ryba - 22175 przepisów (strona:473/1479)

kotlety rybne z jajkiem na twardo, brokułem-pyszne 128

przepis na świetne kotlety rybne, pokochają je zarówno duzi jak i mali :) idealne na obiad, z dodatkiem jajka na twardo, brokuła :) Polecam gorąco :) SKŁADNIKI -500 g fileta z ryby np mintaj (waga po rozmrożeniu) -1 mała cebula  -100 g brokuła  -2 ugotowane jajka na twardo  -1 jajko  -1 kajzerka  -1 ząbek czosnku  -pieprz ziołowy(...)około pół łyżeczki) -sól  do smaku  -słodka papryka (około pół łyżeczki) -mąka około 4 łyżki -bułka karta do  panierowania  Rozmrożoną rybę mielimy lub rozdrabniamy w malakserze Dodajemy do niej drobniutko pokrojonego brokuła. Następnie dodajemy starte na tarce jarzynowej jajka na twardo,przyprawy, zmiażdżony czosnek, startą cebulkę, zmoczoną w wodzie i dokładnie odciśniętą kajzerkę i jajko

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kokosowa granita. Azjatycki deser idealny nie tylko dla wegetarian 127

Kokosowa granita, czyli domowe lody kokosowe Granita z mleka kokosowego to cudowna alternatywa dla tradycyjnych lodów. Z dodatkiem odrobimy soku z cytryny lub limonki, podana z

Korniszonki
Fish cakes 93

dzisiejszym wpisie przedstawię Wam przepis na placuszki z wędzonej ryby w migdałowej panierce. Przepis powstał zupełnie przypadkiem, kiedy nie miałam pomysłu na dalsze wykorzystanie wędzonej rybki, która spokojnie spoczywała w „czeluściach” mojej lodówki. Od dwóch dni głowiłam się, co mogę zrobić z wędzonej ryby i w końcu wymyśliłam te oto placuszki. 😉 Fish cakes... Tryb czytania Artykuł Fish cakes

PysiaGotuje.pl
Szaszłyki z łososia z mango i sosem ziołowym. Przepis krok po kroku. 163

obierz ze skórki, pokrój w kostkę razem z papryką. Cukinie pokrój w krążki.   Łososia pokrój w kostkę takiej samej wielkości jak mango. Zamarynuj rybę w sosie sojowym, oliwie z oliwek, przyprawie curry, soku z cytryny oraz soli i pieprzu. Odstaw na kilkanaście minut aby mięso się zamarynowało

kuron.com.pl
Veles e Vents 98

dzięki którym siedząc można kontemplować i doceniać piękno przyrody. Wracając do La Marítimy, menu nie jest skomplikowane, mamy cieszące oko przystawki sporo rodzajów paelli, kilka dań mięsnych, codziennie świeże ryby i owoce morza co jest ciekawe i dzięki temu poznaje nowe gatunki ryb. Desery, oczywiście też mamy. Zespół składa się z chefa Fernando, sous chef i dwóch pomocach kuchennych oraz

Gotuj po hiszpańsku
Mintaj i pieczarki na pure z manioku 85

spontanicznie urodziło się danie pyszne i pożywne, ale lekkie i odżywcze. Maniok już sporo czasu gości w mojej kuchni, warto go zajadać, do zajadania ryb chyba nikogo zaganiać nie trzeba a pieczarki znalazły się o właściwym czasie, we właściwym miejscu. Danie smakuje wybornie. Mintaj i pieczarki na pure z manioku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Protokół wyjścia - nowe zasady wychodzenia z diety dr Dąbrowskiej 155

wędzonych Zadbanie o różnorodność posiłków Pamiętanie, że kaloria kalorii nie jest równa Jedzenie produktów, które nie zawierają glutenu Odpowiednie komponowanie posiłków, do każdego trzeba dodawać warzywa. Unikanie łączenia mięsa, ryb i jaj z kaszą. Podawanie owoców osobno Stosowanie naturalnych przypraw oraz świeżych i suszonych ziół Cztery fazy wyjścia Faza startowa Jej celem jest usprawnienie procesu trawienia, tak aby produkty, które(...)niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Trzeba pamiętać, że mają to być produkty o niskiej zawartości węglowodanów. Podstawą naszego żywienia dalej pozostają produkty z fazy pierwszej, natomiast wprowadzane są ryby, ekologiczne podroby, rośliny strączkowe i klarowane masło ekologiczne. W ciągu 8-12 powinniśmy zjadać 3-4 posiłki. Faza trzecia 1800 kcal lub zgodnie z  zapotrzebowaniem. Ilość przyswajalnych węglowodanów netto

Kulinarne przygody Gatity
Szarpane kotlety rybne 356

Sposób na rybę w innej formie - tak by nie była nudna:). Przygotowana w formie kotlecików zaskoczy degustujących.  300g filetów z dorsza  1 jajko 50ml mleka 2 łyżki mąki 3 łyżki posiekanej natki pietruszki  1/2 cebuli  sól, pieprz, papryka słodka olej  1. Rybę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z jajkiem, mlekiem, natką i cebulą

Szefowa kuchni
Najpopularniejsze danie Maroko - tażin (tagine, taijne) 179

mnie uderzyły, polecam Wam ten film. No, ale miało być o tagine. To chyba najpopularniejsze danie w Maroko. W zasadzie to nie jest tylko danie, ale sposób przygotowania mięsa, ryby lub warzyw oraz nazwa naczynia.  Naczynie jest gliniane, ma przykrywkę w kształcie stożka, powinno też mieć małą dziurkę w przykrywce, aby para mogła się wydobywać. Gdybyście chcieli kiedyś kupić(...)zdobione, kolorowe - one najczęściej pełnią rolę ozdobną. Jak wygląda to danie? Jak smakuje? Jest bardzo proste. Zazwyczaj są to warzywa, mięso, odrobina bulionu, masa przypraw. Może być z kurczakiem, rybą, wołowiną, wielbłądem. Jedliśmy też kilka razy kofta tagine, czyli taki z mięsnymi kulkami i jajkiem. Roman próbował z wielbłądem i bardzo mu smakowało. Tajemnica smaku to przyprawy i właśnie tagine

Ale Pyszka!
Smażone okonki z koprem 167

okoni mąka do obtoczenia sól, biały pieprz do smaku koperek olej rzepakowy do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Okonie płukamy w zimnej wodzie , lekko osuszamy papierowym ręcznikiem. Do środka , każdej ryby wkładamy po kilka gałązek kopru , solimy , pieprzymy do smaku . Obtaczamy każdego okonia w mące . Na koniec smażymy na rozgrzanym , dość głębokim oleju , do momentu , aż staną się złociste i mocno

Ogrodnik w podróży
Młode ziemniaki po skandynawsku ,gotowane w białym sosie 155

serii ” Encyklopedia sztuki kulinarnej ” część 48 Kuchnia Skandynawska . Na początku byłam dość sceptyczna , ale moje dzieci koniecznie chciały spróbować czegoś z kuchni Skandynawii . Jednakże , że za rybami ,nie przepadają jakoś szczególnie , to zdecydowaliśmy ,że robimy ziemniaki Bo jednak jak by nie patrzeć, kuchnia ta oparta jest w dużej mierze na rybach , dobrze ,że też na ziemniakach Składniki

Ogrodnik w podróży
poke bowl – hawajskie przysmaki ( z kurczakiem) 420

miejsca stała się jednym z najbardziej popularnych “ nie słodkich ” wpisów na blogu. Dzięki! A poprzednie poke znajdziecie TUTAJ. Wiem, że wielu z Was nie podchodzi opcja z surową rybą, ale spoko jestem z wami, damy radę. Dlatego dzisiaj propozycja dla tych którzy nie chcą surowej ryby, nie mogą, ale po prostu mają ochotę na coś innego. Poke bowl ze SCHABOWYM

PaleoLife
Tradycyjna kuchnia na Kaszubach 141

zdecydowanie wodny obszar – zarówno jeżeli chodzi o morze, rzeki czy jeziora. Nie będzie więc chyba dla nikogo zaskoczeniem, że na kaszubskich stołach dominują dania przygotowywane z lokalnych ryb. Wśród tradycyjnych regionalnych potraw z jakich słyną Kaszuby z całą pewnością należy wymienić znakomitą zupę rybną, która uznanie znalazła wśród jury już na niejednym konkursie. Tradycyjne kaszubskie dania Wybierając się(...)jego wypieku używa się mąki połączonej z drożdżami jajkami oraz cukrem. Są przepyszne i bardzo sycące. Doskonale smakują z filiżanką gorącej kawy. Jako że Kaszuby to region pełen ryb, warto wspomnieć również o tradycyjnej miejscowej przystawce jaką jest śledzik po kaszubsku. Od lat receptura jego przygotowywania pozostaje niezmieniona. Wystarczy trochę śledzi, sos pomidorowy, który przygotować można na bazie ketchupu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasta z wędzonej makreli 139

Pasta z ryby to jedna z moich ulubionych past. Tym razem wybrałam wędzoną makrelę bo wyglądała nadzwyczaj świeżo i pysznie. Zaraz powstała z niej przepyszna pasta na którą serdecznie zapraszam. Pasta do chleba z wędzonej makreli. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Co dziś na obiad? Zapiekanka z łososiem i makaronem [wideo] 104

Uwielbiam łososia i mogłabym go jeść częściej, gdyby nie to, że mój narzeczony nie przepada za rybami i trzeba iść na kompromis albo gotować dwa obiady. Zapiekanka z łososiem i makaronem z dodatkiem porów to idealna propozycja na obiad i kolację na ciepło. Możesz też zaskoczyć swoich znajomych czymś nowym na imprezie. Łososia najbardziej lubię w towarzystwie makaronów, do których(...)zapiekankę z łososiem i makaronem Składniki: 250g. makaronu farfalle (kokardki) łosoś por 200g. śmietanki 30% 125g. mascarpone ser tarty do posypania Przyprawy: sól, pieprz cytrynowy, pietruszka, opcjonalnie: przyprawa do ryb Przygotowanie: Ugotuj makaron al dente. Pokrój por w kostkę. Usuń skórkę z łososia i pokój go w kostki. Przygotuj sos: wymieszaj śmietankę 30% z mascarpone dokładnie, aby nie było grudek

Rozdomowiona

Proponowane wyszukiwania