazywana „złotą fasolką”. Nic
Z Kuchni Do KuchniTa kolorowa sałatka z tuńczykiem może być awaryjnym rozwiązaniem gdy nie wiecie do podać gościom, a Ci właśnie stoją w drzwiach. Czasami przecież zdarza się tak
Smaczna PyzaLubicie krewetki? My uwielbiamy, ale znudziło nam się tak tradycyjnie przygotowane z czosnkiem. Czasami potrzeba czegoś nowego. Jak byliśmy w Polsce na urlopie u rodziny
Szybko Tanio SmaczniePyszne, zdrowe spaghetti z czosnkowymi krewetkami to idealny pomysł na obiad dla miłośnika owoców morza. Jest ostre, a za razem delikatne. Pełne pysznych przypraw wspomagających metabolizm
CzarnawisienkaLato to czas spotkań z rodziną i znajomymi. To czas kiedy częściej przebywamy ze sobą na świeżym powietrzu, na domówkach, imprezach. To niewątpliwie czas ,kiedy możemy
Z Kuchni Do Kuchnigroszkiem. Okazało się, że świetnie do siebie pasują i z całą pewnością są idealnym dodatkiem do smażonego kurczaka. Surówkę przygotowałam z myślą o dzisiejszym obiedzie, na który podawałam rybę. I muszę przyznać, że to był strzał w dziesiątkę :) Składniki: biała rzepa (można zastąpić kalarepą) szkl. groszku zielonego (świeżego lub mrożonego) 1 jabłko 2 łyżki śmietany lub 1 łyżka śmietany
zadanie-gotowaniegalette, czyli kruchy, wytrawny placek. Wywodzi się on z kuchni francuskiej i jest szczególnie popularny w rejonie Bretanii. Tradycyjnym wypełnieniem placka jest słony farsz. Mogą to być warzywa, mięso, ryba, właściwie obowiązuje pełna dowolność, zależna tylko od naszej kreatywności lub zawartości lodówki. W związku z tym, że aktualnie mój jadłospis zdominowany jest przez dania z cukinią, to i galette
PichceniomaniaSPAGHETTI BOLOGNESE ŁOPATKA W CIEMNYM SOSIE. PLACKI ZIEMNIACZANE MOJEJ BABCI PAELLA Z QUINONĄ, MAŁŻAMI I KREWETKAMI! GRILLOWANA RYBA Z MŁODĄ MARCHEWKĄ I SZPARAGAMI! SZYBKI OBIAD:PIECZONE WARZYWA Z MAKARONEM, SEREM FETA, PRAŻONYMI ORZECHAMI WŁOSKIMI I PASTĄ Z SUSZONYCH POMIDORÓW! MAKARON Z KURCZAKIEM PO WŁOSKU! KROKIETY Z MIĘSEM. TAAAKIE PYSZNE! MAKARON ZE SZPINAKIEM PO WŁOSKU! MAKARON DRWALA OBIAD
SMYKWKUCHNIJakiś czas temu będąc w wszystkim Wam znanej szwedzkiej sieciówce dorwałam świetną książkę kucharską. Jedną z pozycji do ugotowania zaznaczyłam właśnie tę zupę. Czułam, że
Szybko Tanio SmaczniePodpłomyki kojarzą mi się z dzieciństwem i babcią która je robiła na piecu angielce. Teraz ciężko taki piec spotkać ale można zrobić je na patelni. Bardzo
wesoła kuchniasmakowitych felietonów. Autor z charakterystyczną swadą opowiada m.in. o chlebie pieczonym bez soli i wytłaczaniu aromatycznej oliwy, o bistecca alla fiorentina i wonnych ogrodach ziołowych, o zadziwiającej rybie z wieprzka i czarnym kogucie z etykietki chianti, o rzece brunello di Montalcini, o toskańskich miastach, miasteczkach, restauracjach i trattoriach… Dalsza część książki to smakowite przepisy , który zostały podzielone
Di gotujenami" owoce morza. Kuchnia bardzo smaczna, aczkolwiek nie wszystko wpisuje się w moje upodobania smakowe. Jestem osobą, która próbuje wszystkiego, ale krewetki i małże to nadal moi ulubieńcy. Ryba, rozpływająca się w ustach. Warto zaglądnąć. Bo każdy powód jest dobry, żeby poimprezować :) Jak widać na wakacjach nie obowiązywały żadne diety. Lody o nazwie Crema Catalana najlepsze! Połączenie cynamonu z owocami
Karola gotujeSkładniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i
Kulinarne przemyslenia