POMIDORY FASZEROWANE KASZĄ BULGUR PARMEZANEM I MIGDAŁAMI 118znając taki sprawdzony, pyszny sposób na… INNE PYSZNE I ZDROWE DANIA: CUKINIA FASZEROWANA ZIOŁAMI Z KASZĄ BULGUR I MOZZARELLĄ NA PARZE. SZPARAGI Z TRUSKAWKAMI NA RUKOLI CARPACCIO Z BURAKA Z HALLOUMI NA MUSIE Z MANGO SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z DRESSINGIEM CYTRUSOWYM CARPACCIO Z BURAKA Z SALSĄ VERDE SEZAMOWA SAŁATKA
globuskulinarny
CUKINIA FASZEROWANA ZIOŁAMI Z KASZĄ BULGUR I MOZZARELLĄ NA PARZE. 128cukinii ale i nie tylko. Wgryzą się w nią chętnie również ceniący sobie zdrowe nawyki żywieniowe oraz unikający mięsa. INNE PYSZNE I ZDROWE DANIA: SZPARAGI Z TRUSKAWKAMI NA RUKOLI CARPACCIO Z BURAKA Z HALLOUMI NA MUSIE Z MANGO SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z DRESSINGIEM CYTRUSOWYM CARPACCIO Z BURAKA Z SALSĄ VERDE SEZAMOWA SAŁATKA
globuskulinarny
Ziołowe placki z gotowanych ziemniaków 110mozzarella wiórki Polmlek, kilka plastrów szynki parmeńskiej, kilka listków bazylii, masło do smażenia – u nas eko masło extra Polmlek, pesto : pół pęczka czosnku niedźwiedziego, mała garść rukoli, 50 ml oliwy, 1 łyżka pestek słonecznika, 1 cytryna, łyżka ostrego sera typu bursztyn, sól do smaku, pieprz do smaku, pomidorki : gałązka pomidorków koktajlowych, 1 mała ostra papryczka, 2 ząbki czosnku, 1 cebula
królestwo garów
Meksykańska lasagne 121Dodaj do koszyka Forma do babki kwiat Dodaj do koszyka Deska Gąska Apolonia – średnia Dodaj do koszyka Polecam Ci także inne przepisy: – zielone pesto – pesto z rukoli – makaron z pesto i polędwicą – makaron z szynką parmeńską i oliwkami – makaron z kurczakiem – makaron z pieczarkami – penne z szynką parmeńską – makaron
nietylkopasta.pl
Pesto z liści kalarepy i szpinaku 125kapary, ser feta, sery pleśniowe itp. Wszystko co nada wyrazistego charakteru i smaku. Liście kalarepy są też fajnym składnikiem, który można połączyć z innymi zielonymi liśćmi jak szpinak, bazylia, rukola. Kalarepa nie wpłynie znacząco na smak, a zawsze to trochę więcej zieleninki w diecie. Pesto w mojej wersji zawiera tylko łyżkę oliwy, dlatego jest kremowe i lekkie. Nie jest
Healthycreations.pl
Salmagundi sałatka 141doprawionych solą i pieprzem. Szparagi zblanszowane na patelni z odrobiną masła, doprawione oczywiście solą i pieprzem. Buraki gotowane i oczywiście obrane. Zielona papryka Żółta papryka Czarne oliwki Rzodkiewka Sałata Rukola Jabłko Prażone migdały Dresing Oliwa z oliwek z Domu Oliwnego Sok z cytryny Ocet winny biały Sól Pieprz świeżo zmielony Jeśli nie lubisz z jakichś powodów blogów 😉, a masz Instagram
RafalCook
Pasta z buraka i ciecierzycy 122ostropestu oraz olej z nasion czarnuszki – charakteryzują się wysoką zawartością kwasów tłuszczowych wielonienasyconych . U mnie pasta z buraka została rozsmarowana na chrupiącej bułce, a towarzyszy jej awokado oraz rukola… Jest to połączenie, które również Wam polecam! Pasta z buraka – JAK PODAWAĆ? W miseczce polecam udekorować gotową pastę ciecierzycą, czarnuszką, kęskami buraka oraz świeżym tymiankiem. Do pasty
Blendman
Papryczki padron z makaronem soba 124minut. Składniki: Opakowanie papryczek padron 1 szklanka groszku (mrożonego) 1 szklanka fasolki szparagowej (mrożonej) 2 porcje makaronu sobą 2 łyżki oleju Sól gruboziarnista Zielenina do posypania (pietruszka, rukola, bazylia) Sos 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu (winnego, ryżowego) 1 łyżka miodu 1 łyżeczka startego imbiru 1 łyżka oleju sezamowego (opcjonalnie) Przygotowanie: Krok 1 Zagotuj w garnku 2-3 litry
Niedzielny kucharz
Koreczki z tortilli 131lodówki. Doskonale sprawdzą się w nich inne warzywa – zarówno świeże jak i te marynowane. Warto sięgnąć chociażby po marynowaną paprykę, korniszony lub rzodkiew. Zamiast szpinaku możesz wykorzystać sałatę, rukolę lub inną zieleninę. W zastępstwie szynki wyśmienicie sprawdzi się chociażby salami. Jeśli chcesz przygotować wersję wegetariańską, wykorzystaj ulubiony rodzaj sera żółtego. Jakie tortille sprawdzą się najlepiej? Przygotowując te koreczki sięgnęłam
okolicepalnika.pl
Zupa kalarepowa z makaronem 120Zaczęłam się zastanawiać, do czego można te liście jeszcze dodać. Chyba następnym razem zrobię po prostu pesto. Próbowaliście już takiej kombinacji? Ja trzymałam się raczej bezpiecznych opcji, typu: rukola, bazylia, pietruszka czy koperek. Nawet nigdy nie robiłam pesto z liści rzodkiewki, a podobno też jest świetne. A teraz powoli zaczyna pojawiać się młoda kalarepa, liście chyba będą najsmaczniejsze. Tak, przy
Kardamonovy
Sałatka z rukolą i serem camembert 139Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilka chwil. Będzie w sam raz do pracy lub na lekką kolację. Składniki: rukola ser camembert zielone oliwki pomidor czerwona papryka szynka z indyka oliwa z oliwek przyprawa do sałatek Sposób wykonania: 1. Sałatę umyć, ułożyć na dnie talerza. Drobiową szynkę nałożyć na sałatę. 2. Oliwki pokroić w połówki lub plasterki, pomidora w półplasterki
Kuchnia domowa Ani
Sałatka z pieczonego kalafiora i ogórka 121wiele innych ciekawych smaków. To także prosty sposób na urozmaicenie swojej diety Spróbuj także: szybka sałatka ze szparagami, fetą i pomidorkami, sałatka z selerem naciowym i jabłkiem , z rukolą, suszonymi pomidorami i słonecznikiem. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności
Natka Pietruszki
Camembert na rukoli z mięsem, sosem jogurtowo-czosnkowym i prażonym słonecznikiem 135wylewający się pod nakłuciem widelca, zmieszany ze słodyczą żurawiny, smakiem mięsa i chrupiącą sałatą i słonecznikiem. Poezja! Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares The post Camembert na rukoli z mięsem, sosem jogurtowo-czosnkowym i prażonym słonecznikiem first appeared on Latosiowy
Latosiowydom
Nie ogarniam! Co jeść? Przepisy oraz porady dla mam i zapracowanych 146pomidorki koktajlowe, pesto pietruszkowe, pieczywo | II Śniadanie: Wegańskie ciasto jogurtowe z orzechami pekan, cząstki melona | Obiad: Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie z suszonymi pomidorami, puree z dyni i ziemniaków, rukola z pieczonymi buraczkami z sosem balsamico | Podwieczorek: Kardamonowy pudding chia z musem wiśniowym | Kolacja: Sałatka z pieczonym batatem, ogórkiem, ciecierzycą, migdałami i granatem z bazyliowym dressingiem Przyznam, że codziennie byłam
Poezja smaku