roladki - 9750 przepisów (strona:563/650)

Ktoś nam podłożył świnię! …. 173

minut (mój przepis) i szynka peklowana parzona(wg przepis San Jacinto) - wyroby szynkowarowe: szynkowa i golonkowa (od San Jacinto) , schab faszerowany pieczony w całości w wykonaniu obu Piotrów - rolada z boczku faszerowana mięsem mielonym z paprykami - tuszonka w słoikach według norm radzieckiego GOST-u - bigos - gulasz piwny z dodatkiem papryki czerwonej i zielonej - zrazy wieprzowe zawijane z karkówki - tradycyjne kotlety

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ser ricotta (domowa ricotta na serwatce) 197

ostatnio w sklepach, do których chodzę ostatnio tego sera nie ma. Polecam moje przepisy z ricottą: ricottę do kanapek . Mini vol-au-vent z serem ricotta i łososiem Naleśnikowe roladki z truskawkami i serem ricotta Naleśnik ze szpinakiem i serem ricotta Świeża, domowa ricotta jest smaczna, delikatna w smaku. Przygotowywanie ricottty jest bardzo proste. Aby przygotować Ser ricotta (domowa ricotta

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Terrina z łososiem 148

końca roku to na stole pojawiają się u nas przystawki, najlepiej takie mini finger food , czyli na jeden kęs. Mogą to być vol-au-vent , tartinki, koreczki, mini kanapeczki , roladki i wszelkie inne różności. Polecam również mini kanapeczki z chleba pumpernikiel z łososiem. A terrina na bazie ricotty, śmietanki 30% z siekanym szczypiorkiem, siekanym gravlaxem ułożona na pumperniklu będzie idealna

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mini bezy 156

Mini bezy robię często, gdyż wychodzą mi zawsze. Wiem, że są osoby, które do tego produktu podchodzą jak do jeża twierdząc, że bezy im nie wychodzą. Beza Pavlova , czy rolada bezowa też często u nas gości, to bardzo dekoracyjne desery. Moje bezy są zawsze kruche, delikatne, bardzo smaczne i słodkie. Specjalnie po przygotowaniu faworkowego mixu zostawiłam w lodówce białka jaja

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 186

jednolitą gładką masę. WYKONANIE Ciasto podzielić na 2 części każdy kawałek rozwałkować na 0,5 cm. Farsz rozłożyć na cieście, pozostawiając 3 cm do brzegu. Zwinąć tak jak roladę, następnie ciąć na ukosa  dzieląc na mniejsze części. Układać na blasze wysmarowanej tłuszczem. Paszteciki posmarować żółtkiem- dzięki temu będą ładnie rumiane. Piec w nagrzanym piekarniku około 20-25 minut

RAROSSA
Rolada z żółtego sera z papryką 169

gniazda nasienne i pokroić w małą kostkę. Mięso wymieszać z pozostałymi jajkami, papryką i odrobiną bułki tartej. Doprawić solą, pieprzem i vegetą. Wyłożyć na wypieczony ser i zwinąć w roladę. Piec 30 minut w temperaturze 200 o C. Uwaga – sprawdzona rada 1)        zamiast papryki do mięsa można dodać 10 dag pieczarek, pokrojonych w plastry

Świat Smaku
Paprykowa przystawka 268

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Paprykowa przystawka to roladki z papryki i fety z dodatkiem oliwek, pomidorków koktajlowych oraz sosu winegret. Przystawka, którą ostatnio wymyśliłam jest bardzo smaczna i doskonałe pasuje jako przekąska na imprezę. Post Paprykowa przystawka pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Golonka po Bawarsku... 228

się, bo gotowałam w stylu "domowej, maminej kuchni.."  Otóż okazało się, że bardzo lubiana przez moich domowników "wątróbka w duszonych jabłkach i cebuli", " Pieczona biała kiełbasa z cebulą". " roladki z boczku, z wędzoną śliwką" okazały się Bawarskim specjałem i wręcz rarytasem tamtejszej kuchni. Tak więc będąc na moim ukochanym pobliskim bazarku, stwierdziłam, że wesprę naszych Polskich rolników i masaży

Zainspiruj się kuchnią
Drożdżówki z masą kajmakową i jabłkami 134

plastry i ułożyć w foremkach na mufinki.Odstawić do wyrośnięcia.Posmarować roztrzepanym żółtkiem.Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni. . Można zrobić również i tak:Zwiniętą roladę pociąć na kawałki. Każdy kawałek naciąć wzdłuż zostawiając nieprzecięte około 1/4 długości z każdego końca. Końce zawinąć pod spód i włożyć do środka przez powstałe nacięcie.Przełożyć na blaszkę lub do foremek

Moje domowe kucharzenie
Rolada z indyka z żurawiną i morelami 173

komponuje i smakuje. Mięso wyszło soczyste i miękkie w środku z aromatycznym nadzieniem. Danie idealne na świąteczny lub niedzielny obiad dla całej rodziny. Post Rolada z indyka z żurawiną i morelami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Polędwica Wellington 186

grzybową, a na niej mięso, które posmarować pasztetem. Zawinąć, podwijając pod spód brzegi i odcinając nadmiar ciasta. Z odciętego ciasta wykroić wąskie paski o grubości około 1 cm. Ułożyć "roladę" na blaszce pokrytej papierem do pieczenia. Na wierzchu przykleić paski ciasta i posmarować całość roztrzepanym jajkiem. Na cieście zrobić np. wykałaczką trzy niewielkie otwory tzw. "kominki" i wstawić do piekarnika

wyzwania kuchenne
Roladki z grillowanej cukinii 250

plastry cukinii i krótko opiec z każdej strony, aż pojawią się na nich prążki. Następnie na każdym ułożyć po plasterku sera, połówce pomidora i listku bazylii. Całość zwinąć jak roladę i ułożyć pionowo na talerzu

wyzwania kuchenne
No i co, że barszcz z papierka 156

sól do dekoracji ziarna kminku Wyrośnięte ciasto wyjęłam je na stół oprószony mąką i chwilę ugniatałam. Następnie rozwałkowałam na (prawie) prostokąt, na który wyłożyłam przestudzony farsz. Całość zwinęłam w roladę i (przy pomocy Misia) przeniosłam do tortownicy. Wierzch posmarowałam roztrzepanym żółtkiem, posypałam ziarnami kminku (zrobiłam to celowo, bo wspaniale poprawia perystaltykę jelit ;)) i grubą solą morską. Włączyłam piekarnik na 150st

bastalena
Ciocia "Igła" 186

desce, potraktowałam tłuczkiem i delikatnie posoliłam. Następnie na każdym płacie ułożyłam szynkę szwarcwaldzką, ser cheddar oraz suszone pomidory. Całość zawinęłam, spięłam wykałaczkami oraz obtoczyłam w mieszance ziół i pieprzu. Roladki zapiekłam przez godzinę w 150st., od czasu do czasu polewając wytopionym tłuszczykiem

bastalena