ryba - 22624 przepisów (strona:649/1509)

Kurczak curry z warzywami. Danie jednogarnkowe w 25 minut 36

Warzywa : szpinak, dynia lub słodkie ziemniaki (wprowadzają słodki element i kremową teksturę), ciecierzyca, brokuły, marchew lub kalafior dla dodatkowych wartości odżywczych i chrupkości). Tofu : dla wegańskiej wersji. Krewetki lub ryby : dla odmiany od drobiu. Liście kafiru : dodają wyjątkowego, cytrusowego aromatu. Kumin, liście curry : dla ciepłego aromatu i autentycznego południowoindyjskiego smaku. Rodzynki lub suszone morele : dla słodkości i tekstury. Prażone orzechy

Moja Książka Kucharska
Tradycyjny polski obiad 25

nadają daniom charakterystyczny smak. Jakie dania obiadowe są typowe podczas świąt w polsce? Podczas świąt w Polsce tradycyjnie podawane są dania takie jak barszcz z uszkami i pierogi, ryba po grecku, kutia (potrawa wigilijna z maku i miodu), a także karp smażony i kapusta z grochem. To potrawy, które mają swoje miejsce na wigilijnym stole. #stop

Ania i Marcin gotują
Bigos odchudzony 31

składały się wyłącznie z mięsa. Brało się na nie  pieczone wcześniej krojone w kawałki mięso wołowe lub skopowe ( z kastrowanych i tuczonych baranów ), cielęcinę, tłusty drób, a nawet ryby i raki  i dusiło się z różnymi przyprawami"  Takie informacje na temat tego cudownego dania możecie przeczytać w książce "Tradycje polskiego stołu". Dziś trudno sobie wyobrazić bigos

Kulinarne przemyslenia
Najlepsze burrito z kurczakiem 31

success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Zapraszam do innych moich przepisów inspirowanych Meksykiem: –  sałatka meksykańska z kurczakiem –  tacos z tofu –  tacos z rybą –  tacos z szarpaną wieprzowiną –  chilli con carne z dynią –  bowl burito z łososiem –  chili z fasoli –  tacos ze stekiem –  przepis na guacamole –  tacos

nietylkopasta.pl
Śledzie po kaszubsku 100

Te śledzie są przepyszne, zawsze mamy je na wigilijnym stole. Polecam. Wykonanie – śledzie umyć, zalać czystą wodą i tak zostawić na 12 godzin. Po tym

Kuchnia Pokoleń
Szafy chłodnicze gastronomiczne i ich zalety – co powinni wiedzieć szefowie kuchni? 46

głównych zalet szaf chłodniczych jest to, że utrzymują one odpowiednią temperaturę, co pozwala zachować świeżość i jakość produktów spożywczych. Dzięki precyzyjnemu sterowaniu temperaturą i wilgotnością, restauracje mogą przechowywać mięso, ryby, owoce, warzywa i inne produkty w optymalnych warunkach. Ponadto pozwalają na optymalne wykorzystanie przestrzeni w kuchni. Dzięki różnym rozmiarom i konfiguracjom dostosowanym do potrzeb restauracji, można zaoszczędzić cenne miejsce, które

Via Gusto
Pasta z tuńczyka 40

Na śniadanie do chleba wypadałoby użyć jakiegoś smarowidła. Nie zawsze musi to być masło, czasami majonez, czasami twarożek, czasami pasta. Pasty można robić ze wszystkiego a

Moje Małe Czarowanie
Naleśniki – jak zrobić idealne ciasto i wybrać najlepsze nadzienie 43

bliny) – to cienkie i elastyczne placki z mąki pszennej lub gryczanej, drożdży, jajek i mleka. Można je jeść na słodko lub na słono, z kawiorem, śmietaną, twarogiem, mięsem, rybą lub grzybami. Naleśniki rosyjskie są tradycyjnym daniem w Rosji i krajach słowiańskich, szczególnie podczas Maslenicy – tygodnia przed Wielkim Postem. Naleśniki meksykańskie (tortille) – to bardzo cienkie i twarde placki

Ugotowane pozamiatane
Pyszna pasta z tuńczyka 40

zaczyna domagać się pożywniejszego jadła. Sięgnęłam więc do kuchennej „spiżarki” po tuńczyka, dodałam kilka składników i przygotowałam pastę do pieczywa – najlepiej domowego 😋 Jeśli i Ciebie najdzie ochota, potrzebujesz: Rybę odcedzamy i w dużej misce rozwarstwiamy widelcem. Ogórki (obieram ze skórki) i cebulę drobno szatkujemy. Jajka starłam na tarce – duże oczka. Po dodaniu pozostałych składników mieszamy i właściwie możemy

Fit Wyspa
Surówka z czerwonej kapusty 70

Szybka surówka obiadowa z czerwonej kapusty, marchewki, cebuli z dodatkiem majonezu. Sprawdzi się podana do mięsa jak i do ryby.     Składniki: pół główki czerwonej kapusty, duża marchewka, pół cebuli, sól, pieprz, duża łyżka majonezu   Przygotowanie: Z kapusty wycinamy twardą część. Szatkujemy. Marchew obieramy, ścieramy na grubych oczkach, Cebulę drobno kroimy. Warzywa mieszamy razem, dodajemy majonez, mieszamy. Doprawiamy

Lena Gotuje
Karp w migdałach z winnym sosem 28

Karp – słodkowodna ryba bez której w zdecydowanej większości polskich domów wręcz nie można wyobrazić sobie Świąt Bożego Narodzenia. Przygotowywany na wiele sposobów – smażony, pieczony, w galarecie czy po żydowsku. Mimo faktu, że jest on aż tak popularny w całym kraju, w moim domu, na przekór, od zawsze był on nieszczególnie darzony sympatią. Jakoś ... Artykuł Karp w migdałach z winnym sosem

Pogotujmy.pl
Pstrąg na parze z warzywami 32

Pstrąg na parze z warzywami to mój pomysł na zdrowy, pyszny, jednogarnkowy obiad dla całej rodziny. Lekka, idealnie miękka i soczysta ryba, chrupiące (przygotowane idealnie al dente) warzywa i wszystko w towarzystwie aromatycznych przypraw oraz masła rozmarynowo-koperkowego. Danie to przygotujecie w jednym naczyniu, w nieco ponad 30 minut. Powodzeniem przygotowania tych zdrowych pyszności zajmie się ... Artykuł Pstrąg na parze

Pogotujmy.pl
Ramen. Zawikłana historia japońskiego dania 41

swoich tajnych receptur jak skarbu narodowego. Wiele miejsc gotuje bulion przez wiele godzin, aby uzyskać bogaty smak, wykorzystując składniki takie jak kości wieprzowe, kurczak, wodorosty kombu i suszone katsuobushi (ryby bonito). 4. “Ramen Wars” W latach 50. i 60. XX wieku w Japonii miała miejsce tzw. “Ramen Wars” – konkurencja między różnymi restauracjami ramen, która doprowadziła

ProstePesto.pl
Zapiekanka rybna z parmezanem 36

Przepyszna zapiekanka na moim stole zagościła. Zrobiłam ją według pomysłu Jamiego Olivera z książki "7 sposobów". Zapiekanka jest idealnym rozwiązaniem na październikowy obiad, jest

Moje Małe Czarowanie