Jesień witam pyszną tartą ze śliwkami. Tym razem śliwki w duecie z kruszonką i czekoladą, na wyjątkowo kruchym i delikatnym cieście. Jeśli zostało Wam ze smarzenia trochę powideł, to też będzie jak znalazł). Dzięki tej tarcie zyskacie uznanie najbardziej wymagających gości. Chociaż to nie jest takie pewne… moje dzieci nią po prostu pogardziły! Nic to, wiecej
Mia Cucina Sofietapyszna propozycja na niedzielny podwieczorek. Aromatyczne pieczone gruszki na kruchym spodzie przykryte pierzynką masy migdałowej. Do tego gęsty babciny dżem – palce lizać! :) Foremka, w której robiłam tartę ma średnicę 25 cm. Składniki na spód: 1 szklanka mąki 30 g margaryny 30 g masła 40 g cukru 1 żółtko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia +gęsta śmietana do odpowiedniej konsystencji ciasta
CiastkozercyCiasto na niedzielę . Powiem szczerze, że jeszcze nigdy nie robiłam ciasta ze śnieżką z torebki, wszelkie takie przepisy omijałam szerokim łukiem. Postanowiłam jednak spróbować, bo ciasto wyglądało pięknie. Nie zawiodłam się wyszło pyszne, delikatne i puszyste. Polecam. Spód: ok. 200 g herbatników Śnieżny puch: 500 g zmielonego twarogu sernikowego 3 łyżki cukru pudru 2 śnieżki - bita śmietana w proszku(...)herbatniki i schłodzić w lodówce. W tym czasie przygotować kokosową posypkę. Masło stopić na patelni, dodać cukier i wiórki kokosowe, smażyć całość, aż się zrumieni. Ostudzić. Na koniec posypać ciasto. Wspólnie ze mną wypiekały: Kasia , Bożena , Angelika
Ewusiowe SmakiCzasem miewam ochotę na odrobinę słodkości, więc mogę liczyć na swoją Madzię, zawsze przygotuje mi pyszny słodki deserek. Tym razem poniżej znajdziecie przepis na ciasto czekoladowe. Przepis jest szybki, prosty w wykonaniu i z całą pewnością nie wyjdzie Wam zakalec :) Ciasto czekoladowe – składniki (na dużą keksówkę): 0,5 l mleka 1 kostka margaryny (250g) 2 szklanki cukru 2 jajka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dawno nie piekłam sernika...no i trza było to nadrobić...skorzystałam z tego przepisu.Sernik wyszedł pyszny..tylko jak dla mnie spód troszkę za suchy. CIASTO: 25 dag mąki pszennej 125g margaryny 4 łyżki cukru pudru kakaowego [kakao] 1 żółtko 1 jajko całe 2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA SEROWA: 1 kg serka waniliowego 0,5 l mleka 1 laska
Moje domowe kucharzenieUwielbiam zapach cynamonu unoszący się po całej kuchni... A potem, to delektowanie się każdym kawałkiem pełnym pysznych jabłek... Czy może być coś lepszego niż domowe ciasto jabłkowe? Tak, pieczenie go w towarzystwie swojej ukochanej pociechy. A potem wspólne zjadanie kolejnego kawałeczka domowego wypieku, aż do ostatniego okruszka... Zapraszam Was na, to niezwykle szybkie i niezawodne ciasto jabłkowo-cynamonowe. Sprawdzi się
Słodkie okruszkihamak - już się dobrze zapowiada, prawda? A w środku? Pięknie i klimatycznie! Sympatyczna obsługa wita nas zza lady, z której spogląda na nas cała masa pysznych wypieków - różne bezy z owocami, babeczki, ciasta i ciasteczka! Od koloru do wyboru! Mamy różne rodzaje koktajli i lemoniad, kawę i herbatę. Z tego co udało nam się dowiedzieć, od 7 rano możemy
Plate of Joypełni szczęścia brakuje tylko filiżanki gorącej herbaty. Polecam na jesienne popołudnia dla całej rodziny. Jemy najpierw oczami, więc ten wypiek wykonajcie z dbałością. Będzie pysznie i zdrowo, a aromat świeżo upieczonego ciasta rozniesie się po całym domu. Przygotowałam go specjalnie na akcję # Ambition Składniki: Tortownica 22 cm Składniki: Ciasto: 10 dag marchewki 10 dag dyni 1 szklanka
Wanilia i KardamonKolejna propozycja dla wielbicieli ciast ucieranych z owocami. Sezon obfitujący w rabarbar należy wykorzystać możliwie najlepiej, stąd też kolejne ciasto z rabarbarem, jednakże urozmaicone smakiem pomarańczy. Ciasto, jak każde ucierane jest proste i pysznie. Mocno wilgotne, puszyste, rozpływające się w ustach. Nie make go zabraknąć również na waszym stole. Polecam bardzo. Składniki: 400 g rabarbaru 280 g cukru(...)ucieramy do gładkości. Wrzucamy rabarbar wraz z sokiem, jaki owoce puściły. Mieszamy. Formę okrągłą o średnicy 23 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno, boki smarujemy masłem. Wlewamy ciasto, wygładzamy i posypujemy garścią płatków migdałów. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 1 h, sprawdzając patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Pod koniec pieczenia możemy przykryć folią jeśli ciasto
Made By Mom And Sonmnie nadal rabarbarowo.Tym razem szybkie ciasto na kefirze z dodatkiem rabarbaru i pyszną pachnącą kruszonką z otrębów owsianych z dodatkiem cynamonu.Kruszonka jest obłędnie pyszna i z pewnością wykorzystam ją do innych wypieków. Składniki: 100 g margaryny 200 g mąki pszennej 130 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 jajka 150 ml kefiru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)rabarbar ,wymieszać delikatnie łyżką i wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 22 cm. Kruszonka:w miseczce zagnieść zimną margarynę z cukrem,otrębami i cynamonem.Rozkruszyć na cieście.Wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec do suchego patyczka. Zimne ciasto posypać cukrem pudrem.Piec w 170 st około 50 min do suchego patyczka
Ala piecze i gotujemałym ogniu. I już, jabłka mamy przygotowane do ciasta ;) Teraz muszą tylko trochę przestygnąć. Teraz możemy zabrać się za robienie spodu do naszego pysznego ciacha. Zaczynamy od nastawienia piekarnika do 180ºC na termoobieg. I przygotowanie ciasta (proste jak but): trochę ponad szklankę wiórków kokosowych wsypujemy do malaksera (albo innego młynka) żeby je zmielić. Mielimy przez chwilę aż wyjdzie nam mączka
Jak gotować i nie zwariowaćpara-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} Jeżeli chcecie zrobić wrażenie na gościach, to polecam to ciasto. Nie tylko wygląd ale i smak. Pyszny deser dla zwolenników bananów i kremu budyniowego. Polecam :-) Początkowo, wydawało mi się dość trudne do wykonania, ale naprawdę warto było się trochę pomęczyć dla efektu końcowego(...)ubita, dodać stopniowo po jednym żółtku, cały czas miksując. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i połączyć z ubitą masą. Dużą blachę o wymiarach 30x44 wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto rozprowadzić równomiernie na blasze. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 13 -15 minut w temperaturze 180 stopni C. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem, czy biszkopt się upiekł. Przed
Na słodko lub wytrawnieblogu, był to przepis na ciasto Pychotka , dzisiaj zapraszam na Cappuccino. Nie zawiedziecie się jego smakiem.Ciemny biszkopt, kokosowy środek i pyszna, lekka masa o delikatnym smaku cappuccino. Z czystym sumieniem polecam to ciasto każdemu łasuchowi :) Ciemny biszkopt: 8 jajek , 28 dkg cukru , 16 dkg mąki pszennej , 4 dkg kakao , 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Codzienna kuchnia niecodziennakarpatka to popularne i chyba bardzo lubiane przez wszystkich ciasto. Jest prosta do zrobienia, nie wymaga wielkich umiejętności. Zrobiona jest z ciasta parzonego, które po upieczeniu tworzy piękne góry i ... doliny. Do tego pyszny krem budyniowy (lub budyniowo-maślany w zależności od tego, jaki wolimy bardziej) i ciasto gotowe. Jedyny problem wynika czasem podczas krojenia ciasta
Walijskie Pichceniemoże wyjść coś dobrego ;). Początkowo miał z tego powstać chlebek odrywany. Niestety okazało się, że mam tylko pół szklanki białej mąki, ale i tak postanowiłam spróbować. Ciasto jednak było zbyt ciężkie i powstała pyszna, chrupiąca skórka, która trochę uniemożliwia odrywanie. Mimo, to powstał pyszny bochenek ciemnego pieczywa, który mam zamiar jeszcze upiec nie raz, bo naprawdę jestem z niego zadowolona(...)przyprawami, solą i pieprzem. Dodaj oliwki i czosnek, ponownie wymieszaj. Zrób miejsce na środku, wlej drożdże, wymieszaj drewnianą łyżką. Dodaj olej i resztę wody, wymieszaj, a potem zagniataj, aż ciasto będzie elastyczne i będzie odchodzić od rąk (podsypując mąką). Dodaj fetę, przecier pomidorowy i ponownie zagnieć. Przykryj ściereczką i pozostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia
Corner With Recipes