swoją sesją uporałam się dość szybko, już 1 czerwca, więc choć przez chwilę mogłam się tym "prawie" latem nacieszyć. A dziś przepis na dietetyczne, jaglane à la Raffaello, które ostatnio przyrządziłam dla mojego taty. Uwielbia on tego rodzaju słodycze, więc stwierdziłam, że nieco odchudzę jego smakołyki, by grzech ich spożywania był nieco mniejszy. Są mniej słodkie, ale w smaku
Be Fit Be StrongAjjj już po przeczytaniu tytułu ślinka cieknie, prawda?! Jak wiecie uwielbiam smak kokosowy i najchętniej to przemyciłabym go wszędzie gdzie tylko się da! Dziś kokosowy smak ( przypominający moje ukochane rafaello ) przemyciłam do naleśników. Delikatne, puszyste naleśniki wypełnione po brzegi domowym budyniem malinowy smakują obłędnie! Bita śmietana, prażone orzechy włoskie i soczyste maliny to taka kropka nad I, która sprawia
Ostra na Słodkolepsze. Najlepiej trzymać je w lodówce, lecz trzeba pamiętać, że najlepiej wyjąć je z niej na co najmniej godzinę przed podaniem. Polecam!!! Składniki na orzeszki z nadzieniem kokosowym- Raffaello CIASTO: 40 dag mąki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag cukru 2 jajka 10 dag miękkiego masła lub margaryny 100 ml mleka KREM: 300 ml mleka zagęszczonego, słodzonego
Rozpustne gotowaniesię roztapiać, wtedy obtaczany kulki kokosowe - w wiórkach kokosowych, kulki migdałowe w migdałach etc. Pamiętajcie, że kuleczki nie mogą być za duże, ten przepis nie daje nam efektu "rafaello". Mimo wszystko, są pyszne
dlaSmaQwięc dużej ilości deserów, zimnych napojów i lodów. Dzisiejszy pomysł na koktajl znalazłam na jednym z blogów i trochę go zmodyfikowałam. Jeżeli chcecie wersje oryginalną to zapraszam tutaj: koktajl rafaello Smak jest zbliżony do moich ulubionych ciasteczek (ku mojej wielkiej uciesze) i dodatkowo koktajl jest sycący a podany z lodówki potrafi dobrze ochłodzić. Składniki na dwa pucharki
ciastkarnia na kruchym spodziedodać wiórki kokosowe i wymieszać. Przechowywać w lodówce do czasu dekoracji. Nasączenie : 100 ml wody 100 ml likieru malibu Składniki wymieszać w kubeczku. Dodatkowo: wiórki kokosowe do obsypania pralinki Raffaello Wystudzony biszkopt przekroić na trzy blaty. Pierwszy blat położyć na talerzu, nasączyć 1/3 ponczu. Rozłożyć połowę masy kokosowej z wiórkami. Wyrównać, przykryć następnym blatem. Nasączyć połową pozostałego ponczu. Rozłożyć pozostałą
Chocolate Muffin Blogorzechy i suszone owoce, które utarte w blenderze i uformowane w małe słodkie pulpeciki stanowią atrakcyjną przekąskę –pyszną i zdrową. Tym razem postanowiłam uruchomić domową produkcję pralinek przypominających słynne Rafaello. Słodka kokosowo-migdałowa masa rozpływa się w ustach. Aby dodać jej nieco chrupkości, możesz też dorzucić kilka pokruszonych wafli albo w środku ukryć blanszowany migdał. Tymczasem poniżej zamieszczam najprostszą wersję
Roślinna - blog wegańskiŚniegowe ,słodkie ,z migdałową niespodzianką w środku ,rafaello .Bardzo prosto się robią i znikają równie szybko .Kochasz kokos? . Składniki ,około 20 małych kuleczek : 1 tabliczka dobrej jakości białej czekolady 50 g masła 25 g cukru pudru 3/ 4 szklanki wiórków kokosowych do masy 20 migdałów bez łupinki 0,5 szklanki wiórków kokosowych do obtaczania Czekoladę rozpuścić w kuchence mikrofalowej
Ladylaura.Indie Plantation - AA" - Kawa Arabika "Etiopia Sidamo" - Kawa Rozpuszczalna Arachidowa Sklep ma niezwykle bogaty asortyment kaw, w tym wiele o wyszukanych kombinacjach smakowych (czyż kawa o smaku rafaello nie brzmi intrygująco?:) Znajdziecie tutaj także szeroki wachlarz herbat i przypraw. Gorąco polecam ten sklep wszystkim kawoszom jak i tym , którym zwykła kawa się znudziła i poszukują innych, ciekawych doznań
My simple kitchenJogurtowe babeczki z truskawkami, jaglanym kremem Rafaello i... z zakalcem. A co? Zdarza się! A blog założyłam nie tylko po to, by chwalić się sukcesami, ale i porażkami na drodze mojej ,,kucharskiej kariery". :P Ach, tak się cieszyłam na rozpoczęcie sezonu truskawkowego! Postanowiłam upiec z tej okazji te małe smakołyki zwane babeczkami czy, jak kto woli, muffinkami. Jeszcze
Kuchnia Elliezainteresowały połączenia: Truskawki w czekoladzie , Wiśnie w rumie , Bananowo-wiśniowa oraz Pina colada Atrakcyjna jest również oferta kaw - zarówno ziarnistych jaki i rozpuszczalnych - mnie ujęła kawa miętowa , orzechowa , rafaello , advocatowa itd - przy każdej kolejnej nazwie - znów ślinotok ;) Ponadto znajdziemy tam wiele przypraw z całego świata - solo i w mieszankach (o niektórych słyszałam pierwszy raz w życiu). Dla łakomczuchów ciekawostki
Kto ugości moich gości?wykonane z połączenia mleka kokosowego i wiórków kokosowych z masą mascarpone i białą czekoladą. Do tego świeże truskawki i mamy połączenie doskonałe. Do dekoracji tortu wspaniale pasują pralinki typu Raffaello i obłożenie z kokosowych wafelków. Biszkopt i masę kokosową można przygotować dzień wcześniej. Przepis z moimi modyfikacjami pochodzi z bloga Kwestia Smaku
Milion Smakóworyginalnych smaków, m.in.: chałwa sorbet pomarańczowy pomieszany z miętą i szpinakiem kopiec kreta kinder bueno sorbet mango - marakuja sorbet z limonki lody ciasteczkowe batonik mars sorbet pomarańcza - bazylia rafaello sorbet z zielonej herbaty herbata różana multiwitamina sorbet jabłkowy z cynamonem lody biszkoptowe Źródło: Polish Lody Wszystkie wyroby bazują na oryginalnej, własnej recepturze bez dodatku sztucznych barwników oraz tłuszczów roślinnych
upichconaodrębny posiłek... oczywiście jeśli po obiedzie będziemy w stanie powstrzymać się przed jego zjedzeniem, co zapewniam - jest bardzo trudne. :-) Dziś w wersji kokosowej, czyli popularne i lubiane przez wszystkich Rafaello. Smacznego! 100g suchej kaszy jaglanej 350 szklanki mleka do gotowania + 150ml do kremu 250ml wody 4 łyżki cukru 5 czubatych łyżek wiórków kokosowych 2 czubate łyżki płatków migdałowych, u mnie
Szefowa kuchniobrotach. Kremem smarujemy półkulę z ciasta i obsypujemy ją obficie wiórkami kokosowymi. Z masy cukrowej lepimy łapki i nadziewamy je na wykałaczki, które wbijamy w odpowiednim miejscu naszego królika. Rafaello nabijamy na wykałaczkę i umieszczamy w miejscu ogonka. Gdy okażę się, że jest za mały wystarczy zanurzyć go w kremie i obtoczyć w wiórkach. Dookoła królika układamy "kopiec" z kruszonych
Wielki apetyt