pyszne ciasto - 17418 przepisów (strona:194/1162)

CIASTO Z WIŚNIAMI I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ 141

uwzględnić. W oryginalnym przepisie są użyte świeże wiśnie, ja wykorzystałam drylowane ze słoika, gdyż tylko takimi tu dysponuję. Ciasto nie jest skomplikowane, jest puszyste, a kokosowa kruszonka pyszna. Polecam! Kruche ciasto:  4 szklanki mąki 1 szklanka cukru (moja sugestia: 3/4 szklanki) 250 gram margaryny 4 jajka (3 żółtka + 1 całe) 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy

Walijskie Pichcenie
Kaszak 259

resztę składników..miałam duże opakowanie herbatników ..ale niestety kilka zabrakło..ale w zapasie miałam wafle tortowe..i też było ok..Marzenko..dzięki za organizację i pomysł z tym ciastem, bo było pyszne...mało już zostało..a robiłam wczoraj wieczorem.. Ciasto jasne: 1 litr mleka  3/4 szklanki cukru  1 opakowanie cukru waniliowego  1,5 szklanki kaszy manny

Moje domowe kucharzenie
Tort makowy z musem jogurtowo-czekoladowym 146

pyszny! Palce lizać! Zwolennikom maku na pewno posmakuje! Ja to ciasto piekłam już kilka razy i zawsze jest pyszne. Mocno makowe, wilgotne, pełne bakalii...Przepis od Anitki . Polecam. Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm Składniki na ciasto: 4 jaja; szczypta soli; 4 łyżki wody; 100 g cukru kryształu; 130 g mąki pszennej; 30 g kakao; 2 łyżeczki proszku

In my kitchen
Walentynkowe ciasteczka 172

Dziś wspaniały dzień Walentynki i dlatego z tej okazji proponuję zrobić ukochanej osobie takie pyszne ciasteczka na pewno przypadną jej do gustu ;p Składniki: ciasto francuskie (ja użyłam gotowego) dżem (najlepiej taki, który uwielbia ukochana osoba) jajko cukier foremki Przygotowanie: Gotowe rozwałkowane ciasto odwijamy i wykrawamy z niego foremkowe serca, najlepiej zrobić parzystą ilość serc. W połowie serc zrobić(...)otwór (ja pomogłam sobie literatką). Serca bez otworu łączymy w pary z sercami z otworami (te z otworami na górze). Ciasto smarujemy rozmąconym jajkiem. Puste otwory wypełniamy pysznym dżemem. Jeżeli wolimy, by ciasto miało słodszy smak posypujemy je cukrem. Gotowe ciastka układamy na kratce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180' C na 10 - 12 min.  Smacznego

cookpl
Ciasto ,,Pszczółka" 187

kilka dni będziemy mogli się zachwycać pięknymi pszczółkami na kwiatkach. Właśnie takie myśli zainspirowali mnie do zrobienia ciasta przypominającego kolory pszczółki, czyli zrobienia ciasta żółto - czarnego.  Ciasto udało się pyszne! Krem na bazie bitej śmietany z dodatkiem mleka skondensowanego i kakao idealnie podkreślał biszkopty miodowe. Ciasto jest bardzo smaczne i po upieczeniu, i przełożeniu kremem na zjedzenie, długo czekać(...)łyżki kakao 1 łyżeczka żelatyny Przygotowanie:  Zaczynamy od zrobienia ciasta miodowego. W rondelku na małym ogniu topimy masło, cukier i miód. Odstawiamy w bok do całkowitego przestygnięcia na ok. 10-12 min. Po tym żółtka oddzielamy od białek. Białka ze szczyptą soli ubijamy na najwyższych obrotach miksera na pyszną pianę (aby dobrze ubić białka misa i końcówki muszą być

Kuchnia Łukasza
Raffaello z truskawkami 1011

Ciasto Raffaello z truskawkami na puszystym biszkopcie. Krem jest na bazie śmietany kremówki z roztopioną białą czekoladą, wiórkami kokosowymi i mascarpone. Ciasto zdecydowanie dla miłośników kokosu

Oryginalny smak
Śliwkowe ciasto z lukrem 129

przerobiłam na powidła i wypieki. Niestety mamy tylko jedno drzewo tych fioletowych skarbów, które na dodatek bardzo szybko spadają, więc akcja była szybka.  Powstało z nich wspaniałe ciasto, słodkie i pyszne, w sam raz do kawki na tarasie :) Składniki: (na blaszkę 20x20cm) CIASTO: 350g mąki 200g cukru ziarenka z 1 laski wanilii 200g masła 2 jajka 2 łyżeczko proszku

Cakes By Kejt
Torcik porzeczkowy z bezą! 125

Taki właśnie jest torcik z czerwoną porzeczką. Owoce mają cudowny czerwony kolor i cierpki smak, spód ciasta jest kruchy i przyjemnie orzechowy, a wierzch stanowi niezastąpiona, zawsze pyszna beza. Składniki na ciasto: 205g mąki pszennej 105g cukru pudru 1 małe jajko 2 żółtka 105g masła w temperaturze pokojowej 40g mielonych orzechów włoskich Składniki na nadzienie: 250g czerwonej porzeczki, przesypanej mąką(...)minut w temperaturze 140 stopni Celsjusza. Aż beza dobrze się wysuszy. Za przepis dziękuję Pani Kasi. I zachęcam wszystkich do jego wypróbowania. Ciasto to daje nam niesamowite wrażenia smakowe, ślicznie wygląda i pysznie pachnie! Smacznego

Kuchnia Pani Wiosny
Odwrócone ciasto z truskawkami 128

truskawki. Mama rano pojechała na bazar i kupiła dwie łubianki z przeznaczeniem jednej na koktajl oraz ciasto, a drugiej do jedzenia. Dziś mama zrobiła odwrócone ciasto z truskawkami jest obłędnie pyszne. Nigdy nie zostaje z niego nawet kawałek. Co ciekawe mama mówiła że truskawki posiadają więcej witaminy C niż owoce cytrusowe. Truskawki to bomba witaminowa więc warto(...)mąki sok z 1 cytryny 125 g masła 180 g cukru + 20 g do posypania formy 10 g proszku do pieczenia 500 g truskawek + koktajl z truskawek do polania ciasta, lub cukier puder do posypania Przygotowanie: Foremkę smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia, który posypujemy 20 g cukru. Na cukrze układamy truskawki jeśli są mniejsze możemy ułożyć je całe

Lili w kuchni
Sakiewki z kurczakiem, serem lazur i orzechami pekan 236

Jeśli nie macie pomysłu co zrobić z mięsem z rosołu, polecam przygotowanie tych sakiewek. Są proste do zrobienia i wyjątkowo smaczne. Dzięki serowi pleśniowemu sakiewki nabierają

Oryginalny smak
Dacquoise z kajmakiem, daktylami i orzechami włoskimi 434

Dacquoise to rodzaj ciasta, które pochodzi z Francji. Zrobione jest z blatów bezowych z orzechami, przełożonych kremem, czasami z owocami. Ta wersja tortu bezowego jest z

Oryginalny smak
Focaccia 126

pachnące, chrupiące i miękkie jednocześnie. Ktoś powiedział, że to taka dziurawa pizza bez dodatków. Jak zwał, tak zwał. Ważne, że focaccia jest pyszna i prosta do upieczenia. Wystarczy odrobina cierpliwości (ale naprawdę tylko odrobina) przy wyrabianiu ciasta, kilka dodatków i mamy wspaniały zamiennik tradycyjnego, polskiego chleba. Ważne, żeby do jej przygotowania użyć dobrej oliwy(...)oliwek. Ona własnie dodaje smaku i delikatnej chrupkości skórce. Dodatki sami sobie dopasujcie. Ja uwielbiam rozmaryn i czosnek, ale małe pomidorki czy kawałki ostrej papryczki powtykane w ciasto też są pyszne. Focaccię można upiec w jednym większym kawałku, podobnie jak pizzę. Nie trzeba dzielić jej na mniejsze kawałki, jak to ja zrobiłam. Jeśli macie grubą sól, ale taką naprawdę bardzo

Codzienna kuchnia niecodzienna
Urodzinowe ciasto z serem i jabłkami 138

smaczniejsze ciasto tym gorzej mi na zdjęciach wychodzi ;-). W każdym bądź razie, zrobiłyśmy je z Miśką specjalnie dla mojej mamy z okazji Jej urodzin. Smakowało, ba, było pyszne, chrupiąca skorupka ciasta na górze, pod nią serowy krem, skrywający aromatyczne jabłka, z dnia na dzień smakował coraz bardziej. Składniki: na ciasto: 300 g mąki pszennej 2 średnie banany 100 g cukru(...)wylać masę serową a na samą górę wyłożyć (niezbyt starannie) łyżką resztę ciasta. Całość piec w temp. 180 C około 1 godziny . Ciasto po upieczeniu i dokładnym ostudzeniu trzymać w chłodnym miejscu, najlepiej w lodówce. Jest naprawdę pyszne

greenscarf