pyszny sernik - 4119 przepisów (strona:222/275)

Przepyszny tofurnik na zimno, truskawkowy 233

Duuużo się dzieje w moim życiu ostatnio, na tyle dużo, że znowu miałam długa przerwę w pisaniu. Postaram się nadrobić. Chciałam wrzucić kilka przepisów przed świętami

pyszne zdrowości
Mumie z parówek – przepisy na Halloween 51

gnocchi Zapisz się do newslettera a od razu po potwierdzeniu wyślę Ci link do pobrania e-booka w którym znajdziesz aż 106 stron pysznych przepisów! A dzięki newsletterowi będę Ci co tydzień wysyłała porcję pysznych przepisów wprost do Twojej skrzynki e-mail. Zapisz się! Loading… Zapisz się! Loading… Dziękuję! Sprawdź skrzynkę mailową i kliknij potwierdzenie zapisania się(...)cieście francuskim Chlebek zapiekany z szynką i serem Deska serów i przekąsek Rollsy z szynką i serem MUMIE Z PARÓWEK – PRZEPISY NA HALLOWEEN Przygotowanie: 25 minut Składniki sernik: – 10 dobrej jakości parówek – 1 ciasto francuskie – do posmarowania 1 jako i odrobina wody – oczy mumii-możesz kupić gotowe cukrowe oczy lub przygotować je z majonezu

nietylkopasta.pl
Babeczki marchewkowe 143

Pyszne, lekko wilgotne z dużą ilością bakalii – takie babeczki marchewkowe lubię najbardziej. W dodatku można się bezkarnie zajadać, bo skoro z marchewki to prawie jak sałatka, prawda? ;) Babeczki udekorowałam prostym kremem z twarożku i masła i dodałam dekorację zrobioną ze świeżych marchewek. Babeczki piekłam w standardowej blaszce na muffinki, składniki wystarczają na 12 sztuk. Jeśli spodobał Wam się przepis(...)pieczenia 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki bakalii (ja dałam orzechy nerkowca, rodzynki i żurawinę) 2 szklanki startej marchewki Składniki na polewę: 70 g masła 70 g sera na sernik (może być z wiaderka) 2 łyżeczki cukru pudru Jak zrobić babeczki marchewkowe? W misce mieszamy razem startą marchewkę, olej, jajka i cukier. Dodajemy bakalie i mieszamy do połączenia składników. Mąkę

Ciastkozercy
W ALT CAFE kawa i zabawa podczas Festwialu Kawy 119

uwagę zasługuje użyteczny trik nowoczesnego rodzica - monitor TV przy barze transmitujący przekaz na żywo z bawialni . W ten sposób i dziecko syte i rodzic cały - można delektować się pyszną kawą w oddaleniu od wrzeszczącego potwora, a jednak nadal mieć go na oku :) Właściciel (tata Małej Księżniczki - jak się dowiedziałam) wyjątkowo moim zdaniem wpasował się w niszową klientelę progresywnego rodzica , któremu(...)festiwalowej kawy ), skupię się teraz na serwowanych tu słodkich specjałach. Wachlarz słodkości do wyboru jak dla mnie optymalny - nie musiałam pół godziny wertować asortymentu w poszukiwaniu Ciasta Tego Jedynego. Sernik, beza, tarta - wszystko świeże i na bieżąco dokładane - apetycznie cieszyły oko zza niewielkiej, przeszklonej witrynki. Ślinotok murowany!!! :D Część specjałów przygotowywana jest na miejscu przez kuchnię lokalu. Jednak bardziej

Grunt to przepis!
FasoLOVE 172

Słodycze a raczej domowe ciasta to moja największa słabość. Nie odmawiam  nigdy maminego wypieku, ale tego z piekarni już tak. Moja mama jest księgową i

fitolarun.blogspot.com
5 najlepszych kawiarni w Warszawie serwujących kawę na mleku migdałowym. 149

kawę mrożoną! Chociaż do śniadania najczęściej biorę cappuccino! Oprócz śniadań zjecie tu przeróżne ciacha, w tym zazwyczaj też te bezglutenowe, a są nimi: ciasto migdałowe, brownie i szarlotka. Wszystkie pyszne! 3. Czuły Barbarzyńca – na słodką, deserową kawę z dobrą książką. Czuły Barbarzyńca to kawiarnia literacka Tomasza Brzozowskiego i pierwsza w Warszawie kawiarnio-księgarnia. Czyły, podobnie jak SAM, mieści się(...)możecie się spokojnie zasiedzieć przy kawie – gdy zgłodniejecie z pomocą przyjdzie, na przykład, wegańska, raw kanapka (jest nieziemska!). Oprócz tego możecie zjeść tu też coś słodkiego – np. cytrusowy wegański sernik. To co urzekło mnie w tym miejscu chyba najbardziej, to fakt, że do kawy podawany jest ksylitol. Mam nadzieje, że doczekam dnia, gdy taka praktyka będzie, może nie normą

Fill The Bowl
5 najlepszych kawiarni w Warszawie na kawę na (nie tylko) mleku migdałowym. 113

kawę mrożoną! Chociaż do śniadania najczęściej biorę cappuccino! Oprócz śniadań zjecie tu przeróżne ciacha, w tym zazwyczaj też te bezglutenowe, a są nimi: ciasto migdałowe, brownie i szarlotka. Wszystkie pyszne! 3. Czuły Barbarzyńca – na słodką, deserową kawę z dobrą książką. Czuły Barbarzyńca to kawiarnia literacka Tomasza Brzozowskiego i pierwsza w Warszawie kawiarnio-księgarnia. Czyły, podobnie jak SAM, mieści się(...)możecie się spokojnie zasiedzieć przy kawie – gdy zgłodniejecie z pomocą przyjdzie, na przykład, wegańska, raw kanapka (jest nieziemska!). Oprócz tego możecie zjeść tu też coś słodkiego – np. cytrusowy wegański sernik. To co urzekło mnie w tym miejscu chyba najbardziej, to fakt, że do kawy podawany jest ksylitol. Mam nadzieje, że doczekam dnia, gdy taka praktyka będzie, może nie normą

Fill The Bowl
PROSTE CIASTO BEZ PIECZENIA – Słodka Renatka 2075

Proste ciasto bez pieczenia wyniosłam od mojej mamy Renaty, która zrobiła je na urodziny mojego męża, gdy byliśmy u niej w odwiedzinach. Dlatego też nazwałam je

Słodki Pomysł
Szarlotka sypana 162

Już kilka dni wcześniej na instagramie opublikowałem zdjęcie ze znalezionym w szafie zeszytem z przepisami mojej babci. Mówią, że przepisy, które są w zeszytach babć są

Kuchnia Łukasza
Ciasto marchewkowe 149

Marchewka jest moim ulubionym warzywem od samego dzieciństwa. Pamiętam gdy mając 7-8 lat mama wręczała mi marchewkę, a ja ją chrupając biegałem po domu pełen

Kuchnia Łukasza
Klasyczne placki z jabłkami 168

Klasyczne placki z jabłkami to danie, które możemy podać zarówno na obiad, ale również jako deser dla dzieciaków. No i nie tylko… przygotowanie placków z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Drożdżówki z serem – pyszna przekąska na co dzień. 154

Pyszne i proste drożdżówki z serem to świetna przekąska zarówno na deser, jak i dla dziecka do szkoły, lub do pracy. Nam nikt nie wierzy, że robimy je sami, bo wyglądają jak kupne. Przedstawiamy przepis z serem, ale równie dobrze można go zastąpić masą makową, lub dodać do sera rodzynki, skórkę pomarańczy. Nie bójmy się eksperymentować w kuchni. Przepis Składniki(...)nadzienie jest jeszcze z czasów gdy mieszkaliśmy w Polsce, obecnie kupujemy 250g przyprawionego serka 20%. Jest to taki sam ser jak dostępny w Polsce we wiaderkach, ser do serników. Przygotowanie: Mleko troszkę podgrzewamy, dodajemy rozdrobnione drożdże, cukier, dwie łyżki mąki i szczyptę soli. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. W ziemie odstawiamy na kaloryfer, w lato albo na okno

KasiaiKrzysiu.pl
Labneh z rabarbarem gotowanym w soku pomarańczowym 134

bardzo Was zachęcam, bo jest to wyjątkowo proste (właściwie słowo „robiliście” jest tu nadużyciem bo on robi się sam) a ser pozyskany w ten sposób jest delikatny, pyszny i może mieć wiele zastosowań. Labneh to po prostu odsączony na sitku jogurt grecki. W zależności od tego jak długo się on odsącza może mieć różną konsystencję – minimum(...)słodkimi dodatkami, w konsystencji gęstego, kremowego twarożku – bardzo mi w tej formie przypomina francuski fromage frais, którym zajadałam się mieszkając we Francji. Można go też użyć do serników. Emilka bardzo polubiła jogurt w tej formie, zajada się takim z lodówki i mówi, że smakuje jak lody. Ona lubi bez dodatków, ja lubię coś dorzucić. A jako, że jest sezon

Cooking for Emily
Labneh z pieczonym rabarbarem 82

bardzo Was zachęcam, bo jest to wyjątkowo proste (właściwie słowo „robiliście” jest tu nadużyciem bo on robi się sam) a ser pozyskany w ten sposób jest delikatny, pyszny i może mieć wiele zastosowań. Labneh to po prostu odsączony na sitku jogurt grecki. W zależności od tego jak długo się on odsącza może mieć różną konsystencję – minimum(...)słodkimi dodatkami, w konsystencji gęstego, kremowego twarożku – bardzo mi w tej formie przypomina francuski fromage frais, którym zajadałam się mieszkając we Francji. Można go też użyć do serników. Emilka bardzo polubiła jogurt w tej formie, zajada się takim z lodówki i mówi, że smakuje jak lody. Ona lubi bez dodatków, ja lubię coś dorzucić. A jako, że jest sezon

Cooking for Emily
Puree z dyni. 208

przygotowanie puree z dyni. W sezonie przygotowuję sporą ilość, dzielę w około 250 g porcje, każdą z nich wkładam do woreczka i mrożę. Jest idealnym dodatkiem do zup, drożdżówek, serników i innych ciast. Polecam! Składniki na puree z dyni: dynia (około 2 kg)      Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Dynię kroimy na pół, wyjmujemy miękki miąższ (nitki(...)odcinamy zbyt zarumienione kawałki. Upieczony miąższ wydrapujemy z dyni, przekładamy do naczynia i miksujemy blenderem na gładką masę. Gotowe!      Gotowy mus posłuży nam jako baza do pysznej i zdrowej zupy (już wkrótce), do ciasta drożdżowego (mam w planach na weekend) lub jako masa do słodkiej tarty (już za chwilę). Ja wykorzystywałam ją również jako składnik obiadków

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania