ryba z sosem koperkowym - 127 przepisów (strona:6/9)

SOLA ZE SZPINAKIEM I SOSEM KOPERKOWYM 154

Sola jest chudą rybą atlantycką. Polecam jedzenie ryb ponieważ zawierają   kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3,jod,selen,witaminę D,wapń i magnez. Proponuję dziś filety z soli z sosem koperkowym ze szpinakiem i pieczonymi ziemniakami. Zacznijmy od sosu. W miseczce wymieszałam jogurt grecki i sporo świeżego koperku. Dodałam sól,pieprz i sok z połowy cytryny. W garnku

potrawyregionalne
Łosoś z cytryną na puree z brokuła i ziemniaków. 136

puree z brokułów i ziemniaków, podany z sałatką z kolorowych pomidorów i sosem koperkowym.  Smaczny i lekkostrawny obiad dla całej rodziny. Jakiś taki blady mi się zrobił podczas smażenia i tak się zastanawiam czy to za sprawą cytryny czy taka ryba mi się trafiła, mnie mniej nie zmieniło to jej wyśmienitego  smaku :) Polecam i sama będę(...)ziemniaków dodajemy łyżkę mleka. Łososia smażymy na rozgrzanej patelni z po 2 min z każdej strony.  Łososia smażyłam z wraz z gałązką pomidorków koktajlowych. Do łososia podałam sos jogurtowy. Jogurt naturalny łączymy z posiekanym koperkiem, przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, solą o pieprzem, szczyptą cukru do smaku. Na przystawkę zaserwowałam sałatką z mieszanki kolorowych pomidorów pokrojonych w ćwiartki

W kuchennej krainie
Ryba i ziemniaki pieczone z masłem i koperkiem 149

mieć bardziej przypieczone i chrupiące ziemniaki, zwiększ temperaturę na 5 minut przed końcem pieczenia, a po wyjęciu ryby, rozetnij górę woreczka z warzywami. Piecz je jeszcze kilka minut do uzyskania zadowalającego efektu. Najlepiej podawać z jakimś sosem śmietanowym lub dipem czosnkowo-koperkowym. Ja nie robiłam, bo miałam sos śmietanowo-brokułowy po kurczaku z dnia poprzedniego. I tu muszę pochwalić

Anioszek w kuchni
Pieczony łosoś z pieczonymi ziemniakami i z sosem koperkowym 258

Składniki: 7 ziemniaków, 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki, 1 łyżeczka oregano, pieprz, sól, 3 łyżki oliwy z oliwek, sos koperkowy: 8 czubatych łyżek gęstego jogurtu naturalnego

W kuchni u Moniki
Śledzie w sosie czosnkowo-koperkowym z ogórkiem i cebulką. 395

Doskonałe śledziki dla prawdziwych twardzieli :) Sos bardzo mocny, wyrazisty w smaku w połączeniu ze śledziami stanowi świetną przekąskę.. zakąskę na zakrapianą imprezę. Polecam :) Składniki - 4

Kuchnia z widokiem na ogród
Łosoś pieczony w masełku czosnkowo-koperkowym 1518

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Łosoś pieczony w masełku czosnkowo-koperkowym poleca się na piątkowy obiad ;) Może zaciekawią Cię również inne przepisy na łososia, np. : Pieczony łosoś

Kulinarne Przeboje
PSTRąG TEŃCZOWY na chmurce śmietankowej 91

ViolaPassion   Pstrąg tęczowy na chmurce śmietankowo-koperkowej  Składniki:  2x Filety z pstrąga tęczowego duże  (W zależności ile osób mamy przy

Viola cooks with passion
Pstrąg po żydowsku 220

pstrąga po żydowsku są bardzo do siebie podobne. Ja postanowiłem dodać rodzynki i nie przecierałem sosu. Lubię smażoną cebulę z pomidorami, a rodzynki i tak by przez sitko nie przeszły;) Pstrąga przyprawiłem wg przepisu, który znalazłem jakiś czas temu w koperkowej kuchni. Ugotowałem go wtedy na parze, zamiast grillować, a masło zastąpiłem oliwą. Tym razem zrobiłem jednak masełko pietruszkowe(...)zjeść wszystkiego z pieczywem chrupkim, żeby zostało trochę do ryby:) Pstrąga myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, nacieramy posiekaną cebulą, drobno pokrojonym ząbkiem czosnku, solą i pieprzem. Skrapiamy sokiem z cytryny. Do środka ryby wkładamy masełko razem z natką pietruszki i kolendrą (zioła najlepiej zgnieść w dłoniach, żeby uwolnić aromat). Rybę „fastrygujemy” patyczkiem do szaszłyków i wstawiamy na dwie godziny

Gotuj z Misiem
Nieprzepisowo #3 Powiedz mi co jesz, a powiem Ci czy spać będziesz 195

boicie się na początek spożywać ryby, akurat łosoś należy do tych "bezpiecznych", żaden problem podmienić go na plaster wędliny.Obiadowo Młode ziemniaki umyte i wyszczotkowane, ugotowane w mundurkach (oczywiście zjedzone bez łupinek). Surówka z zielonego ogórka, pomidora (oczywiście bez skóry) i kiełków rzodkiewki. Gotowane pulpeciki z mięsa mielonego z koperkiem.Wszystko w akompaniamencie koperkowego sosu na bazie jogurtu. Kolacyjnie Hicior ostatnich

bastalena
Flądra w gniazdku 168

fląderki, doprawione przyprawą do ryb. W środek po kilka kawałków przesmażonych pieczarek. Jajko ubić z dodatkiem śmietany kremowej, doprawić  solą i pieprzem. Do każdej foremki wlać po 2 łyżki i wstawić do nagrzanego  do 190 oC piekarnika. Zapiekać 10 - 12 minut. Podałem z sosem mojo, ale dobry też jest sos czosnkowy czy jogurtowo-koperkowy

Kulinarny karnet Christophera
Stripsy Rybne 176

niego kawałki ryby (nie za dużo na raz, ok. 4-5 szt.) zamykamy i potrząsamy energicznie tak aby mąka "sama" pokryła kawałki mięsa. Mąki nie należy dociskać do mięsa.Stripsy smażymy w głębokim oleju na złoty kolor (przez ok. 4-5 minut z każdej ze stron). Podajemy z dowolnymi sosami. Polecam czosnkowy i koperkowy i słodki sos chili.Moje posty

Słodka Strona
Gravlax 152

posiekany koperek. Rybę natrzeć alkoholem a następnie dokładnie zasypać wymieszanymi ze sobą solą i cukrem. Zostawić na minimum 24 godziny w lodówce. Dla bardziej cierpliwych zostaje opcja 36 godzin. Po upływie tego czasu łososia wyjąć z marynaty, opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Przed podaniem pociąć na cienkie plastry. Można podawać z sosem miodowo-koperkowym, śmietaną, cytryną, bądź jak carpaccio

Jemy Pijemy
Dania obiadowe - ryby 192

Łosoś z piekarnika w ziołowej oprawie     Pstrąg z piekarnika   Sola zapiekana ze szpinakiem i serem     Dorsz atlantycki z piekarnika   Pstrąg

Passions hobbies life
12 potraw wigilijnych 31623

ryby na wigilii ma zapewnić zdrowie, dostatek i siłę. 1. Karp  Przepisy na: Karp wigilijny wędzony na parze Karp w sosie własnym na zimno Smażony karp Klopsiki z karpia 2. Śledź Przepisy na: Śledzie w piwno- cynamonowej marynacie Śledź w sosie pomidorowym Śledzie po wiejsku Śledź z jabłkiem Sałatka śledziowa Sałatka śledziowa pod pierzynką Śledzie w sosie koperkowym

Tradycyjna Kuchnia
Pesto z koperkiem 167

Pesto pachnące moim ukochanym koperkiem. Idealne do makaronu, białego mięsa, ryb albo po prostu do posmarowania nim świeżego pieczywa. Koperek lubię tak bardzo, że mogę sypać go garściami do wszystkich dań! Wiem, że prawdziwe pesto uciera się w moździerzu, ale przyznaję, że idę na łatwiznę. Miksuję składniki blenderem i proszę na mnie(...)krzyczeć. Tak jest zdecydowanie łatwiej i przyjemniej. I jeszcze jedno. Pisząc tytuł zawahałam się nad formą bo pesto to sos, ale pesto koperkowy brzmi mi jakoś dziwnie. Bardziej przyjazne wydaje się pesto koperkowe - tylko, że to chyba niepoprawna forma. Nie jestem pewna. Jeśli jest na sali ktoś kto może udzielić porady językowej to bardzo proszę. Ja mam jednak małe

Smaczna Pyza

Proponowane wyszukiwania