ryba w sosie - 5358 przepisów (strona:288/358)

Warsztaty kulinarne z pysznym śledziem od SEKO i 10 przepisów na śledzie. Świąteczne inspiracje z SEKO. 168

Niedawno miałam przyjemność brać udział w warsztatach kulinarnych z marką SEKO , które odbyły się w Akademii Kulinarnej w Warszawie, więc miałam blisko ;-))). Były to Świąteczne Inspiracje

SMYKWKUCHNI
Czerwone curry z krewetkami (lub kurczakiem) i zieloną fasolką 139

Środek zimy – zachciało mi się curry. Koloru, smaku, lekkości, pełni smaku i aromatu. O kolorowe świeże warzywa trudno, ale z mrożonymi nie ma żadnego problemu. Pasta

Karo in the Kitchen
Bruschetty z pomidorami i mozzarellą 183

Czy wiecie jak szybko i prosto przygotować bruschetty z pomidorami i mozzarellą? W tym wpisie pokażemy Wam, że przygotowanie tej przekąski jest bardzo szybkie, proste i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Menu na pierwszy tydzień września – 105 zł dla dwóch osób 123

dwóch osób. Nie planowaliśmy tego, nie robiliśmy zakupów, żeby zaoszczędzić, tak po prostu wyszło. Dwie są zasadnicze przyczyny stosunkowo niskiej ceny. Po pierwsze w tym tygodniu zrezygnowaliśmy z ryb i owoców morza. Bardzo je lubimy, głównie krewetki, ale ostatnio były w jadłospisie co tydzień i to burżujstwo nam się przyjadło. Niestety, krewetki mają też swoją cenę, a jeśli chce się(...)się z kompromisów Na koniec chcemy się jeszcze do czegoś przyznać. Zakładając bloga, nomen omen, założyliśmy sobie, że wszystkie produkty i półprodukty będziemy robić sami: makarony, ravioli, tortille, wszystkie sosy itd. Niestety, rzeczywistość brutalnie zweryfikowała nasze szczytne założenia. Gotując pięć obiadów w jeden dzień trzeba iść na pewne kompromisy i, o ile nigdy przenigdy nie użyjemy sklepowego pesto, sosu pomidorowego

Niedzielny kucharz
Organizujesz Sylwestra? Pamiętaj o dobrym jedzeniu! 445

A jakie jedzenie na Sylwestra jest najlepsze? No cóż, co rodzina to zwyczaj, co kraj to obyczaj, jak mówi znane przysłowie… Czasami to proste dania, czasem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CROSTINI MISTI , DORSZ Z CHRZANOWYM PUREE , GRZYBOWE RISOTTO ,I PANNA COTTA WANILIOWO-CYNAMONOWA – czyli TYDZIEŃ RESTAURACJI Z 171

TEKST JEST MOJĄ WŁASNĄ OPINIĄ. ANI PORTAL GROUPON ANI RESTAURACJA COSA NOSTRA NIE MAJĄ WPŁYWU NA JEJ TREŚĆ. ______________________________________________________________________________________________________ TYDZIEŃ RESTAURACJI Zainicjowany w zeszłym roku przez Groupon

Ostra na Słodko
Poważne problemy gastryczne psów i karma VET LIFE GASTRO INTESTINAL DOG. 188

Nietolerancja pokarmowa, zaburzenia gastryczne objawiające się burczeniem i przelewaniem w brzuchu, ulewaniem, odbijaniem, wzdęciami, wymiotami, a nawet chlustającymi wymiotami wiele godzin po przyjęciu posiłku, nieprzyjemny, kwaśny

Wypisz Wymaluj
Kalabria – przewodnik kulinarny 163

jest wino z apelacji Cirò. To czerwone przypomina nieco Barolo, ma sporo alkoholu, mocne usta i wysoką mineralność. Jest też oczywiście Cirò białe i różowe, które dobrze pasuje do ryb i przystawek. Do wina pasują oczywiście sery. W okolicy robi się dobre pecorino, ricottę i caciocavallo. Czerwona cebula z Tropei Także dodawana prawie do wszystkiego: do pizzy, sałatek i mięs(...)Makaron np. stroncatura albo fileja Jest milion lokalnych dań opartych na różnych rodzajach makaronu. Stroncatura to takie szerokie ciemne wstążki a fileja to długie kluski, których zakamarki dobrze pochłaniają sos. Typowe danie ze stroncaturą to pesto z kwiatów cukinii i krewetek – przepis tutaj albo w bardzo fajnej słodko – pikantnej wersji z sosem z anchois, bułką tartą, czosnkiem, kaparami

Ugotowane pozamiatane
Mule w białym winie 203

Mule w białym winie (małże po marynarsku) to klasyka wśród dań z owoców morza. Zapewne wiele osób się skrzywi i w ogóle nie wejdzie na ten

Poezja smaku
Soja nie tylko dla wegetarian 93

Soja zawiera mnóstwo pełnowartościowego białka, którego skład i aminokwasy są podobne do tych, zawartych w białku zwierzęcym. Toteż weganie i wegetarianie powinni spożywać soję, jako alternatywę dla mięsa i ryb. Nie oznacza to jednak, że ta roślina strączkowa jest stworzona jedynie dla osób nie jedzących produktów pochodzenia zwierzęcego. Wręcz przeciwnie każdy z nas, czyli każdy ,,niewegetarian'' także powinien wprowadzić(...)spekulacją.  Soja w kuchni Soja odgrywa ogromną rolę w kuchni. Najpopularniejsze produkty sojowe to min.: - mleko sojowe - twarożki np. tofu - produkty fermentowane np. miso, tempeh, natto - kotlety/kostki sojowe - sos sojowy    Mleko sojowe produkuje się z rozdrobnionych, namoczonych wcześniej ziaren soi. Choć jest już produktem szeroko dostępnym, warto pokusić się o przygotowanie go samemu - wystarczy ugotować

Smiling Shrimp
Proste obiady na 7 dni #1 + Przepisy i lista zakupów do pobrania! 136

wpisu.  Zgodnie z wynikami ankiety , którą przeprowadziłam na fanpage Chilli Czosnek i Oliwa, w tym miesiącu plan obiadów składa się z 5 obiadów wegetariańskich oraz 2 obiadów z rybą. Przyznam się, że bardzo cieszy mnie Wasz wybór, ponieważ taki sposób odżywiania jest mi najbliższy. Wszystkie przepisy w ramach menu podane są na 4 porcje. Cześć przepisów jest nowych(...)który został Wam po zrobieniu tagliatelle we wtorek. Możecie sięgnąć po fasolę z puszki, ale ja polecam ugotowanie od razu większej ilości fasoli - do ribollity oraz do fasoli w sosie pomidorowym na sobotę. Należy namoczyć, a następnie ugotować 500 g suchej białej fasoli i rozdzielić po połowie do obu dań. Zamiast gałązek świeżych ziół (jeśli nie macie) możecie wykorzystać suszony

Chilli Czosnek i Oliwa
Restauant Week w My Corner: nie taki ten dzik zły 146

Scandic. Po otrzymaniu tej informacji biegiem zapoznałem się z zaproponowaną listą dań. Na jednej z pozycji widzę: „polędwica z dzika” i myślę: „kurcze, nie mogli mnie zaprosić chociaż na rybę?”. No nic, dodaję sobie otuchy, czas się z dzikiem zaprzyjaźnić i tym razem nie uciekać przed nim na drzewo. Przedzwoniłem natychmiast do Kasi, która (w przeciwieństwie do mnie) jest mięsożercą(...)był bardzo poprawnie przyrządzony. Delikatny, soczysty, przyjemnie się kroił i smakował nawet rzeczonemu przeciwnikowi dziczyzny, czyli mnie. Jego charakterystyczny leśny smak, delikatnie i w nienarzucający sposób przebijał się spod sosu na lipowym miodzie z lokalnej pasieki Migoccy, którym był okraszony. Mimo wszystko dla mnie najsmaczniejsza była cała oprawa dania, a dzik tworzył tylko konieczny, acz niezły dodatek. Ale cóż, żaden

Food Square
Kreolska Jambalaya – daleka krewna paelli 195

Kuchnia Stanów Zjednoczonych to nie tylko hamburgery. To przede wszystkim kuchnia napływowych mieszkańców Nowego Świata. Warto co jakiś czas się w nią zagłębić. Jak w miskę

Karo in the Kitchen
Bułka z krewetkami, czyli poor man’s lobster roll 215

Jestem absolutną fanką wszystkiego co zapakowane w bułkę – oczywiście pod warunkiem, że to ‘wszystko’ jest wysokiej jakości i do tego świetnie przyprawione – hot dogi ze sklepu

Karo in the Kitchen
PSTRĄG Z BATATAMI I MARTINI , COQ AU VIN , KREME BRULLE , TARTA CYTRYNOWA …. czyli TYDZIEŃ RESTAURACJI Z GROUPON W AUBERGINE! 168

TEKST JEST MOJĄ WŁASNĄ OPINIĄ. ANI PORTAL GROUPON ANI RESTAURACJA AUBERGINE NIE MAJĄ WPLYWU NA JEJ TREŚĆ. ______________________________________________________________________________________________________ TYDZIEŃ RESTAURACJI Zainicjowany w zeszłym roku przez Groupon Polska

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania