pyszne ciasto - 17418 przepisów (strona:364/1162)

Babeczki z migdałami i czekoladą 152

razu pomysł mi się spodobał, gdyż mój synek uwielbia midgały i ja też. Wykonanie jest raczej mało pracochłonne, zresztą ja miałam pomocnika, więc przygotowanie ciasta poszło w ekspresowym tempie. Uważam, że babeczki są pyszne. Kruche, słodkie w sam raz do popołudniowej kawy. Jedyne co zmieniłabym w przepisie to ilość masła - podczas pieczenie wytapia się.  Nie wiem jak jest(...)wypełniłam papilotkami i każdą napełniłam niepełną łyżką ciasta. Piekłam około 30-35 minut przy 190 stopniach w piekarniku gazowym. W oryginalnym przepisie czas pieczenia wynosi 20-25 minut przy 180 stopniach. Nie wiem czy to kwestia tego, że dawno nie piekłam babeczek czy faktycznie przepis jest rewelacyjny, ale dla mnie są pyszne. Polecam wypróbować

apetytnapieczenie
Bananowe placuszki z borówkami 217

Dziś mam dla Was pyszną propozycję na śniadanie. Trochę pozmieniałam przepis na amerykańskie pancake’i zastępując niektóre składniki, po które nie miałam ochoty specjalnie biec do sklepu i dorzucając nieco owoców :) Wszystko wskazuje na to, że takie kulinarne eksperymenty popłacają – przynajmniej w przypadku dzisiejszych bananowych placuszków z borówkami. Składniki: 1 szklanka mąki 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka(...)trzepaczką lub mikserem na wolnych obrotach. Na koniec dodajemy umyte i osuszone borówki. Placuszki pieczemy na niewielkiej ilości oleju (ja użyłam kokosowego). Na jeden placuszek nakładamy około 2 łyżek ciasta. Delikatnie rozprowadzamy ciasto, żeby wyrównać brzegi. Mimo, że mogą wydawać się małe, urosną jeszcze przy pieczeniu, poza tym są bardzo miękkie i puszyste, dlatego łatwiej je przewrócić, kiedy są mniejsze

Ciastkozercy
Kolorowa zebra 102

Znane wszystkim ciasto, lekko zmodyfikowane (z dodatkiem trzeciego koloru). Jest pyszne, proste i ekspresowe w wykonaniu- w stylu "wrzuć, wymieszaj i upiecz" :) Składniki: 2 ½ szklanki mąki 1 ½ szklanki cukru 4 jajka ½ szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 3 łyżki kisielu wiśniowego 1 szklanka wody gazowanej 3 łyżki mąki Wykonanie: Jajka ubić z cukrem na puch(...)dodając powoli mąkę z proszkiem do pieczenia,  następnie olej z wodą gazowaną -cały czas ubijając.  Ciasto podzielić na trzy części , do jednej dodać kisiel, do drugiej kakao, a do trzeciej 3 łyżki mąki.  Blachę keksową wyłożyć papierem do pieczenia i wlewać kolejno ciasto: ciasto ciemne - białe - czerwone.  Piec w temperaturze 170 stopni około godziny

Tradycyjna Kuchnia
Słodkie środy - Cynamonowa szarlotka z pianką 129

wędruje do piekarnika. Dzisiaj zapraszam na klasykę, która znana jest przez wszystkich królewską szarlotką bądź przez wielu, a także przeze mnie szarlotką z pianką. To pyszne, aromatyczne jabłka z nutą cynamonu na kruchym cieście z towarzystwem bezowej pianki. Ktoś dzisiaj skusiłby się na kawałeczek? Do kawy idealna .... Cynamonowa szarlotka z pianką SKŁADNIKI : ciasto: 3 szklanki mąki 5 żółtek

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Jabłecznik, pyszny, łatwy i szybki w przygotowaniu. 160

Ostatnio chodził za mną jabłecznik a że przywiozłam świeże jabłuszka z działki to od razu  zabrałam się za pieczenie. Wyszedł pyszny a kiedy go kroiłam był jeszcze ciepły. Do ciasta użyłam mąki luksusowej pszennej Młynomag . Zapraszam :)  Składniki : 3,5 szklanki  mąki pszennej luksusowej Młynomag 250 g margaryny Kasi 1 cukier waniliowy 3 jajka 2 łyżki słodkiej śmietanki

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto z owocami i budyniem 202

sezonu. Smaczne z rabarbarem, jabłkami czy też truskawkami, lub tak ja to zrobiłam pomieszałam owoce, które akurat miałam w domu: rabarbar, jabłka i nektarynki. Wyszło pysznie, budyniowo, owocowo i co najważniejsze, błyskawicznie. Składniki: kruche ciasto: 450 g mąki pszennej 150 g cukru 3 żółtka 250 g margaryny szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia łyżka bardzo zimnej wody budyń: 3 budynie

na moim stole...
Ciasto ze śliwkami i kruszonką 164

takie ciastka na urodziny niż te ciężkie i pełne masy torty. Upieczone przez siostrę - domowego cukiernika, ale ja też dołożyłam swoją cegiełkę. Kwaśne i pyszne.  ["Życie na gorąco", nr 34/2012, s. 24] Składniki: Ciasto: 300 g mąki 1/4 proszku do pieczenia 100 g cukru pudru 1 jajko 200 g margaryny Krem: 500 g śliwek budyń waniliowy 100 g cukru

Pasja Smaku
sernik kokosowy Siostry Anastazji 214

Kolejny dowód na to, że ciasta Siostry Anastazji zawsze się udają. Kremowy sernik z chrupiącą kokosową bezą jest pyszny i na pewno częściej będzie gościł na naszym stole.  *blaszka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 300 g mąki pszennej 100 g masła 100 g cukru 1 łyżka smalcu  1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 2 żółtka szczypta

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tłusty czwartek, czyli faworki 143

roku chciałabym Wam zaproponować bardzo prościutki i naprawdę smaczny przepis, zawierający w sobie piwo. Tak, tak, panowie będą zachwyceni, choć samego piwa w cieście raczej nie czuć. Faworki z tego przepisu wychodzą naprawdę pyszne, chrupkie i nabomblowane. Faworki na piwie   2,5 -3 szklanki mąki pszennej 5 żółtek 1 łyżeczka masła 1/2 do 3/4 szklanki jasnego piwa szczypta soli

Przepysznik - BLW i nie tylko
Ciasto miętowe z migdałami 190

Mięta pięknie wyrosła mi w ogródku i na skalniaku. W zeszłym roku przerobiłam ją na pyszny cukier miętowy i ekstrakt miętowy. Tym razem postanowiłam zrobić ciasto. Przepis znalazłam na blogi Angeli ( KLIK ). Przerobiłam je po swojemu, dodałam moje ulubione migdały i wyszło wspaniałe, orzeźwiające, miękkie i wilgotne w środku. Smak zupełnie niebanalny! Składniki: (na keksówkę 35 x 11cm

Cakes By Kejt
Puszysty snikers 404

powszechnej opinii, że ciasto z miodem jest twarde, to pomimo dużego dodatku miodu jest miękkie. Najmłodsza córeczka wyjadała ciasto, które zdążyło tylko wystygnąć. Wielka blacha ciasta, a znika w mgnieniu oka. Polecam, bo pyszne, ale straaasznie słodkie! Składniki: Biszkopt: - 5 jajek; - 1/2 szklanki miodu; - 1/4 szklanki cukru; - 3,5 szklanki mąki pszennej tortowej; - 1 szklanka wystudzonej herbaty; - 2/3 szklanki oleju(...)herbatę, przesianą mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia. Wszystko miksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodać olej i znów zmiksować. Białka ubić ze szczyptą soli i dodać delikatnie do ciasta. Wylać na blachę o wymiarach 28×36 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 około 30 minut. Po wystudzeniu przekroić wzdłuż Krem budyniowy

dom-agi.pl
Ciasto francuskie z truskawkami 137

Bardzo dobry pomysł na deser dla całej rodziny w upalny dzień. Nie robi się go długo, a jest naprawdę smaczny. Dodatkowo pyszne truskawki, mniam! -TRUDNOŚĆ: średnie     -CZAS: 30-60 min Ciasto francuskie z truskawkami MASA 250 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 2 opakowania śmietan fix DODATKOWO 15 dag truskawek 1 opakowanie ciasta francuskiego POLEWA

Gotuję Testuję
Ciasteczka z ciasta parzonego. 165

piekliśmy ptysie i tak się zastanawiałam jak to zrobić żeby z ciasta parzonego zrobić niskie ciasteczka , no i przez przypadek wpadłam na to żeby do ciasto podstawowego dodać po prostu mniej jajek . Ciasteczka wyszły pyszne , niskie i chrupiące , można je dłużej przechowywać i po prostu przekładać nadzieniem na jakie mamy akurat ochotę , może byś czekolada , dżem , śmietana(...)Zapraszam :)                                Składniki na ciasto :                                 2 szklanki mąki                                   1 cukier waniliowy

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik szwarcwaldzki 1764

szwarcwaldzki to sernik na zimno z czekoladowym spodem, z lekką, kremową masą serową i galaretką z wiśniami. Jest pyszny, nie za słodki z lekką kwasowością wiśni. Takie ciasto możecie zrobić z świeżych lub mrożonych wiśni. Polecam każdemu Post Sernik szwarcwaldzki pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Pierogi z jagodami i czerwonymi porzeczkami. 165

owocami w tej kombinacji są przepyszne. Słodkie jagody przełamane kwaskowym smakiem porzeczek, wszystko to oblane sosem na bazie jogurtu naturalnego i owoców. Kurcze, ale były pyszne!!! Składniki na pierogi z jagodami i czerwonymi porzeczkami ciasto: 250 g mąki pszennej 175 ml ciepłego mleka farsz: 1 i 1/2 szklanki mrożonych jagód 1 szklanka mrożonych czerwonych porzeczek 1 łyżka cukru

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania