roladki - 9750 przepisów (strona:559/650)

Rolada indycza z suszonymi jabłkami i żurawiną 168

W ostatnim czasie bardzo polubiłam połączenie mięsa z owocami. Owoce w wersji wytrawnej smakują zupełnie inaczej niż np. w deserach. Rolada to idealna propozycja na niedzielny

Tradycyjna kuchnia Kasi
Zrazy wołowe z boczkiem 320

Zrazy wołowe z boczkiem Zrazy wołowe z boczkiem Składniki na zrazy wołowe z boczkiem dla 4 os: 1,2 kg wołowiny bez kości 30 dkg boczku

Anielskie Smaki
Kąski z tortiili 866

Placki pszenne tortilla są niezwykle wdzięcznym "materiałem wyjsciowym" dla wielu potraw. W jednym z poprzednich przepisów proponowałam je z sosem pomidorowym i mięsem mielonym, a także

Kuchnia Pełna Pasji
Rolada cielęca z grzybami 180

Polecam na świąteczny obiad i na zimno. Można sobie ułatwić pracę dusząc większy kawałek, a potem odłożyć część z sosem na obiad , resztę pozostawić do pokrojenia

Buniabaje w kuchni
Placki kebabowe z sałatką z tuńczyka i selera naciowego 195

Placki kebabowe z sałatką z tuńczyka i selera naciowego... Złociste i elastyczne placki pieczone na suchej patelni. Kremowa sałatka z tuńczykiem i chrupiącym selerem naciowym. Całość

Gospodyni Miejska
Boczek pieczony w piwie z nutą lawendy oraz miodu 252

Mamy ogromny wybór kiełbas, przeróżnych dodatków mięsnych do kanapek, ale coraz trudniej znaleźć nam coś bez chemii bez konserwantów coś naprawdę dobrego. W bardzo prosty sposób

Basia w kuchni
MAKOWIEC - najlepszy z najlepszych (tradycyjny i owsiany - bezglutenowy) 199

Tęsknota za świętami osiągnęła najwyższy poziom! Czas wytoczyć ciężki kaliber. Tajna broń pt. "Najlepszy Makowiec" w pełnej gotowości. I nagle wiesz, że "figa z makiem" to

Wypisz Wymaluj
Zrazy ze schabu tradycyjne 220

Zrazy zawijane robię w kilku wersjach. Duszone w sosie z dużą ilością cebuli, grzybami, smarowane musztardą z całymi ziarnami gorczycy lub gładką. Zmieniają się też użyte

Buniabaje w kuchni
Roladki z kurczaka z pasztetem w boczku 315

Roulade of chicken with pate Składniki 2 piersi z kurczaka 8  dag pasztet 6 plasterków boczku sól pieprz papryka Wykonanie. Filety z piersi kurczaka rozklepać

Kulinarny karnet Christophera
Drożdżowe bułeczki ze śliwkami 198

zagniatamy a potem musimy je rozwałkować na prostokąt o grubości 0,5 cm. Ciasto smarujemy roztopionym masłem, posypujemy przyprawami, a na koniec śliwkami. Następnie zwijamy je w roladę wzdłuż dłuższego boku i kroimy na 2 cm plastry. Ślimaczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy do wyrośnięcia na jakieś 30 minut. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

Kulinarne przygody Gatity
Apfelstrudel - strudel z jabłkami 195

rodzynkami odsączonymi z rumu. Ciasto zwinąć w długi rulon. Można pomagać sobie podnosząc papier do pieczenia na którym znajduje się rozwałkowane ciasto i  lekko dociskać. Oba końce rolady podwinąć pod spód. Strucle wstawić do piekarnika nagrzanego do 160-170 stopni (termoobieg) i piec ok 35 minut. Po upieczeniu jeszcze gorącą strucle oprószyć cynamonem i cukrem pudrem

Ze smakiem i z pasją
Sałatka z buraków i sera koziego 244

spróbowaniu .. to jakby ktoś otworzył nam oczy na coś co zawsze było, w zasięgu ręki, tylko stało za szafą. CUD. Potrzebujesz: roszponkę buraka ser kozi (może być rolada, serek do smarowania, serek sałatkowy, zapieczony.... byle kozi) pestki słonecznika do sosu: słoik z nakrętką, oliwę z oliwek, miód, musztardę, sok z cytryny lub limonki Zamiast sosu można użyć dobrej jakości balsamico

Matka Żywicielka
3bit, muffinki z colą i schab 221

pokażę Wam, które przepisy doczekały się nowych ujęć.  Nie są to oczywiście wszystkie zdjęcia, które zamieniłam, a jedynie te z ostatnich miesięcy. 3bit   Muffinki z colą   Rolada śmietankowo - truskawkowa   Schab z morelą

Sto kolorów kuchni
Rogaliki drożdżowe 175

niego trójkąty, najlepiej żeby wyszły nam równoramienne z podstawą krótszą od ramion. Jeżeli mamy już gotowe trójkąty to układamy łyżeczkę dżemu na każdym i zwijamy je od podstawy jak roladę a boki zawijamy na kształt rogala. Gdy wszystkie będą gotowe smarujemy je białkiem,  i przekładamy na brytfankę. Pieczemy 40  MINUT   w 180 stopniach

ciastkarnia na kruchym spodzie