ryby - 22566 przepisów (strona:1050/1505)

Zupa z kurkami, cieciorką i pstrągiem 154

uporem maniaka), że sezon w pełni!  Składniki: bulion * 2 filety z pstrąga 250 g świeżych kurek 2 - 3 marchewki * duża puszka cieciorki świeży koperek ulubiony makaron Przygotowanie: 1. Rybę kroimy na mniejsze kawałki 2. Cieciorkę odsączamy z zalewy i przepłukujemy pod bieżącą wodą 3. Kurki dokładnie oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki jeśli trzeba 4. Wszystko razem gotujemy

Karczma Honorietty
Jajka z fasolą mung, marchewką baby i duszonym dorszem 195

Pyszna, zdrowa wczesna kolacja.Brakuje Ci sił,energii, znudzony kotletem, makaronem, pizzą? Sięgnijcie po fasolę mung! Choć ma maleńkie, zwykle ciemnozielone nasionka, bywa nazywana „złotą fasolką”. Nic

Z Kuchni Do Kuchni
Kolorowa sałatka z tuńczykiem 207

Ta kolorowa sałatka z tuńczykiem może być awaryjnym rozwiązaniem gdy nie wiecie do podać gościom, a Ci właśnie stoją w drzwiach. Czasami przecież zdarza się tak

Smaczna Pyza
Krewetki z papryką, czosnkiem i winem 229

  Lubicie krewetki? My uwielbiamy, ale znudziło nam się tak tradycyjnie przygotowane z czosnkiem. Czasami potrzeba czegoś nowego. Jak byliśmy w Polsce na urlopie u rodziny

Szybko Tanio Smacznie
Spaghetti z czosnkowymi krewetkami 197

Pyszne, zdrowe spaghetti z czosnkowymi krewetkami to idealny pomysł na obiad dla miłośnika owoców morza. Jest ostre, a za razem delikatne. Pełne pysznych przypraw wspomagających metabolizm

Czarnawisienka
Pyszna sałatka śledziowa ze świeżym koperkiem 195

Lato to czas spotkań z rodziną i znajomymi. To czas kiedy częściej przebywamy ze sobą na świeżym powietrzu, na domówkach, imprezach. To niewątpliwie czas ,kiedy możemy

Z Kuchni Do Kuchni
Surówka z rzepy i groszku. 189

groszkiem. Okazało się, że świetnie do siebie pasują i z całą pewnością są idealnym dodatkiem do smażonego kurczaka. Surówkę przygotowałam z myślą o dzisiejszym obiedzie, na który podawałam rybę. I muszę przyznać, że to był strzał w dziesiątkę :) Składniki: biała rzepa (można zastąpić kalarepą) szkl. groszku zielonego (świeżego lub mrożonego) 1 jabłko  2 łyżki śmietany lub 1 łyżka śmietany

zadanie-gotowanie
Galette- rozkosznie krucha tarta z cukinią, pod serową pierzynką 158

galette, czyli kruchy, wytrawny placek. Wywodzi się on z kuchni francuskiej i jest szczególnie popularny w rejonie Bretanii. Tradycyjnym wypełnieniem placka jest słony farsz. Mogą to być warzywa, mięso, ryba, właściwie obowiązuje pełna dowolność, zależna tylko od naszej kreatywności lub zawartości lodówki. W związku z tym, że aktualnie mój jadłospis zdominowany jest przez dania z cukinią, to i galette

Pichceniomania
PRZEPISY NA OBIAD DLA CAŁEJ RODZINY NA PONAD DWA TYGODNIE! 212

SPAGHETTI BOLOGNESE ŁOPATKA W CIEMNYM SOSIE.  PLACKI ZIEMNIACZANE MOJEJ BABCI PAELLA Z QUINONĄ, MAŁŻAMI I KREWETKAMI! GRILLOWANA RYBA Z MŁODĄ MARCHEWKĄ I SZPARAGAMI! SZYBKI OBIAD:PIECZONE WARZYWA Z MAKARONEM, SEREM FETA, PRAŻONYMI ORZECHAMI WŁOSKIMI I PASTĄ Z SUSZONYCH POMIDORÓW! MAKARON Z KURCZAKIEM PO WŁOSKU!  KROKIETY Z MIĘSEM. TAAAKIE PYSZNE! MAKARON ZE SZPINAKIEM PO WŁOSKU! MAKARON DRWALA OBIAD

SMYKWKUCHNI
Marynarski kociołek 145

  Jakiś czas temu będąc w wszystkim Wam znanej szwedzkiej sieciówce dorwałam świetną książkę kucharską. Jedną z pozycji do ugotowania zaznaczyłam właśnie tę zupę. Czułam, że

Szybko Tanio Smacznie
Podpłomyki z łososiem i malinami 160

Podpłomyki kojarzą mi się z dzieciństwem i babcią która je robiła na piecu angielce. Teraz ciężko taki piec spotkać ale można zrobić je na patelni. Bardzo

wesoła kuchnia
Śledź na miksie sałat 180

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE

Kulinarne pyszności Molki
Kuchnia toskańska Piotra Adamczewskiego - recenzja 161

smakowitych felietonów.    Autor z charakterystyczną swadą opowiada m.in. o chlebie pieczonym bez soli i wytłaczaniu aromatycznej oliwy, o bistecca alla fiorentina i wonnych ogrodach ziołowych, o zadziwiającej rybie z wieprzka i czarnym kogucie z etykietki chianti, o rzece brunello di Montalcini, o toskańskich miastach, miasteczkach, restauracjach i trattoriach…  Dalsza część książki to smakowite przepisy , który zostały podzielone

Di gotuje
Smaki Hiszpanii cz.3: Restauracja La Bota (Tossa), Hotel Alhambra (Santa Susana) 184

nami" owoce morza. Kuchnia bardzo smaczna, aczkolwiek nie wszystko wpisuje się w moje upodobania smakowe. Jestem osobą, która próbuje wszystkiego, ale krewetki i małże to nadal moi ulubieńcy. Ryba, rozpływająca się w ustach. Warto zaglądnąć. Bo każdy powód jest dobry, żeby poimprezować :) Jak widać na wakacjach nie obowiązywały żadne diety. Lody o nazwie Crema Catalana najlepsze! Połączenie cynamonu z owocami

Karola gotuje
Sałatka makaronowa z tuńczykiem 211

Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i

Kulinarne przemyslenia