tuńczyka i fasolkę. Wszystko mieszamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Zapraszam też na mój profil fb Cukiernia Pychotki A może Ci się przyda: 1. zestaw świątecznych pieczątek do ciastek , 2. duża łyżka cedzak , 3. forma na misiowe żelki , 4.genialne czyściki z włókna szklanego , 5. krajalnica do spirali(...)herbaty , 9. niezastąpiona w każdej kuchni zgrzewarka do woreczków , 10. temperówka do warzyw , 11. podkładka talerz do dziecięcych posiłków, 12. a gdy masz dość brudnych lepiących rąk podczas zagniatania ciasta może przyda Ci się taki silikonowy worek
Cukiernia Pychotkizaczyn dodajemy rozkruszone drożdże,cukier,i wodę gorącą mieszamy,przykrywamy i odstawiamy na ok 15min aż podrośnie następnie do reszty mąki dodajemy sól,olej i wyrośnięte drożdże i zagniatamy ciasto oprószamy mąką przykrywamy ściereczką i zostawiamy w misce w ciepłym miejscu do wyrośnięcia Następnie rozwałkowujemy na prostokąt -cieniutko, smarujemy przecierem i majonezem,na to kładziemy podsmażone pieczarki(...)wyciekało i posypałam po wierzchu resztą sera i piekłam na papierze do pieczenia w 200 stopniach z termoobiegiem przez ok 10-12 min-żeby się zarumieniły. gotowe !!!pychotka
Swojskie jedzonkosmak czekolady (można też nie dodawać cukru; wszystko zależy od tego na co mamy ochotę). Dodałam również łyżkę śmietany. Polewa wyszła rewelacyjna, jest mleczna, aksamitna, miękka (i zwarta zarazem). Pychotka. :) Aktualizacja wpisu z dn. 5 maja br. Tak się złożyło (zupełnie przez przypadek), że wpis ten powstał dokładnie 6 miesięcy po ukazaniu się pierwszego wpisu na blogu, a był(...)Dodać cukier puder. Wymieszać łyżką suche składniki. Zrobić zagłębienie i wbić jajko, wlać olej, mleko i miód. Wszystkie składniki dobrze rozetrzeć drewnianą łyżką. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto do formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC na ok. 20-25 min. (wierzch ma być sprężysty przy dotknięciu palcem w środek). Spód ostudzić. Masa serowa Śmietanę kremówkę
coolinarnastrefa.blogspot.comjaglanej. Jako, że kasza ta idealnie sprawdziła się w makowcu japońskim, teraz przyszła kolej na pyszne ciacha. Jako pierwsze - wiosenne motylki waniliowo-makowe, z dodatkiem zmielonej kaszy jaglanej - zdrowa pychotka !Do zmielenia kaszy idealnie sprawdził się mój młynek, którym mielę ksylitol na puder. Ciasteczka wyszły baaardzo smaczne. Gorąco polecam ! Składniki:- 250g mąki orkiszowej (u mnie typ 750) lub ok.230g(...)żółtka- 1 łyżeczka proszku do pieczeniaŁącznie ksylitolu (lub cukru) i cukru waniliowego ma być 110g.Masło pokroić na mniejsze kawałki. Do misy miksera wrzucić wszystkie składnikii zagnieść kruche ciasto. Można także zagnieść ciasto ręcznie.Z ciasta uformować dwie kule, które następnie spłaszczyć i każdą po kolei rozwałkować na blacie na ok.3-5mm i wykrawać foremką ciasteczka.Wycięte ciacha układać na blaszce
Smaczne ZdroweLekkie waniliowe racuszki rozpływające się w ustach, pychotka:) Mogą być przekąską lub nawet na śniadanko. SKŁADNIKI 20g mąki kukurydzianej 20g mąki ryżowej 20g mąki ziemniaczanej 10g ksylitolu (lub zwykłego cukru) 1 duże jabłko 1 jajko 5 łyżek mleka szczypta świezej wanilii lub 1/4 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia WYKONANIE Jabłko obieramy usuwamy środek(...)ksylitolem na gładką jasną masę,dodajemy mleko wanilię i mąki najlepiej przesiane i połączone z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy Ubijamy białko na sztywną pianę i delikatnie łączymy z ciastem,tak aby nie było grudek. Krążki jabłka zanurzamy w cieście i układamy na patelni z tłuszczem Smażymy z obu stron aż ciasto się zarumieni. Racuszki smażą się bardzo szybko więc
Mała w garnku mieszainny od tradycyjnego masła orzechowego z fistaszków - lekko od niego "suchsze". Sól dodana w idealnych proporcjach. W składzie znajdziemy tylko migdały i wcześniej wspomnianą sól, dokładnie sól morską. Podsumowując - pychotka! Idealne do różnych słodkości, typu gofry, naleśniki, placuszki, ale także do owsianki, jogurtu czy po prostu wyjadania ze słoiczka :) Olej kokosowy W 90% składa się z tłuszczów nasyconych(...)antybakteryjne i antywirusowe. Ponadto olej ten zawiera witaminy: A, B i C oraz minerały takie jak: potas, fosfor i wapń. Doskonale nadaje się do smarowania pieczywa, gotowania czy pieczenia ciast. Można na nim smażyć potrawy, które nabiorą wspaniałego smaku i egzotycznego aromatu. Kostki wołowe Posiadają zdrowszy skład od standardowych kostek rosołowych, które można kupić w niemalże każdym sklepie
Zdrowie na języku :PDzień dobry! Na śniadanie dzisiaj serwujemy tosty, bo każdy je lubi. Ja osobiście mam coś takiego, ze mogę zapomnieć o tosterze jednak jak kupię
Niezły Młynektruskawkowe Przygotowanie ciasta z ciastek należy rozpocząć od pokruszenia całego opakowania Łakotwek z miękkim masłem, ja zmieliłam ciasta blenderem. Powstałą masę wyłożyć do formy, formując coś w rodzaju spodu ciasta z wyższymi brzegami. Spód należy teraz schłodzić (ok.15min w zamrażalniku lub 30min w lodówce). Niestety bita śmietana nam tym razem nie wyszła.. nie wiem dlaczego...po prostu się zważyła(...)następnie wylewamy na zmrożony spód. Zostawiamy na jedną godzinę do lodówki. Owoce rozmrozić i ułożyć na stężony krem, wylać ostygniętą galaretkę. Wstawić do lodówki na kolejna godzinę. Pychotka
MarciochaKucharzyDzisiaj prawdziwie lubelski wypiek czyli Cebularze. Jeszcze do niedawna nie widziałam, że znany głównie u nas. Przepis już nawet nie wiem gdzie i kiedy znalazłam ale
Cukiernia Pychotkihttp://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2016/12/tort-bezowy-xmas-wreath-meringue2-1170x874.jpg Po ogromnym sukcesie „ Wigilijnego wieńca bezowego „, postanowiłam zrobić kolejny wieniec bezowy, tym razem mniejszy – bo z 4 białek. Wymyśliłam do
Moja Delicjadoświadczenie. Ona jest pyszna!!! Naczytałam się już ile fantastycznych dań można z niej zrobić zarówno na słodko jak i słono. Dziś zaprezentuję Wam naleśniki z kaszą jaglaną na słodko - pychotka!!! A jaglanym wydaniu Lubelskiego Kociołka wzięły udział: Marta - http://kolorowo-torcikowo.blogspot.com/ Martyna - http://breakfastofdreams.blogspot.com/ Edyta - http://pasja-smaku.blogspot.com/ Angelika- http://duringthefreetime.blogspot.com/2013/12/jaglotto-z-dynia-poremi-i-kremowym.html Karina- http://ekscentrycznyparowar.blogspot.com/ Marta - http://niebieskapistacja.blox.pl/html Ania - http://przyprawmnie.blogspot.com(...)szklanki wody 1 łyżka masła 3 łyżki miodu skórka z jednej cytryny szczypta soli łyżeczka cukru Do dzieła!!! Ze szklanki wody, mleka, mąki, cappuccino, soli i cukry przyrządzamy ciasto na naleśniki - smażymy je na niewielkiej ilości oleju. Kaszę płuczemy gorącą wodą, zalewamy 2 szklankami wody i gotujemy ok 30 minut - ja musiałam dolewać wody gdyż kasza szybko ją wchłonęła
sierotka maRysia w kuchniprzełożyć do wysmarowanej olejem miski, przykryć ręcznikiem kuchennym i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. U mnie ok.40 minut. W tym czasie przygotowujemy sobie błyskawiczny sos pomidorowy. Następnie ciasto lekko zagnieść. Podzielić na dowolną ilość, u mnie 6 porcji po ok.250g każda. Uformować kule i odłożyć w folii spożywczej by nie wysychały. Każdą kulę rozdusić rękoma lub wałkiem(...)będą bardziej chrupiące. Pizze wkładamy do nagrzanego do 230*C piekarnika i pieczemy ok.12-13 minut, ja piekę na 3 poziomach równocześnie, na termoobiegu.Upieczoną pizzę można posypać świeżą rukolą - pychotka. Smacznego
Smaczne Zdrowechwile, gdy przed kolacją mamy ochotę na małą pychotkę. Kanapki nam się znudziły, jajka w różnej postaci również. W takim przypadku najlepszą przekąską jest szybka sałatka z makaronem. Prosta w przygotowaniu a zarazem bardzo smaczna. Składniki: por szczypiorek puszka kukurydzy jajka makaron małe kokardki małe cebulki marynowane majonez musztarda sól, pieprz Por i jajka pokroić na małą kosteczkę. Szczypiorek drobno(...)potraw. Chciałabym zobaczyć jak Wam wychodzą i jak smakują. Piszcie do mnie na fanpage ---> My world by Dagmara Rek Zapraszam również do przeczytania innych postów: 1. Ciasto z karmelem i słonecznikiem. 2. Zapiekanka jednogarnkowa z makaronem i piersiami z kurczaka. 3. Naleśniki/krokiety z warzywami i parówką
My World by Dagmara Rekpodwieczorek. Ciastka są bezglutenowe, bez dodatku jajek, mogą być również bezmleczne gdy użyjemy margarynę bezmleczną i jogurt sojowy, moje były na masełku z ukwaszonej śmietany i jogurcie naturalnym, pychotka... :-) Ciasteczka zaraz po upieczeniu są bardzo kruche, należy uważać by się nie rozpadły, po 2 dniach są już super ściągnięte i chrupiące. Najlepiej przechowywać je w metalowej puszce. Z podanych składników(...)jogurtu naturalnego - 1 łyżeczka sody (nie trzeba) - szczypta soli + cukier trzcinowy do posypania ciastek Masło pokroić na mniejsze kawałki, dodać pozostałe składniki (z wyjątkiem orzechów) i zagnieść energicznie kruche ciasto, ja wykorzystuję do tego hak miksera. Następnie dodać rozdrobnione orzechy i połączyć z ciastem. Z ciasta odrywać małe kawałki, uformować kulki wielkości orzecha włoskiego i rozdusić delikatnie dłońmi. Układać
Smaczne Zdrowesmaczne, puszyste a zarazem bardzo konkretne. Polecam na śniadanko, nie tylko dla najmłodszych, zasmakują całej rodzince. Z dodatkiem powideł, ulubionej konfitury lub po prostu tylko z masłem , mmmmm..... Zdrowa pychotka. ;-)Składniki na ok.10-12 sztuk:- 530g mąki orkiszowej jasnej (u mnie typ 750) lub 3 szklanki mąki pszennej- 250ml ciepłego mleka (nie gorące)- 80g masła- 25g świeżych drożdży- 3 łyżki(...)dodać do niego resztę mleka. Całość ma być lekko ciepła.W misie miksera umieścić mąkę, żółtka, ksylitol, szczyptę soli, wyrośnięty zaczyn oraz mix mleka z masłem i dokładnie wyrobić. Ciasto ma być gładkie, sprężyste, niezbyt klejące. Wyrobione ciasto odstawić do wyrastania w ciepłe miejsce pod przykryciem na ok.1-1,5h. Aż podwoi swoją objętość.Po tym czasie ciasto zbić, lekko zagnieść
Smaczne Zdrowe