Drożdżowe bułeczki z nadzieniem serowo-jagodowym i lukrem na wierzchu. Od typowych jagodzianek (oprócz dodatku sera) odróżnia je sposób wykonania i kształt, jak zresztą widać na
Arabeska waniliowaWigilia zbliża się wielkimi krokami. Jeśli macie w rodzinie osoby uczulone na mleko krowie to nie obawiajcie się. Większość świątecznych potraw można zrobić bez mleka. Wszystkie
Dieta bez mlekaKlasyczne spaghetti bolognese z mięsem mielonym można dopełnić papryką czerwona, która nada daniu głębi. Ponadto papryka ma dwa razy więcej witaminy C niż sama cytryna. Prócz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Tym razem będzie obiadek na słodko według pomysłu Madzi. Ryż z jabłkami z odrobiną cynamonu spowoduje, że ten fantastyczny zapach będzie się rozchodził po całym Waszym
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Uwielbiam te kruche angielskie, bułeczki. Pierwszy raz miałam okazję ich próbować jakiś czas temu w Irlandii i od razu bardzo mi posmakowały. Te tradycyjne zwykle są
Smakołyki AsiPachnące cynamonem chrupiące ciasto o nieregularnych brzegach, z warstwą świeżych śliwek z dodatkiem wyrazistego, aromatycznego imbiru to świetny pomysł na tartę z sezonowymi owocami. Składniki: Ciasto
Szalona Kuchnia EwelinyCzy zdarzyło się Wam w kuchni, że przygotowując potrawy zostały Wam białka z jajek? Myślę, że odpowiedź będzie twierdząca, więc aby ich nie zmarnować możecie przygotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wielu osobom wydaje się, że samą zupą nie da rady się najeść. Zainspirowani przepisem na innym blogu w tym wpisie postaram się pokazać Wam jak przygotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Rewelacyjne ciasto, w którym ukryty smak szpinaku idealnie komponuje się z orzeźwiającym musem brzoskwiniowym i masą śmietanową. Składniki: Ciasto szpinakowe: 450g mrożonego szpinaku 2 szklanki mąki
Szalona Kuchnia EwelinyFaszerowane papryki z mięsem mielonym to bardzo fajne i proste danie. Wystarczy trochę wyobraźni i w kilka chwil można zrobić coś naprawdę pysznego i wykwintnego. Samo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Drożdżowe ślimaczki z cynamonowym pachnącym nadzieniem.Polecam! składniki: 450 g mąki pszennej 20 g świeżych drożdży 200 ml mleka 2 jaja 50 g masła ( roztopione) 100 g
Z MarcepanemSmaczne, pachnące i puszyste pączki, nie mają konkurencji. Polecam dzisiaj swój przepis, który nie zawodzi, na pączusie tym bardziej że zbliża się tłusty czwartek. Można je
Kulinarne Fantazje MarioliWielkimi krokami zbliża się tłusty czwartek pora zatem przygotować domowe pączki. Jeśli nie macie czasu i siły na wyrabianie ciasta skorzystajcie z przepisu na serowe pączki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Słodkie ciasteczka-ślimaczki z ciasta drożdżowego,nadziewane makiem. Wspaniałe nie tylko w okresie świąt, ale i na inne okazje. Ciasto: 250 ml mleka 120 g cukru
Z MarcepanemDrożdżowe ślimaczki z cynamonowym pachnącym nadzieniem.Polecam! składniki: 450 g mąki pszennej 20 g świeżych drożdży 200 ml mleka 2 jaja 50 g masła ( roztopione) 100 g
Z Marcepanem