puree - 3280 przepisów (strona:129/219)

Smak Świąt - Agnieszka Maciąg / KONKURS 191

leśnymi grzybami, ziołami i miodem czy gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami! Pyszne kotleciki z grzybów leśnych z ziołami, kurczak po turecku duszony z rodzynkami i cynamonem czy pyszne puree z selera z gałką muszkatołową. Jeśli chodzi o słodkości szczególnie kuszą świąteczne ciasteczka z makiem i lukrem, ciasteczka korzenne z cynamonowym lukrem, domowy makowiec, sernik pomarańczowo-kokosowy, keks "na bogato

Plate of Joy
Buraczano-malinowy torcik 95

puszki schlodzonego mleczka kokosowego 100 g mascarpone pół szklanki malin 1 upieczony burak łyżka miodu malinowego Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Buraki obieramy i miksujemy z octem na gładkie puree. […] Artykuł Buraczano-malinowy torcik pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Relacja z wizyty w restauracji Dwie Trzecie 112

słodkim pudrem truflowym i świeżutkim pieczywem było to pyszne danie, dopieszczające kubki smakowe w stu procentach. Daniem głównym była koźlęcina sous vide z musem z czerwonej kapusty, soczewicą, puree z dyni i chutneyem ze śliwki, podane na pięknym talerzu łupkowym. Patrząc na mięso miałam mieszane uczucia, jednak gdy zanurzyłam w nim widelec, wiedziałam, że to będzie TO. Mięciutkie, delikatne, rozpływające

Cakes By Kejt
Placuszki dyniowe 120

placuszki dyniowe, wcale nie gorsze od dyniowych naleśników , które jakiś czas temu pojawiły się na blogu.     Składniki: (na około 20 placuszków) 2 jajka 220 g puree z dyni, np. domowej roboty 1 łyżka oleju 1/4 szkl mleka 3 łyżki cukru 80 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli     Przygotowanie:   Jajka roztrzepać

Nastoletnie Wypiekanie
Pomes daufines 107

Pomes daufines to tradycyjny dodatek do czerwonego mięsa lub drobiu pochodzący z kuchni francuskiej. Są to kluski z puree ziemniaczanego wymieszanego z ciastem maślano mlecznym (z którego między innymi robi się eklery), które następnie smaży się w głębokim tłuszczu w niższej temperaturze niż frytki. Są bardzo specyficzne, znacznie lżejsze niż podobne dodatki ziemniaczane

Milion Smaków
Przechowywanie żywności 148

zimowe wieczory, stanowiący porządną dawkę witaminy C. Nie należy również zapominać o pysznym warzywie jesiennym – mowa oczywiście o dyni, z której możemy przygotowywać szereg przetworów jak dżemy czy tradycyjne puree. Powyższe rady z pewnością przyczynią się do zredukowania ilości marnowanego jedzenia w Twoim domu. Jednak doskonale zdaję sobie sprawę, że są takie sytuacje (np. święta) kiedy nie jesteśmy w stanie

moj przepis na
RYBNA TARTA 184

łyżki śmietany - 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Szybko zagnieć ciasto. Schłodź w lodówce przez 20 minut. Po schłodzeniu wylep formę ciastem. MASA DYNIOWA: - 1 i  3/4 szklanki puree z dyni piżmowej pieczonej w piekarniku (dynię pieczemy pokrojoną na księżyce, wraz ze skórką około 25 minut, miąższ miksujemy blenderem) - 1 opakowanie sera ricotta - 1 jajo - sól - chili (jeżeli danie

SMYKWKUCHNI
Biała kiełbasa w sosie śmietanowo-chrzanowym 140

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Nie tylko doskonała w okresie świątecznym, ale sprawdzi się również w przypadku zwykłego obiadu. Najlepiej smakuje z gotowanymi ziemniakami lub puree. 5-6 kawałków białej kiełbasy (u mnie parzona) 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 1 duża cebula 1 łyżka mąki 4 łyżki śmietany (użyłam 18%) 3 łyżeczki chrzanu ze słoiczka masło

Di gotuje
Marchewkowe lasagne z czerwoną soczewicą 196

przepyszna! Podaję przepis na zupę z połowy składników, w sam raz aby wystarczyło na nadzienie. 200 g płatów lasagne ( u mnie 10) 80 g cheddara łyżka posiekanej natki pietruszki puree z marchewki (przepis na purre z moimi małymi zmianami pochodzi z książki „Warzywo” Dominiki Wójciak) 5 marchewek 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku szklanka mleka szczypta gałki muszkatołowej

Mienta blog
Zrazy wołowe z pieczarkami. 145

pieczarkami. Ale to nie wszystko:)  Udusiłam je w czerwonym winie i to dopełniło smaku.  Polecam Wam również takie zraziki. Najlepiej smakują podane z kaszą lub ziemniakami puree. Składniki: 700 g polędwicy wołowej (ja dałam łopatkę wołową) 100 g masła 1/2 szklanki wytrawnego czerwonego wina 6 dużych pieczarek Farsz 250 g pieczarek 2 łyżki masła klarowanego 2 średnie cebule

O kuchni z uczuciem
Kieszonki drobiowe z pieczarkami i serem 2509

przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy drobiowe kieszonki przez ok. 10 minut na małym ogniu (dzięki temu mięsko będzie soczyste). Smacznego! Podajemy np. z tłuczonymi ziemniakami (zobacz przepis na: ziemniaki puree ) The post Kieszonki drobiowe z pieczarkami i serem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Gala Gault&Millau od kuchni 139

Millau 2016 – przystawka zimna: wędzony pstrąg/ pietruszka/ mirabelka Michał Kuter Szef Kuchni Tradycyjnej Gault&Millau 2016 – zupa: biały barszcz/ krokiet z wędzonych żeber/ chrupiący boczek/ jajko przepiórcze/ puree z leśnymi grzybami Paweł Dołżonek – danie głowne ryba: dorsz w popiele/ soubise/ kalafior/ gruszka/ vermouth Adrian Klonowski Młody Talent Gault&Millau 2016 – danie głowne mięso: kaczka z grilla/ płaskurka/ śmietana

królestwo garów
Marchewkowo-orzechowe zrazy z tłuczonymi ziemniaczkami 127

dodaj mleko oraz margarynę i wstaw na mały ogień cały czas ugniatając za pomocą tłuczka do momentu, aż znikną wszystkie grudki. Na koniec dopraw solą i pieprzem.  Gładkie puree oraz gotowe marchewkowe zrazy przełóż na talerz i podawaj udekorowane świeżą kolendrą. Smacznego! 8 zrazów / 4 porcje

Roślinna - blog wegański
Ciasto dyniowo - marchewkowe w polewie karmelowej. 93

pyszne , wilgotne ciasto dyniowe! Składniki; (foremka 18x30cm) 25 dag mąki pszennej 15 dag cukru kryształu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka 10 dag roztopionego masła 25 dag puree z dyni   (ok 5-6 łyżek) 15 dag marchewki ( 2 małe) Polewa; 15 dag cukru kryształu 1/3 szkl. śmietany kremówki (30 lub 36%) Dodatkowo ; posiekane pistacje do dekoracji Przygotowanie; Jajka

Radość kipiąca uśmiechem.
Bananowe ciasto z jabłkami na serku waniliowym (bez jajek) 161

proszku do pieczenia Nadzienie: 2 banany (średnie) 2 kwaskowate jabłka Dodatkowo: cukier puder do posypania   Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodać masło i rozgniecionego (na puree) banana. Całość dokładnie wymieszać (ręcznie lub mikserem z końcówką do mieszania). Formę wyłożyć papierem do pieczenia - a następnie 3/4 części ciasta. (Ciasto jest troszkę lepkie, więc dłonie można delikatnie zwilżyć

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania