składniki na ciasto kruche: 3 szkl mąki 1 i 1/2 szkl cukru 4 jajka 200 g masła, schłodzone 1 kisiel bez cukru (o czerwonym kolorze) 1
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na cisto: 400 g mąki orkiszowej 150 g cukru 250 g margaryny 5 jajek 1 łyżka kakao 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto kruche: 390 g mąki orkiszowej lub pszennej 200 g cukru 200 g masła 5 jajek 1-2 łyżeczki kakao 1 i 1/2 łyżeczki
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 100 g czekolady deserowej lub kawowej 60 ml espresso, letniego (przygotowanego z 15 g świeżo zmielonej kawy) 100 g masła, miękkiego 80 g mąki orkiszowej
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na biszkopt kakaowy: 150 g mąki 150 g cukru 30 g kakao 6 jajek 100 ml oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto: 520 g mąki 250 g cukru 160 g masła 3 łyżki płynnego miodu 3 jajka 1 łyżka kakao 3 łyżeczki sody wykonanie: Mąkę
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na masę makową: 500 g maku 100 g masła 2 jaja 1 szklanka cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia opcjonalnie: bakalie
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto biszkoptowe: 150 g mąki 240 g cukru 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli 2 łyżki oleju wykonanie: Białka oddzielamy
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto makowo kokosowe: 5 białek 200 g wiórek kokosowych 100 g maku 90 g cukru dodatkowo: duże opakowanie podłużnych biszkoptów polewa czekoladowa, lub roztopiona
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na biszkopt: 6 jajek 1 szkl mąki 1 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na biszkopt: 6 jajek 1 szkl mąki 1 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 140 g puree dyniowego 260 g mąki 3 jajka 200 g cukru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 200 g masła 2 łyżeczki proszku do
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 240 g mąki 120 g cukru 100 ml maślanki 1 jajko 20 g orzechów włoskich 190 g bananów, obranych 110 g masła 3/4 łyżeczki cynamonu
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1 szkl białek 150 g suchego maku 140 g mąki pszennej 160 g cukru 125 ml roztopionego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na cisto: 190 g mąki 20 g cukru 100 g masła 1 żóltko 2 łyżki śmietany 1 szczypta soli wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto
Domowy Smak Jedzenia