pyszne ciasto - 17418 przepisów (strona:364/1162)

Jabłecznik, pyszny, łatwy i szybki w przygotowaniu. 165

Ostatnio chodził za mną jabłecznik a że przywiozłam świeże jabłuszka z działki to od razu  zabrałam się za pieczenie. Wyszedł pyszny a kiedy go kroiłam był jeszcze ciepły. Do ciasta użyłam mąki luksusowej pszennej Młynomag . Zapraszam :)  Składniki : 3,5 szklanki  mąki pszennej luksusowej Młynomag 250 g margaryny Kasi 1 cukier waniliowy 3 jajka 2 łyżki słodkiej śmietanki

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto z owocami i budyniem 205

sezonu. Smaczne z rabarbarem, jabłkami czy też truskawkami, lub tak ja to zrobiłam pomieszałam owoce, które akurat miałam w domu: rabarbar, jabłka i nektarynki. Wyszło pysznie, budyniowo, owocowo i co najważniejsze, błyskawicznie. Składniki: kruche ciasto: 450 g mąki pszennej 150 g cukru 3 żółtka 250 g margaryny szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia łyżka bardzo zimnej wody budyń: 3 budynie

na moim stole...
Ciasto ze śliwkami i kruszonką 175

takie ciastka na urodziny niż te ciężkie i pełne masy torty. Upieczone przez siostrę - domowego cukiernika, ale ja też dołożyłam swoją cegiełkę. Kwaśne i pyszne.  ["Życie na gorąco", nr 34/2012, s. 24] Składniki: Ciasto: 300 g mąki 1/4 proszku do pieczenia 100 g cukru pudru 1 jajko 200 g margaryny Krem: 500 g śliwek budyń waniliowy 100 g cukru

Pasja Smaku
sernik kokosowy Siostry Anastazji 221

Kolejny dowód na to, że ciasta Siostry Anastazji zawsze się udają. Kremowy sernik z chrupiącą kokosową bezą jest pyszny i na pewno częściej będzie gościł na naszym stole.  *blaszka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 300 g mąki pszennej 100 g masła 100 g cukru 1 łyżka smalcu  1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 2 żółtka szczypta

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tłusty czwartek, czyli faworki 148

roku chciałabym Wam zaproponować bardzo prościutki i naprawdę smaczny przepis, zawierający w sobie piwo. Tak, tak, panowie będą zachwyceni, choć samego piwa w cieście raczej nie czuć. Faworki z tego przepisu wychodzą naprawdę pyszne, chrupkie i nabomblowane. Faworki na piwie   2,5 -3 szklanki mąki pszennej 5 żółtek 1 łyżeczka masła 1/2 do 3/4 szklanki jasnego piwa szczypta soli

Przepysznik - BLW i nie tylko
Ciasto miętowe z migdałami 194

Mięta pięknie wyrosła mi w ogródku i na skalniaku. W zeszłym roku przerobiłam ją na pyszny cukier miętowy i ekstrakt miętowy. Tym razem postanowiłam zrobić ciasto. Przepis znalazłam na blogi Angeli ( KLIK ). Przerobiłam je po swojemu, dodałam moje ulubione migdały i wyszło wspaniałe, orzeźwiające, miękkie i wilgotne w środku. Smak zupełnie niebanalny! Składniki: (na keksówkę 35 x 11cm

Cakes By Kejt
Puszysty snikers 408

powszechnej opinii, że ciasto z miodem jest twarde, to pomimo dużego dodatku miodu jest miękkie. Najmłodsza córeczka wyjadała ciasto, które zdążyło tylko wystygnąć. Wielka blacha ciasta, a znika w mgnieniu oka. Polecam, bo pyszne, ale straaasznie słodkie! Składniki: Biszkopt: - 5 jajek; - 1/2 szklanki miodu; - 1/4 szklanki cukru; - 3,5 szklanki mąki pszennej tortowej; - 1 szklanka wystudzonej herbaty; - 2/3 szklanki oleju(...)herbatę, przesianą mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia. Wszystko miksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodać olej i znów zmiksować. Białka ubić ze szczyptą soli i dodać delikatnie do ciasta. Wylać na blachę o wymiarach 28×36 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 około 30 minut. Po wystudzeniu przekroić wzdłuż Krem budyniowy

dom-agi.pl
Ciasto francuskie z truskawkami 141

Bardzo dobry pomysł na deser dla całej rodziny w upalny dzień. Nie robi się go długo, a jest naprawdę smaczny. Dodatkowo pyszne truskawki, mniam! -TRUDNOŚĆ: średnie     -CZAS: 30-60 min Ciasto francuskie z truskawkami MASA 250 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 2 opakowania śmietan fix DODATKOWO 15 dag truskawek 1 opakowanie ciasta francuskiego POLEWA

Gotuję Testuję
Ciasteczka z ciasta parzonego. 170

piekliśmy ptysie i tak się zastanawiałam jak to zrobić żeby z ciasta parzonego zrobić niskie ciasteczka , no i przez przypadek wpadłam na to żeby do ciasto podstawowego dodać po prostu mniej jajek . Ciasteczka wyszły pyszne , niskie i chrupiące , można je dłużej przechowywać i po prostu przekładać nadzieniem na jakie mamy akurat ochotę , może byś czekolada , dżem , śmietana(...)Zapraszam :)                                Składniki na ciasto :                                 2 szklanki mąki                                   1 cukier waniliowy

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik szwarcwaldzki 1769

szwarcwaldzki to sernik na zimno z czekoladowym spodem, z lekką, kremową masą serową i galaretką z wiśniami. Jest pyszny, nie za słodki z lekką kwasowością wiśni. Takie ciasto możecie zrobić z świeżych lub mrożonych wiśni. Polecam każdemu Post Sernik szwarcwaldzki pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Pierogi z jagodami i czerwonymi porzeczkami. 170

owocami w tej kombinacji są przepyszne. Słodkie jagody przełamane kwaskowym smakiem porzeczek, wszystko to oblane sosem na bazie jogurtu naturalnego i owoców. Kurcze, ale były pyszne!!! Składniki na pierogi z jagodami i czerwonymi porzeczkami ciasto: 250 g mąki pszennej 175 ml ciepłego mleka farsz: 1 i 1/2 szklanki mrożonych jagód 1 szklanka mrożonych czerwonych porzeczek 1 łyżka cukru

Rozpustne gotowanie
Kostka alpejska Marty, czyli masło orzechowe i bezy 295

weekend będzie ciacho. Tym razem coś bardzo, bardzo pysznego. Dla fanów masła orzechowego idealne. Dodatkowo słono-słodki smak tego ciasta sprawia, że nie możemy poprzestać na jednym kawałku. Dlatego wchodzisz tutaj i czytasz ten przepis na swoją odpowiedzialność :) Ciasto inspirowane jest kostką alpejską z bloga Gosi , przygotowałam je na konkurs . Choć nie odzwierciedla dokładnie przepisu Gosi, bo ja zawsze muszę

Magiczne Życie Marty
Sernik czekoladowo-orzechowy z mlekiem w proszku 215

czegoś naprawdę wyjątkowego:) Gdy tylko zobaczyłam ten przepis, wiedziałam, że to właśnie do niego użyję mojego sera. Sernik jest tak pyszny, że nawet nie wiem jak go opisać... Mieszają się smaki orzechów laskowych, czekolady i mleka w proszku. Ciasto jest wilgotne, odpowiednio słodkie, autorka przepisu twierdzi, że smakiem przypomina batoniki Kinder Bueno. Mój mąż podsumował ciasto jednym słowem : obłędne

Z miłości do słodkości
Financier (finansjerki) z rabarbarem i białą czekoladą 144

maślany aromat (są bardzo maślane) i słodycz białej czekolady.  Tak więc zapraszam, koniecznie musicie je upiec! P.s. Finansjerki przygotowałam w ramach wspólnego pieczenia ciast z rabarbarem razem z innymi blogerami. Koniecznie sprawdźcie, co pysznego z rabarbarem upiekli: Bartek ,   Gin ,  Justinka ,  Martynosia ,  Mops , Panna Malwinna i   Sianko . Biała czekolada - idealna do deserów(...)możesz też dodać białą czekoladę do ciasta na etapie 4., po wmieszaniu białek). Wstaw formę do piekarnika i piecz przez 25-30 minut. Gotowe ciasteczka powinny mieć brązową skórkę, ale mogą Wam się wydawać w środku nieco za miękkie, jednak w czasie stygnięcia trochę stwardnieją. Gotowe financier wystudź i posyp cukrem pudrem. Są pyszne nawet na 2-3 dzień

Chilli Czosnek i Oliwa
Piwne brownie z waniliowym sosem i malinami 159

Dziś zapraszam na pyszne brownie przygotowane na piwie Guiness, podane z waniliowym sosem i świeżymi malinkami :) Brownie inspirowane jest torcikiem ze strony Caketime . Zapraszam do przygotowań! Składniki na 2 formy o śr. 19 cm: 250 ml piwa Guiness 170 g masła 1/2 szklanki ciemnego kakao 2 szklanki mąki pszennej tortowej 2 duże jajka 2/3 szklanki śmietany 12% 1 1/2 szklanki(...)oczyszczoną i solą. Łączymy z piwną masą, miksujemy do połączenia składników. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni Celsjusza. 2 foremki o średnicy 19 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy ciasto, wkładamy do piekarnika i pieczemy 40 minut. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia, a następnie wyjmujemy z foremek i odcinamy zbyt wyrośniętą górę. 4. Wszystkie składniki na sos miksujemy krótko

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania