diecie też można pozwolić na słodkości, które nie tuczą! Świetną opcją są zdrowe zamienniki nie zdrowych słodyczy tj. Raffaello, które jest w 100% zastąpi posiłek z pustymi kaloriami. Składniki: 100g suchej kaszy jaglanej + 1,5 szklanki wody 100g wiórek kokosowych + do obtoczenia 2 łyżki miodu 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżka oleju kokosowego Sposób przygotowania: Kaszę jaglaną płuczemy
Truskawkowa FiestaUdekorować orzechami. Ciastem można się częstować od razu, bo wilgotna ricotta szybko wiąże masę z herbatnikami. Można oczywiście schłodzić w lodówce przed podaniem. ----- Podobne: Bananowce bez pieczenia Serniczek ricottowy Rafaello bez pieczenia "Lato leśnych ludzi" to zupełnie inna lektura od reszty książek Marii Rodziewiczówny. I może dlatego czekała tak długo na przeczytanie w całości. Pozostałe książki tej Autorki przeczytałam
Weekendy w domu i ogrodziemoja kolejna odsłona ciasta Rafaello, tym razem wersja bez pieczenia. Ciasto jest szybkie i łatwe do przygotowania. Każdy bez problemu może je zrobić. Może przygotujecie je na ostatki... SKŁADNIKI: 48 sztuk herbatników, 2 szklanki mleka, 1 opakowanie cukru waniliowego, 3 łyżki cukru, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 200g masła, 80g wiórków kokosowych, 1 tabliczka białej czekolady
Tradycyjna kuchnia Kasicieście Snickers znów przyszła pora na odrobinę cukierniczej klasyki czyli Raffaello – wariantów jest sporo, większość z alkoholem, ja mam dla Was jednak dzisiaj wersję bezalkoholową, więc śmiało możecie zaproponować ją także dzieciom. Jeśli tak jak ma macie na dnie szafki zapomnianą puszkę mleka kokosowego to świetny moment, żeby ją wykorzystać – i to w całości, bo zrobimy z niej
Ciastkozercymój plan dnia przepełniony jest nauką, a moje szare komórki nie zaznają spokoju. Dlatego, aby wynagrodzić im (w tym sobie) ciężką pracę, serwuję na śniadanie, przepyszne i urocze MUFFINY RAFAELLO Dopiero dzisiaj odkryłam magiczną moc zamrożonego banana- który jest jednym ze składników dolnej części muffinek. Skąd pomysł na mrożenie banana? Kupiłam go kilka dni temu, w stanie, który zapewniał
healthy dreamsMój pierwszy zamiennik oryginalnego Rafaello ;) Składniki na spora ilość kuleczek: 1 szklanka kaszy jaglanej 2 1/2 szkl wody do got. kaszy + 2 łyżki oleju i szczypta soli 2/3 szkl cukru pudru 2 szkl wiórków kokosowych + trochę do obtoczenia 1/2 szkl mleka w proszku aromat kokosowy, a najlepiej lepiej likier kokosowy kieliszek lub 1/2 kieliszka spirytusu ;) 1. Kasze płuczemy, przelewamy wrzątkiem
Gotowanie...to proste !Pyszne i dosłownie rozpływające się w ustach domowe rafaello z mnóstwem białej czekolady, odrobiną Malibu. Mniam <3 Przepis znalazłam w kalendarzu na rok 2016 magazynu "Kuchnia". Zapraszam do przygotowań! Składniki: 70 g masła 50 ml śmietany kremówki 40 g miodu 450 g białej czekolady (4,5 tabliczki) 70 ml Malibu migdały wiórki kokosowe CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN +chłodzenie
My Culinary Artjednym kieliszku. Odciśniętych wiórków kokosowych broń Boże nie wyrzucajcie, będą idealnym dodatkiem do lodów lub do przygotowania różnych deserów. Na przykład możecie je dodać do rafaello dla leniwych . Domowy likier kokosowy Czas przygotowania: 7 dni Składniki: 100 g wiórków kokosowych 100 m wódki 150 g mleczka kokosowego 200 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 150 ml mleka skondensowanego słodzonego
Kulinarne przygody Gatityjeszcze ok. minuty - dwóch. Przełożyć śmietanę na jabłka. Wyrównać powierzchnię. Wstawić szarlotkę do lodówki na kilka godzin lub na noc. ----- Podobne: Cytrusowy deser na piernikach Cytrynowy jagielnik z pigwą Rafaello bez pieczenia i bez jajek
Weekendy w domu i ogrodzieKolejne ciasto bez pieczenia - rafaello na krakersach. Z masą budyniową, która przełamuje słony smak krakersów. Najlepiej jak sobie poleży noc w lodówce, a smaki się przegryzą. Dzisiejsza wersja jest na mleku i maśle, następnym razem skuszę się na wersję dla alergików (na margarynie bezmlecznej i mleku kokosowym). Bardzo szybkie i efektowne ciastko, serdecznie polecam! 2 paczki krakersów Masa budyniowa
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieSałatka z kalarepą i kaszą owsianą Sałatka z komosą i kalarepą "Nutella" z awokado Bezy i pianki z ksylitolem Placek z awokado i mango Jaglane placki z gruszką Jaglane "Raffaello" "Nutella" z daktyli Dyniowe muffinki ryżowe Gryczane muffinki z buraków Pieczone kasztany Surówka z białą rzodkwią Pieczarki faszerowane kaszą jaglaną Pieczona cieciorka Lekki krem orzechowy Hummus buraczany Żołnierzyki z owoców
Be Fit Be StrongKebab drobiowy Lahmacun Dolma - papryka faszerowana Strogonow z wieprzowiny Kotlet schabowy "Cygan" Roladki z indyka z suszonymi pomidorami i oliwkami Cukinia faszerowana mięsem Rybne: Kulki z tuńczyka na ananasie Rafaelo z wędzonego łososia Sałatka z awokado i tuńczyka podana w łódeczkach z awokado Fishcakes Łosoś wędzony z buraczkami i serem z odrobiną wódki Sushi Deserowe: Carpaccio z pomarańczy Stir
Codzienne Gotowaniekokosowo-mleczny w smaku :) Do złudzenia podobny do znanej wszystkim praliny pod tą samą nazwą. Polecam gorąco! Szybkie, smaczne i efektowne. W ładnym opakowaniu świetnie sprawdza się jako podarunek :) Rafaello Składniki: 20 dag margaryny 20 dag mleka w proszku 20 dag kokosu 15 dag cukru pudru opcjonalnie kieliszek wódki dodatkowo obgotowane, obrane migdały Przygotowanie: Wszystkie (oprócz migdałów) składniki zagnieść
Tagebuch po polskuMiłośnicy białej czekolady i kokosu na pewno zachwycą się smakiem tego ciasta. Pyszne rafaello z białą czekoladą, wiórkami kokosowymi i bitą śmietaną na krakersach to niezwykły deser dla każdego łasucha słodkości a także znakomita propozycja na świąteczny stół. składniki na formę formę 22 na 28 cm śmietana kremówka 30 % ( 2 razy po 500 ml ) 2 białe czekolady ( każda
Smakowite DaniaWszystkie moje poprzednie wersje „rafaello” były ciężki i zbite, a ja wciąż szukałam czegoś lżejszego. A odkąd zobaczyłam przepis na lody ze śmietanki kokosowej, chodził za mną pomysł wykorzystania jej do trufli. Postanowiłam dodać nieco orzechów, wiórków oczywiście. Na koniec amarantus ekspandowany i odrobina czekolady, które wszystkie składniki połączyły na tyle, że można podawać te delikatne trufelki w temperaturze pokojowej
Bazując na smaku