kostkę, przekładamy do miski. Możemy je już teraz wstępnie zblendować. Dolewamy sok marchewkowy, dodajemy chia i starty imbir. Wszystko razem miksujemy (blendujemy). Przelewamy do pucharków i podajemy z grubą rurką. Smacznie i zdrowo. Smacznego
Słodkie okruszkigarnku. U mnie jeden sokownik był gotowy po około 1 godzinie i 15 minutach, ale ja wolałam zlewać po 3 razy, żeby potem nie dźwigać całości. Mechanizmem jest rurka, ale garnek trzeba czasem podnieść i przechylić. Na koniec wyciągnęłam resztki owoców i umyłam garnek. Proces powtórzyłam drugi raz z kolejną partią owoców. Sok zlać prosto do słoików i od razu
Karola gotujeszefowej, Jak widać chęć gotowania przekracza wszelkie granice :) A ciasteczka są pyszne, pachnące zbliżającymi się Świętami Bożego Narodzenia. Jeśli ktoś chce zawiesić je na choince wystarczy zrobić otworki np. rurką przed ich upieczeniem. Składniki na kruche ciasteczka świąteczne (3 blachy): 1/2 opakowania przyprawy do piernika jajko 1/4 kostki masła 130 g miodu 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki sody
Karola gotujewymieszanej z mlekiem kokosowym i dodatkiem nadającym głównego smaku. Bardzo podoba mi się grafika tych produktów, która z pewnością przykuwa grono najmłodszych. Do każdego 200 ml kartonika dołączona jest rurka. Jeżeli chodzi o smak, to więcej dowiecie się poniżej. Polskim reprezentantem marki jest Ekohurtownia :) CZEKOLADA woda źródlana * mleko kokosowe (11%) * syrop daktylowy * kakao (2%) Napój kokosowy
Zdrowie na języku :Ppestki) wkładamy do misy blendera, dodajemy gęsty jogurt naturalny, wodę, łyżkę syropu klonowego i 2 łyżeczki ksylitolu. Całość miksujemy na gładko. Przelewamy do szklanek lub pucharka. Podajemy z grubą rurką. Smacznego
Słodkie okruszkidodajemy pastę z orzechów włoskich (jeśli lubimy mocniej orzechowe smaki należy dodać jej więcej). A następnie całość miksujemy tak długo, aż uzyskamy gęsty shake. Podajemy od razu z grubą rurką. Ja swoją porcję przyozdobiłam w śnieżynki. Smacznego
Słodkie okruszkilody. Powinny być zamrożone, wyciągnięte prosto z zamrażarki. Dodajemy do miski blendera i ponownie miksujemy. Kiedy wszystkie składniki nam się połączą wszystko przelewamy do szklanek. Dekorujemy i podajemy rurką. Pyszne i ochładzająco na upały
Gotuję Testujęrozprowadzamy pożywki. Drożdże odstawiamy na ok 15 minut, w tym czasie zaczną rosnąć. Gdy podwoją objętość przelewamy je do gąsiorka z różą i wlewamy pożywki. Całość dokładnie mieszamy. Zatykamy rurką fermentacyjną i odstawiamy w ciemne ale ciepłe miejsce. Po ok miesiącu z balonu usuwamy owoce róży, a braki uzupełniamy przegotowaną i ostudzoną wodą z cukrem. Wino pozostawiamy w gąsiorku
Cynamonowe szczęścieprzez sito z dużymi oczkami. Dodajemy pieprz, pieprz ziołowy, mieloną kolendrę i wyrabiamy. Dolewamy odcedzony, zimny napar i wyrabiamy do uzyskania jednolitej masy mięsnej. Do maszynki dokręcamy nakładkę z rurką, na nią naciągamy jelito i napełniamy je mięsem. Końcówki kiełbasek związujemy i w zasadzie białą kiełbasę mamy już gotową. Wystarczy ją sparzyć przez 30 minut w wodzie o temperaturze
Maminek kulinarnypodlania 2 czubate łyżeczki przecieru pomidorowego 1 czubata łyżka posiekanej zielonej pietruszki sól i pieprz do smaku szczypta suszonej bazylii 1 łyżka śmietany 30% 1/2 opakowania ekologicznego makaronu ryżowego rurka Fabijańscy Przygotowanie: Cebulę obieramy i drobno kroimy. Następnie podsmażamy na oleju ryżowym. Pieczarki obieramy i kroimy (najpierw na pół, a następnie w plasterki). Kabaczka obieramy i kroimy wzdłuż, a następnie
Słodkie okruszkipodlania 2 czubate łyżeczki przecieru pomidorowego 1 czubata łyżka posiekanej zielonej pietruszki sól i pieprz do smaku szczypta suszonej bazylii 1 łyżka śmietany 30% 1/2 opakowania ekologicznego makaronu ryżowego rurka Fabijańscy Przygotowanie: Cebulę obieramy i drobno kroimy. Następnie podsmażamy na oleju ryżowym. Pieczarki obieramy i kroimy (najpierw na pół, a następnie w plasterki). Kabaczka obieramy i kroimy wzdłuż, a następnie
Słodkie okruszkipodsmażamy mieszając je, aż zmiękną, dodajemy podsmażoną cebulkę i szpinak. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na usmażone naleśniki nakładamy farsz posypując go startym żółtym serem, podsmażamy, zawijamy w rurkę i naleśniki ze szpinakiem są gotowe do podania. Łączny czas Czas pieczenia Czas przygotowania Liczba porcji Liczba kalorii w porcji 30 min 20 min 10 min 10 160 kalorii
Naleśnikimalinami przygotowujemy łącząc ze sobą składniki i na końcu dodajemy maliny, delikatnie mieszając uważamy aby nasze maliny nie rozpadły się. Naleśniki podajemy przełożone farszem, mogą być zwinięte w rurkę. Na koniec posypujemy cukrem pudrem. Łączny czas Czas pieczenia Czas przygotowania Liczba porcji Liczba kalorii w porcji 30 min 20 min 10 min 8 150 kalorii
NaleśnikiPyszny makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym, idealne danie na szybki obiad, często przyrządzam je gdy mam mało czasu. Składniki: 0,5 kilograma makaronu żytniego rurka Fabijańscy Podwójna pierś z kurczaka 1 cebula 3 pomidory 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego Kilka gałązek bazylii Sól , pieprz Słodka i ostra papryka Olej do smażenia Sposób przygotowania: Cebulę i czosnek drobno
Bajeczna Kuchniagłówki czosnku czerwona cebula olej rzepakowy tłoczony na zimno Woj-Len olej lniany tłoczony na zimno Woj Len Karahi Chicken Masala Skworcu makaron pełnoziarnisty , u mnie rurka ukośna Czanieckie Makarony cukinia natka pietruszki sól i pieprz do smaku ser pecorino opcjonalnie rzodkiewka Ugotuj makaron al dente. Międzyczasie rozgrzej na patelni niewielką ilość oleju rzepakowego. Podsmaż cebulę
Z Kuchni Do Kuchni