Zupa brukselkowa z parówkami to moja dzisiejsza propozycja na pyszny obiad. Bardzo już mi się chce nowalijek, ale dopiero przednówek zaledwie mamy. Zimowe warzywa powoli już
Dorota SmakujePulpety drobiowe z amarantusem Pulpeciki przyrządzam dość często bo to jedno z ulubionych dań moich dzieci. To również mój sposób na przemycenie rodzinie cennych dla nas
Dorota SmakujeSkładniki: 120 g czerwonej fasoli (pół puszki) 120 g łososia lub pstrąga łososiowego 1/2 marchewki 1/2 kulki mozzarelli ligt 20 g otrębów sól, pieprz słodka papryka
czarrna od kuchniSałatka z tuńczykiem i jajkami, sprawdzony przepis na pyszną sałatkę z prostych składników. Idealny zestaw na świąteczny stół, rodzinne spotkania, kolację
Dieta moja pasjaNie masz co zrobić z ziemniakami, które zostały z wczorajszego obiadu? Nie chcesz po raz kolejny przygotowywać kopytek? Ten przepis jest dla Ciebie! Smak tych placków
Be Fit Be StrongTempura to wywodzące się z kuchni japońskiej danie składające się z warzyw lub owoców morza pokrytych ciastem i smażonych na głębokim tłuszczu. Ciasto do tempury w
MeCooksPrzeglądałam właśnie przepisy, o których zupełnie zapomniałam. Na komputerze zawieruszyła mi się jedna sałatka, którą jednak skasowałam, zdjęcie wyszło średnio na jeża. Tzn. poprawne, ostre. Po
KardamonovySałatkę zrobiłam według przepisu Jamiego Olivera z książki "5 składników". Możecie tutaj użyć swojej ulubionej soczewicy, ja akurat miałam czerwoną ale nada ię także
Moje Małe CzarowanieTen sos od początku robi się samodzielnie wyłącznie z podstawowych składników – zupełnie jak kiedyś. Wyszperaliśmy przepis na śledzie w kręconym jak domowy majonez sosie musztardowym
Kulinarna PolskaI znów zanurzamy się w "morskie otchłanie", by po raz kolejny zdobyć tak cennego w kuchni dorsza. Najlepiej czarnego dorsza i takiego używam tym razem w
R'n'G KitchenSałatka z tuńczykiem i sorgo bardzo prosta do przygotowania a jednocześnie nietuzinkowa i efektowna. Sorgo pochodzi i uprawiane jest w krajach tropikalnych, głównie Afryce. Odmian sorgo
Dorota SmakujePasty rybne na kanapki to idealne rozwiązanie na diecie redukcyjnej, są bogatym źródłem białka, są sycące i pyszne! Dzisiaj bierzemy na ruszt wędzonego pstrąga i zostawiam
SMYKWKUCHNIJajka faszerowane domową pastą z łososia to świetny pomysł na doskonałą przystawkę. Nasz przepis na jajka nadziewane łososiem zawiera dokładny opis przygotowania oraz porady dotyczące wykonania
Kuchnia Na WypasiePrzepis na tę cudowną sałatkę pochodzi z książki Jamiego Olivera "Jamie gotuje po włosku" . Sałatka przygotowana według tego pomysłu jest nie tylko pyszna, jest
Moje Małe CzarowanieNoodle z krewetkami w sosie teriyaki – zapraszam dzisiaj na przepis z kuchni azjatyckiej. Jeśli jak ja jesteście fanami owoców morza , z pewnością będzie wam smakować
Dorota Smakuje